26 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te geven aan de voormalige echtgenote van oud-premier Gerrit Schotte.

Van der Dijs zit een gevangenisstraf uit wegens witwassen in relatie tot de ambtelijke corruptie door Schotte in zijn tijd als eerste premier van Curaçao.

Schotte werd uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Een straf die hij inmiddels heeft uitgezeten. Van der Dijs kreeg vijftien maanden opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk. Ze werd augustus vorig jaar vastgezet.

Van der Dijs is moeder van twee jonge kinderen en eigenaar van de Vanddis pompstations, een keten die met 220 werknemers een grote speler is op de Curaçaose markt. Godett roept de huidige minister van Justitie Shalten Hato van de MFK, de partij van Schotte, op om werk te maken van het gratieverzoek.

Volgens de voormalige FOL-partijleider Godett zou gratie een mooi gebaar zijn voor Van der Dijs, maar zou deze ook moeten gelden voor iedereen die momenteel op het eiland vastzit voor relatief kleine vergrijpen.

Hij laat zich daarbij inspireren door de president van El Salvador, Nayid Bukele, die 3000 mensen vroegtijdig heeft vrijgelaten uit de gevangenis.

Godett is decennialang actief geweest in de Curaçaose politiek. In 2004 was hij leider van de FOL, destijds de grootste partij van Curaçao. Hij wilde premier worden, maar was betrokken bij een fraudezaak en moest zelf zitten. Hij schoof destijds zijn zus Mirna Louisa-Godett naar voren. Zij was negen maanden Antilliaans premier.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

24 reacties

 1. Wat is het doel van straffen? Opsluiten zonder resocialisatie heeft geen enkele zin dan ons belasting opmaken wel naf 400 per dag per gevangene. Gevaarlijke moordenaars opsluiten andere flinke geldboetes en reparatie van wat zij gedaan hebben daar wordt het eiland beter van.

 2. Anthony Godett is gehandicapt als gevolg van een herseninfarct. Helaas komt dit veel voor op Curaçao en dat heeft voor een groot deel met een ongezonde leefstijl (roken, alcohol, weinig beweging, ongezonde eetgewoontes) te maken.

  Het zou deze proleet juist sieren als hij zich nu sterk zou maken voor de rechten van gehandicapten, maar nee, de hufter blijft ook in die situatie alleen maar dollar tekens zien.

 3. Als je als mavo dropout, kleuter leidster, en zwak begaafde miljonair kan worden in de politiek en je hoeft het niet te verbergen,
  Wat is er dan mis met het systeem?
  Er zou geen manier moeten zijn hoe dit legaal kan gebeuren, de officiële beloning van de politici maakt dat onmogelijk.
  De meest waarschijnlijke oorsprong van dat kapitaal is crimineel.
  En wordt het onderzocht?
  Natuurlijk niet de officiële onderzoekers zijn aangesteld door de politici die zich bezighouden met het overmaken van gemeenschapsgeld, naar eigen rekening.
  En de bevolking, die de echte slachtoffers zijn van deze politici zijn blij met de kruimels die van hun eigen tafel komen.
  Curaçao is ziek.
  On topic.
  Als van rijd pardon zou krijgen voor het lichte vergrijp van het wassen van geld van een maffioos die de regering van Curaçao kocht, is het verleden van Goddet zelf absoluut geen beletsel meer om een minister post te krijgen.

 4. @Knoek-koe, “Op de foto lijkt Anthony Godett hoog zwakbegaafd, met dat tongetje zo “wars” uit zijn mond stekend”.

  Godett heeft een hersenbloeding gehad en is aan één kant van zijn lichaam verlamd. De man is ondanks een beperkte opleiding en intelligentie, dankzij de politiek miljonair geworden, maar wilt na een hersenbloeding toch meer!!!

 5. Op de foto lijkt Anthony Godett hoog zwakbegaafd, met dat tongetje zo “wars” uit zijn mond stekend. Het lijkt wel alsof KKC geen ongelukkigere foto had kunnen vinden!

 6. Volgens de voormalige FOL-partijleider Godett zou gratie een mooi gebaar zijn voor Van der Dijs.

  Je kan pas iemand gratie geven als die persoon toegeeft schuldig te zijn en vergiffenis vraagt. Mw Cicely weigert toe te geven dat ze schuldig is.

  Hij wilde premier worden, maar was betrokken bij een fraudezaak,

  Zeg maar gewoon veroordeeld voor oplichting, valsheid in geschrifte, en het aannemen van smeergeld.

 7. Hij laat zich daarbij inspireren door de president van El Salvador, Nayid Bukele, die 3000 mensen vroegtijdig heeft vrijgelaten uit de gevangenis.

  Dit is alleen appels met peren vergelijken. In El Salvador kan je ook echt 50 jaar cel krijgen. Kinderen van 12 kunnen zelfs 10 jaar cel krijgen. In Nederland en Curacao zijn de meeste straffen al laag en een gedeelte voorwaardelijk en kom je al vrij na 2/3 bij goed gedrag.

 8. Mhhh Godette will ook weer mee doen,
  Wordt lid van de vrijwillige brandweer zou ik zeggen. Dan kan je je je familie historie een beetje verbeteren.
  Die petitie slaat nergens op als ze dat in behandeling nemen en daarop wachten zit ze langer vast. En inspiratie uit el Salvador…. Gekker kan je het niet maken.
  15 maanden 6 voorwaardelijk augustus vorig jaar. Dat is 6 mas o menos dus ergens in 2/3 maanden loopt ze al met een voet bandje met haar kinderen weer rond.
  En dom praten dat kunnen ze allemaal.
  Dus Godettt kan beter oefenen om over water te lopen. Dat heb ik hem ook nog niet zien doen. Daar kan je meer mee scoren.

 9. @Jopie! De koning en de koningin zijn de grootste uitkeringstrekkers van het koninkrijk. Opa Bernard was ook een boefje! Papa van Maxima heeft in een heel fout regime minister gespeeld. De stewardessen op Maxima’s vluchten beven van angst als Maxima niet goed geluimd is. Ik denk dat ze elkaar enigzins kunnen vinden. Met dien verstande dat Godett idd oliestupid is, en Maxima nog bij de tijdse hersens heeft. Willimpie is door de schoolbanken getrokken, want meneertje was voorbestemd om koning te worden.! Als hij in een doorsnee gezin was geboren was hij waarschijnlijk niet hoger op geklommen, dan ondersteunend afdelingschefje van een dorps Hema filiaaltje ergens in de achterhoek.

 10. Godett de man die nog lezen nog schrijven kan en nog erger niet eens Papmento en helemaal geen Nederlands kan praten zet zich in voor gratie van een boef het moet niet gekker worden op deze verrote curacrim. De Koning en zijn gemaal lachen en liggen echt deuk als zij dit lezen in de krant en denken zijn wij in een gekkenhuis terecht gekomen of is dit een fop
  rhaal om ons aan het lachen te krijgen

 11. Boef komt op voor andere boef. Het wordt steeds gekker! Godett is nu MFK? MFK: Mas Frustrashon pa Kòrsou? Wanneer breekt het moment aan dat El Tributo of El Señoral omzet kan maken over het lijk van deze man? Heeft hij tenminste nog ergens voor gediend, en toch nog wat goeds gedaan voor de economie.

 12. Wat een fantastisch idee, gratie voor een berucht crimineel, echtgenote van een nog groter crimineel op verzoek van een andere crimineel haha. Mag hopen dat dit een grap is

 13. Wat een giller, een ex bajesklant wil gratie vragen voor een andere bajesklant. Dat kan alleen op Curaçao. Als het niet zo triest was kon je er om gillen van de lach.

 14. Een vriend van mij heeft ooit zijn baan verloren, uit lijfsbehoud, begon hij met de verkoop van softdrugs. Hij is ooit met een “paki sinku” gepakt en moest 6 maanden achter tralies.

  De man is in de gevangenis verkracht en liep HIV op, die later tot full blown Aids is ontwikkeld, niet voordat hij zijn vrouw en zijn 2 ongeboren kinderen ook besmet heeft.

  Nou, het is niet echt gebeurd maar had wel kunnen gebeuren want in dit land als je arm bent, dan ben je aan de duivel overgeleverd.

  Moeten we niet juist de rijken die nog rijker willen worden door van anderen te stelen, niet strenger straffen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -