28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024 08:51

PBC | Jetair-vlucht van Curaçao naar Sint-Maarten geannuleerd door griep

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De 10.00 uur vlucht met nummer 4J 0522 van Jet Air is gisteren niet vertrokken naar Sint-Maarten. Reden: één of meerdere bemanningsleden hadden de griep.

Reizigers werden na hun incheck eerst verteld dat er een uur vertraging was, maar al snel werd duidelijk dat de vlucht helemaal niet meer vertrok.

Mededeling op Hato van personeel van Swissport was dat de piloot griep had, maar vanuit Jetair kwam later het bericht dat het een purser betrof.

Passagiers moesten uren wachten om hun koffers terug te krijgen en waren boos vanwege het gebrek aan communicatie vanuit Jetair. Een van de passagiers kreeg aan het eind van de middag te horen dat de vlucht mogelijk vandaag wel kan worden uitgevoerd.

Omdat de maatschappij een strak vliegschema hanteert met maar één vliegtuig, die zowel Sint-Maarten, Bonaire als Aruba bedient is niet duidelijk of er een extra vlucht wordt uitgevoerd of dat passagiers op al bestaande vluchten met lege stoelen worden geplaatst.

Gisteravond had een deel van de passagiers nog niets gehoord van Jet Air. De maatschappij heeft de telefoon uit staan na 17.00 uur en op de website van Jetair was geen actuele informatie te vinden; de status van de geannuleerde vlucht werd nog steeds als ‘op tijd’ weergegeven.

Bron: Persbureau Curacao

30 reacties

 1. “wat iemand doet om aan zijn brood te komen kan en mag geen reden zijn voor aanstoot.”

  geen aanstoot maar wel dat iemand beter niet in de politiek kan zitten. In de politiek heb je liever mensen die opties hebben dat wil zeggen binnen of buiten de politiek carriere kunnen maken. Mensen zonder opties misbruiken de politiek als instrument voor eigengewin. Waarom stappen er in Curacao nooit minsters op? Omdat zij geen alternatief hebben. Gevolg is dat mensen te lang op een stoel blijven zitten die zij niet aankunnen, met alle onkunde, vriendjespolitiek en eventuele corruptie tot gevolg.

  Ik pretendeer niet dat de politiek in Nederland perfect is, maar mensen in de kamer hebben over het algemeen opties buiten de politiek en dat maakt hen een stuk onafhankelijker, kritischer en minder fraude en corruptie gevoelig

 2. Nogmaals Dames: wat iemand doet om aan zijn brood te komen kan en mag geen reden zijn voor aanstoot.
  Dar Professor- Dr. Meester in de Rechten, Mev. Curaçao Revisited geen putjesschepper was betekent dat zij goed kon leren. Het zegt niets over haar fatsoen tov haar medemens. Dat zij een gruwelijke hekel heeft aan alles wat donkergekleurd is zegt meer iets over haar dan over haar steen des aanstoots.
  En ik hou weer op met haar in discussie te treden, want we weten waar dat toe zou kunnen leiden, nietwaar?
  Daaaag CR.

 3. “Ben blij dat Pik en MFK in 2019 het nog niet voor het zeggen hadden, en dat iemand anders aan het roer stond.”

  ik denk niet dat Pik zoveel beter of slechter is dan zijn voorgangers, ik zeg alleen dat als Pik eens gaat solliciteren voor een baan buiten Curacao dat hij niet veel verder komt dan het schoonmaken van de toiletten

 4. Geen boodschappen meer doen bij de Centrum Supermarkten. Heren verzekrraars: opletten. “Door de brand uit de brand” loert om de hoek….

 5. Op de manier waarop jullie nu tekeer gaan tegen deze regering,krijgt Pik nog eens licht de schuld voor de gebroken neus van Mbappe…..

 6. Ben blij dat Pik en MFK in 2019 het nog niet voor het zeggen hadden, en dat iemand anders aan het roer stond.
  Neemt niet weg dat Koe en CR en consorten alsnog zullen proberen hem ook hiervan te betichten, want zo vals zijn ze wel

 7. Mijn hemel… Ons aller Brian vindt ineens dat wij “on topic” moeten blijven.
  Laat uitgerekend hem degene zijn die er te pas en te onpas, on topic of niet, tot vervelens toe, er steeds de “B.L.M.”-beweging bij sleept…
  En dan hier nu ineens interessant proberen over te komen…

 8. “Geitenhoedende lolo”… Ja Koe, zo ken ik je wel weer.
  Maar…. Die Mw van de BBB in jullie kabinet dan… Is dat dan een “koeienhoedende lala”?
  En zit jij dan ook in de kudde koeien waar zij de scepter over voert?

 9. Mark Rutte, je kunt er wat van vinden of niet. Het is in ieder geval geen geitenhoedende bobololo uit de knoek van Soto, zoals luie feestende nietsnut Pik Pisas, die geen verstand heeft van economie, staatskunde, financien, of wat voor wetenschap dan ook. Maar alleen maar recepties afloopt, lintjesknipt, het eiland te kakken zet in het buitenland zodra hij een woord engels , nederlands of spaans spreekt, en zich een bolle oogkas laat slaan omdat hij zijn zinnen niet onder controle heeft.

 10. “And yet Curaçao Revisited vindt hem ee echte topper.”

  Mark Rutte is super committed en een werkpaard. Dus eigenlijk het tegenovergestelde van de werkhouding van politici op Curacao

 11. And yet Curaçao Revisited vindt hem ee echte topper.
  Nu…. Dit betekent het einde van de NAVO zoals wij die kennen. Die ene die maar niet ingreep bij welke ovetreding van welk land dan ook.
  En dan nu onder leiding van een hele goede fietser, dat wel, maar dan op een drie-wieler met extra steunwieltjes voor het geval dat Marco hier”vergeet” te trappen….

 12. Geef Cesar wat van Cesar is. Als PERSOON heb ik niks tegen Omayra. Als POLITICUS heb ik grote moeite met haar. Edoch in functie van MINIster was zei wel een van de weinigen die aangaf dat die Heereveen een dropout was. Zij had dus een vooruitziend blik. Velen vielen Omayra hierop aan, maar ze had gewoon gelijk. Dus een excuus aan haar is op de plaats van al degeen die haar hierop hebben aangevallen.

  Dan nu Drechi. Meestal loopt hij te raaskallen net als zijn grote vriend Mano (waar is hij eigenlijk?). Echter nu heeft hij zowel on topic als off topic een waardevolle bijdrage gegeven. Markie Prutser is niet geschikt om met zijn geheugenverlies NAVO man te worden. Ook voor hem geldt. Als PERSOON is hij iemand waar je een biertje mee kan doen. Als POLITICUS is hij een vreselijk naar figuur. En dat vind ik al vanaf de jaren 90 toen hij staatsecretaris was en zeer arrogant overkwam.

  Het is jammer dat er geen samenwerking en visie is vanuit de neger gemeenschap. Iedereen is bezig met zijn eigen grote ik. Dan heb je de privilege om een vliegmaatschappij op te zetten en te runnen, en dan ga je niet netjes om met je klanten. Overmacht kan altijd, maar informeer de mensen tijdig en tracht alternatieven te vinden. Om dan om 17:00 te denken na mij mijn geld en de horen van de haak te leggen is niet chicque.

  Enfin er zullen nu minder mensen vliegen met JetAir dus binnenkort hier ook een faillisement. Hardwerkend personeel staat op straat, uiteraard is er een belasting en utiliteit schuld en staan schuldeisers met lege handen. Ondertussen zegt Heerenveen van Yo no Fui om daarna weer directeur te worden van een andere maatschappij.

  Oh en Brian S. Er is niet veel nodig om Pikkie Paljas te chanteren. Die tjap raakt al overstuur als sufkip Alejandra Huppeldepup staat te heupwiegen voor hem.

 13. @Als NAVO- Bons kan je je nl niet permitteren belangrijke zaken ” te vergeten.

  Als Nato bons heb je maar 1 taak. Voer de taken uit die de USA wil..

 14. @Als Pik bij de NAVO gaat werken, dan is dat om de toiletten schoon te maken. En om als spion voor Rusland te dienen. Die sturen een paar vrouwelijke agentes om hem te recruteren waardoor PIK snel informatie zal doorgeven.

 15. “Harde werker, goede fietser, gespierde kuiten dus, en die niet te pas en te onpas het bed induikt”.. Tenminste niet met vrouwen, maar dat valt niet onder mij…
  Maar niets over zijn zeef van een
  geheugen te melden, hè? DAT was nl de vraag CR, en niet of enige premier het bed induikt…..

  En IK maak tenminste geen onderscheid tussen iemand die de toiletten schoonmaakt, en een Navo- baas die, als het hem uitkomt, zich het leed dat zijn regering heeft veroorzaakt aan arme mensen “niet meer voor de geest kan halen”, snap je?
  Dan maar putjesschepper CR, en geen “valse fietser”..

 16. “Dacht ik het niet: geen hond die natuurlijk hun valse, opportunistische, vergeetachtige, demisionair opperhoofd wil aangen. Geen Europese Nederlanders, en ook geen lokale “Dutch-lovers” hier op KKC..”

  mark rutte is een topper: werkt keihard, heel sober (met de fiets naar het werk) en niet iemand die met iedereen het bed in duikt. Eigenlijk precies het omgekeerde van Pik Pisas. Als Pik bij de NAVO gaat werken, dan is dat om de toiletten schoon te maken

 17. Dacht ik het niet: geen hond die natuurlijk hun valse, opportunistische, vergeetachtige, demisionair opperhoofd wil aangen. Geen Europese Nederlanders, en ook geen lokale “Dutch-lovers” hier op KKC..
  WHUAHAHAHAUAHAUAHAAAAAAA…

 18. Just asking for a frèng: (Jaaa… ik weet dat het niets te maken heeft met Jetair, maar dit is ook belangrijk)
  Maar….. Denken jullie dat het geheugen van Rutte er in de tussentijd beter op is geworden? ….
  Als NAVO- Bons kan je je nl niet permitteren belangrijke zaken ” te vergeten”
  Ik hou mijn hart vast.
  Het kan heel slordig overkomen nl als hij afspraken over bijvoorbeeld steun aan Ukraïne vergeet…..
  Wat vinden jullie?

 19. @Als je met de wetenschap dat Fokker a tig jaar zelf failliet is gegaan, geen vliegtuigen meer maakt, meer in defensie projecten gemoeid is, er nog maar een beperkt aantal F70 -vliegtuigen operationeel zijn, en je loopt er met open ogen in met je suffe kop, dan ben je gewoon dom: je kunt je klok gelijkzetten met het moment dat het fout gaat.

  Inderdaad Fokkers en de MDs zijn gewoon obsoleet.’Ook is de term 1 is geen van toepassing. Onderdelen maar ook mensen met de keniis zijn er niet of superduur.

 20. Maar… Zie ik dit nu verkeerd?
  Als je met de wetenschap dat Fokker a tig jaar zelf failliet is gegaan, geen vliegtuigen meer maakt, meer in defensie projecten gemoeid is, er nog maar een beperkt aantal F70 -vliegtuigen operationeel zijn, en je loopt er met open ogen in met je suffe kop, dan ben je gewoon dom: je kunt je klok gelijkzetten met het moment dat het fout gaat.
  Het kan zelfs zo zijn dat de kisten geleased worden van een na het faillissement van Fokker inderhaast opgezette lease-maatschappij? Niets verkeerds mee, maar als de lease maatschappij ZELF ook weet dat het lang kan duren of kort, maar dat er een moment komt dat de zaak vastloopt, en je gelooft hun argument dat zij “voorlopig” nog onderdelen kunnen gaan leveren, dan vraag je ZELF om problemen.
  De familie die de zaak opgezet hebben staan er om bekend gekwiekste zakenlieden te zijn, die de zaak al ETTELIJKE keren hebben geflest, (al dan niet door brand) en je bouwt geen “checks and balances” in, eist geen gedegen businessplan, en je staat daarnaast ook nog toe dat ons aller “Directeur” terugkomt, dan ben je als regering OOK in gebreke geweest.

 21. Me dunkt dat de Directie en bestuurders in hun persoonlijk vermogen aangesproken moeten worden bij verwijtbaar handelen. Gewoon tickets blijven verkopen, terwijl jullie WETEN hoe het er financieel voor staat hoort daar m.i. ook onder…..
  Het is in ieder geval de moeite waard te proberen….

 22. “Edward Heerenveen strikes again.

  De Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij ALM, Dutch Caribbean Airline, DCA en Insel Air. en nu Jetair failliet.”

  iedereen failliet, en Heerenveen millonair…

 23. Edward Heerenveen strikes again.

  De Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij ALM, Dutch Caribbean Airline, DCA en Insel Air. en nu Jetair failliet.

 24. NB een airline met maar een vlieg- tuig en E-Heerenveen.NIet te bevatten.Ook al extra tijd en veel geld voor overnachting op Sxm moeten uitgeven.Geen Jet Air meer.

 25. Het is toch werkelijk ongehoord dat Edward Heerenveen, verantwoordelijk voor het verdampen van 30 miljoen gemeenschapsgeld bij Insel Air, weer gewoon directeur kan worden bij een luchtvaartmij!

  Wat is de rol van Stella van Rijn hierin?

 26. Het geeft toch wel te denken….. wat een hoog afbreuk risico bij deze maatschappij! Een purser wordt geveld door een griepje en het vliegschema ligt plat en kan niet worden uitgevoerd! HEEFT JETAIR GEEN PLAN “B” VOOR DIT SOORT VERSTORINGEN?” Hierbij een advies aan de aandeelhouders, als jullie willen overleven, “Stuur jullie directie en management zo snel mogelijk naar huis”. En toekomstige kliënten van Jetair, boek je ticket bij een andere maatschappij die hun organisatie wel op orde hebben.

 27. Update woensdag 10-01-24 ik las net dat dinsdag ook niet alle passagiers naar st Maarten zijn vervoerd en dat Jetair gewoonweg niet te bereiken was voor informatie. Dit is mij met deze maatschappij een half jaar terug exact het zelfde over komen, een dag later vertrekken. En omdat ik later vertrok moest ik mijn zakelijk verblijf ook verlengen. Voor de terug reis was er geen plek bij Jetair en moest tegen extra kosten met winnair terug vliegen. De veel extra kosten moeten maken. En Jetair, die geven niet thuis en zadelen je op met veel extra en dure kosten en geen enkele compensatie hiervoor de claim werd met droge ogen afgewezen. “VOOR MIJ VANAF DAT MOMENT NOOIT MEER JETAIR!”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties