26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

HomeLandenCuraçaoPBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis, Van Wijnen en Ahrend zegt dit te doen, omdat de omvang van de investeringen van HAL vooral plaats vinden in en beheerd worden vanuit Nederland.

Vanaf april volgend jaar wil het beleggingsbedrijf de plaats van feitelijke leiding veranderen in Nederland. In een persbericht waarschuwt HAL Holding haar aandeelhouders, dat het bedrijf daarmee ook in Nederland winstbelasting moet gaan betalen. Ook geldt voor aandeelhouders een dividendbelasting van 15 procent, die in bepaalde gevallen verlaagd kan worden.

Naast de hoofdvestiging op Curaçao heeft HAL Holding ook een kantoor in Monaco. Beide plekken staan te boek als belastingparadijzen. Curaçao, dat geen belasting heft op winsten die bedrijven in het buitenland behalen, staat op een ‘grijze lijst’ van belastingparadijzen die de Europese Unie bijhoudt. Die landen moeten van Brussel werk maken van de strijd tegen belastingontwijking, anders komen ze op een zwarte lijst. Monaco heft geen belastingen op dividend.

Voor Curaçao kan deze beslissing van HAL Holding implicaties hebben. Het eiland, bekend als een fiscaal aantrekkelijke locatie, zou kunnen worden geconfronteerd met een afname van dergelijke aantrekkelijke bedrijfsverhuizingen, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de lokale economie.

Het vertrek van HAL uit Curaçao onderstreept de voortdurende discussie over belastingparadijzen en de noodzaak voor landen zoals Curaçao om hun fiscale beleid te heroverwegen om concurrerend te blijven op het wereldtoneel.

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

  1. Wilders is Pro-Nederland en sceptisch tegen over de EU (De ineffectivteit en de grote kosten), massaimmigratie en niet integratie van moslims, wokism en het milieudrammen.

    Dit zijn de verdienmodellen van Links en de klimaat en asielmaffia.

  2. @ shimaruku. Niets voor niets heeft de Nederlander gekozen voor een ander bestuur. Mensen beginnen eindelijk wakker te worden nu de portemonnee pijn begint te doen. En geloof me zolang de klimaat drammerij vanuit Europa doorgaat is het eind nog niet in zicht. Iedereen moet binnenkort vanaf 100 euro bij de bant uitleggen waar hij zijn centjes aan opmaakt. G Haal je teveel contanten van je eigen geld van de bank moet je uitleggen dat het naar de hoeren gaat Straks met de digitale euro is iedereen de Sjaak. En de de Zuidas in de Amsterdam schuiven de miljarden van de happy view zonder problemen heen en weer om nog rijker te worden. Dat is logisch want met privéjets moeten klimaatvergaderingen bezocht worden… Wilders is nog klein bier als dit zo doorgaat!

  3. In Nl krijgt de Teslabezitter 5000€ subsidie omdat hij elektrisch rijdt en de minimumloner krijgt een tochtstrip en advies een dikke trui aan te doen omdat hij niet kan isoleren. Curacao voorziet de Teslabezitters allerlei mogelijkheden om te optimaliseren en zo min mogelijk te betalen en de paar procent die Cur daar mee verdient gaat naar goedbetaalde consultants, advocaten en politici. Concurrerend blijven , fiscaal aantrekkelijk blijven ??
    Waarom en voor wie is een veel belangrijker vraag!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties