29 C
Willemstad
• zaterdag 3 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

HomeLandenCuraçaoPBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao

Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias deed dat als politiek leider van de MFK.

Carolina ging afgelopen donderdag tijdens een Statenvergadering in de fout, toen hij suggereerde om afgepakte drugs van criminelen te verkopen en de 175 miljoen gulden die dat op zou leveren gebruikt zou kunnen worden door de overheid van Curaçao.

“Een parlementslid is verplicht om te stemmen en te handelen in overeenstemming met zijn of haar geweten en zonder ruggespraak”, aldus Pisas. “Maar zijn ideeën zijn niet in lijn met de denkwijze van de MFK.”

De partij staat volgens Pisas voor het handhaven van wetten op Curaçao en zijn partij tolereert op geen enkele manier enige overtreding van due wetten door enige bestuurder of inwoner van Curaçao.

Pisas gaat zelfs zo ver, dat zijn MFK excuses aanbiedt aan het volk van Curaçao voor de verklaring van Carolina.

Carolina zelf heeft zich nog niet verontschuldigd voor zijn uitlatingen.

Bron: Persbureau Curacao

13 reacties

 1. Niets nieuws onder de zon “Het ontvangkantoor der domeinen in Antwerpen verkocht in de periode 2001-2003 in totaal voor 852.358 euro in beslag genomen drugs aan Belgopia.
  Dit farmaceutische bedrijf is de enige firma die onder toezicht van de FOD Volksgezondheid deze middelen mag kopen”

 2. @Brain S.

  ‘Hij was een beetje dom’ van Máxima blijkt ingestudeerd

  De beroemde zin ‘hij was een beetje dom’ waarmee koningin Máxima in 2001 onze harten wist te veroveren blijkt ingestudeerd te zijn. Volgens Wim Kuijken, voormalig hoogste ambtenaar op het ministerie van Algemene Zaken, heeft hij haar die woorden destijds aangereikt. Dat vertelde hij maandagavond in een aflevering van het tv-programma Andere Tijden.

  door: Donna Leyting 08-09-15, 16:08 Laatste update: 07-03-17, 15:42

  https://www.ad.nl/show/hij-was-een-beetje-dom-van-maxima-blijkt-ingestudeerd~ad88ac83/

 3. @Tico Martina, Ik kan alleen maar lachen om het generaliseren van jou. Ik kan je verzekeren dat ik zeker niet naïef ben. Ik heb dingen gezien die heel veel mensen niet voor mogelijk houden. Maar goed, gelukkig mag iedereen tot zekere mate hier op KKC zeggen wat hij of zij denkt.

 4. Toch wel gevaarlijk de uitspraken van Juny. Immers als de overheid van Curacao drugs gaat verkopen aan Nederland dan neemt zij de handel weg van de mocro maffia en de NLS en BVC vrienden.

  Een bepaalde meneer Wiels probeerde ook de inkomsten van de gokmaffia aan te pakken en …

 5. @Postman441, welke imago schade? Bent u ook zo een persoon die driftig staat te verkondigen dat Amsterdam veel meer te bieden heeft dan drugs, hoeren en vrijheid blijheid? Zoals het Rembrant museum en al de andere saaie meuk? Nogmaals, vraag en aanbod. Nederlanders betalen grof geld voor iets wat uit de hol van een drugssmokkelaar komt. Hoe duidelijk wilt u het hebben. Open de ogen en doe niet zo naief.

 6. Mensen die domme dingen doen, zoals domme dingen zeggen, kunnen als dom bestempeld worden. Dit kan door anderen worden gezien als een teken van onwetendheid of onvolwassenheid. In sommige gevallen kan het een gebrek aan kennis of ervaring weerspiegelen.

  Willem Alexander zegt ook weleens ‘domme’dingen. Dat is overigens de mening van zijn eigen vrouw..

 7. @Tico Martina: Dus, ‘Nederland’ is iedereen die in Nederland woont? Dan heb ik het nog niet hebben over de gezondheidsschade, en sociale destructie enz die drugs veroorzaakt.
  En imagoschade voor Curaçao. De toeristen die dan komen wil je echt niet hebben op het eiland. Dan is het eiland voor niemand meer veilig. Ach laat maar, waarom maak ik me druk eigenlijk. Mij niet meer gezien daar.
  Wel lekker provocerend.

 8. De beste man denkt in oplossingen hoe centjes voor de staatskas te verdienen.

  Laat hem maar nadenken om niet geld te roven uit de staatskas.

 9. Kan iemand mij uitleggen wat er zo schandalig is aan het voorstel? Sinds jaar en dag weten wij dat in Nederland grof geld wordt betaald voor producten die rechtstreeks uit de hol van drugssmokkelaars komt. Vraag en aanbod dus. Als Nederland het niet wil dan kunnen ze vriendelijk bedanken, maar ik denk dat als het voorstel gedaan zou worden er in no time een paar lieden met een koffertje geld op Hato staan om het witte poeder op te kopen. Onder andere een bolle pilsdrinker zal zich onder dat gezelschap bevinden. Dus ik snap de ophef niet en ook niet dat er excuses wordt geboden. Voor wat? De beste man denkt in oplossingen hoe centjes voor de staatskas te verdienen

 10. De prestaties van MFK: Donkere ruiten en drugsdeals. Curaçao heeft weer een dieptepunt bereikt.En wat doet Pisas? Klopje op de schouders en niet meer stout zijn hè parlementarier.

 11. Pik Pis betreurt wat ! . Pik weet jij wat je moet betreuren dat jij en alle MFK ministers en Staten leden na 2 jaar slechts tot niks nada gepresteerd hebben voor het eiland, maar wel met het hele zooitje MFK en PNP om je heen meer in een vliegtuig hebt gezeten dan op de grond hebt gestaan enkel als je in een ander land de hotel kosten van over de hele wereld moest betalen cq meer dan 100 miljoen uit de staatskas hebt je leeg geroofd en jij wil wat zeggen over deze Carolina die elke week meerdere dikke schoonmaak grasmaai Facteuren van 10 duizenden guldens wat niet te controleren is maar wel door jou Pik Pisas voor betaling getekend zijn, zelf kan je nog niet tellen tot 10 laat staan iets controleren met die zonnen bril op, laat me niet lachen man, en de schoonmaker dief mag gewoon op de 18.000,00 pieken manen per maand stoel blijven zitten of er niks is gezegd, T’jonge T’jonge wat een dieven zooitje bij die MFK. En als ik het goed begrijp weet die Carolina best wel hoe hij aan die in beslag genomen drug weg moet komen maar dat zijn afnemers het zelf te heet onder de voeten hebben op dit moment en effe de deur voor Carolina en de regering Pik Pisas op slot hebben gegooid. Spelletje is slecht en verkeerd op gezet Carolina cq Pik want geld moet er komen, als je meer uitgeeft dan er binnen komt moet je toch wat verzinnen alleen doe het dan goed en laat niet een schoonmaker het vuile werk opknappen aangezien hij daar ook te dom voor is net zoals jij Pik ????$$$$$$$$.

 12. Ik kan me voorstellen dat diverse MFK Statenleden in de drugshandel zitten maar om dat in het parlement proberen te legaliseren geeft wel aan dat zelfs het basisonderwijs te hoog gegrepen was. Wat een eikel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties