31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Kinderen op Curaçao kunnen zondag weer gratis naar de tandarts

HomeNieuwsGezondheidPBC | Kinderen op Curaçao kunnen zondag weer gratis naar de tandarts

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – Gratis naar de tandarts, dat kan op Curaçao komende zondag, 19 maart. Kinderen van alle leeftijden kunnen langskomen. Het gaat om een gratis tandheelkundige controle georganiseerd door het project ‘Glimlach voor Curaçao’.

De gratis controle is in Landhuis Groot Santa Marta en bedoelt voor de inwoners van Bandabou. Naast de tandartscontrole wordt er ook lesgegeven om op een goede manier tanden te poetsen en het belang om regelmatig naar de tandarts te gaan.

Fluoride

Sinds 2018 is fluoride uit het drinkwater gehaald. Fluoride zorgt voor een versteviging van het tandglazuur, waardoor je tanden meer beschermd zijn. Na 2018 zijn er geen maatregelen door de overheid genomen om de mondzorg te verbeteren.

Tandheelkundige controles op Curaçao valt onder de basisverzekering, maar de meeste mensen gaan pas naar de tandarts op het moment dat ze problemen of pijn hebben. Dit zorgt er vaak voor dat de pijnlijke tand eruit wordt gehaald.

Glimlach

Dit moet volgens de mondhygiënisten veranderen. Het project ‘Glimlach voor Curaçao’ is overgewaaid uit Nederland. Doel van dit project is om toegang tot de tandarts en mondhygiënepraktijk laagdrempelig te maken en kinderen een kans te bieden op een goede mondgezondheid. Daarnaast probeert de stichting de tandheelkundige praktijken toegankelijker te maken voor de mensen die deze het meest nodig hebben.

Uit het eerste pilotprogramma in 2021 in Sambil is gebleken dat er veel meer behoefte is aan informatie/voorlichting en preventie en dat ook onder volwassenen veel belangstelling is om het gebit te controleren. Daarnaast toonde het pilotprogramma aan dat eenmaal per jaar, als dat al mogelijk is, naar de tandarts gaan onvoldoende is.

Bron: Persbureau Curacao

2 reacties

  1. Mooi, wie bekostigt dit.
    Las dat de overheid dit nog niet heeft opgepakt nadat het gestopt was. Zelf waggelen de vetgemesten met gouden tanden rond en rolex om d’r arm , maar voor de schapen die hen gekozen hebben geen mallemoer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties