25.1 C
Willemstad
• woensdag 22 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

PBC | Giselle Mc William is nieuwe partijleider MAN

Persbureau Curacao

Giselle mcWilliam | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Giselle Mc William is de nieuwe leider van de politieke partij MAN. De verkiezing daarvoor was gisteren in het partijgebouw van de blauwe partij. De 51-jarige politica volgt Steven Martina op. De partij MAN is een jaarje ouder. Voor het eerst in de 52-jarige geschiedenis van de blauwe partij is een vrouw gekozen om de partij te leiden.

De nieuwe politieke leider is lid van de Staten van Curaçao en was in 2017 korte tijd statenvoorzitter. In het kabinet-Rhuggenaath was zij namens MAN tijdelijk benoemd tot minister van Economische Ontwikkeling.

Giselle Mc William is de dochter van Donald McWilliam en Mayra Sperwer en kleindochter van William Rufus Plantz en John de Jongh, twee prominenten uit de politieke geschiedenis van de Nederlandse Antillen.

Zij doorliep het Radulphus College in Willemstad en ging verpleegkunde studeren aan het Instituto pa Formashon den Enfermeria. Mc William begon haar carrière als operatiekamerassistente en werd vervolgens hoofd operatiekamer van het Taams Kliniek en het Advent Ziekenhuis. Later studeerde zij rechten aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen en werkte ze als journalist voor La Prensa en radio Z-86.

Op 22-jarige leeftijd zette Mc William haar eerste stappen in de politiek als lid van de pas opgerichte sociaalprogressieve jongerenpartij Avanse. In 2012 deed zij voor het eerst mee aan verkiezingen namens de PNP. In 2016 trad zij toe tot de MAN. Bij de statenverkiezingen van 2016 werd Mc William gekozen tot statenlid. Zij was in 2017 kortstondig voorzitter van de Staten van Curaçao, de eerste vrouw in dit ambt.

Op 27 augustus 2019 werd Mc William beëdigd als minister van Economische Ontwikkeling en werd opnieuw de eerste vrouw in dit ambt in Land Curaçao.

In haar nieuwe functie al partijleider moet Mc William de band met de kiezer weer terugbrengen, zo is de gedachte van de partij. De MAN verloor de verkiezingen in 2021 en ging weer terug naar de oppositie.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

10 reacties

 1. Moet zeggen dat ik veel respect voor deze vrouw heb gekregen toen ze tijdens de corona pandemie life op televisie liet zien hoe de temperatuur gemeten moet worden.

  Er waren tot dan veel mensen die dachten dat de enige manier om de temperatuur te meten is onder de tong of de oksel. Wat een verpleegster opleiding allemaal niet goed voor is, dacht ik gelijk.

 2. Zo is Pik ook rijk geworden. Als partijleider ontvang je veel “donaties”, waarvoor dan “vrijwillig” iets terug wordt gedaan door de partij. Eventuele kosten die de partij maakt, om iets terug te doen worden doorgefactureerd aan de bevolking. Dat noemen ze “Belasting”.

 3. @Dislect

  Ik help het je hopen. McW is al verkeerd begonnen via de MAN partij haar dochter te laten ‘vrijwilliger’ en zodoende aan een goede baan te helpen.
  Dat deugt al niet.
  Dat getuigt van de bekende F&F mentaliteit.
  Ongepast niet meer niet minder. Verder heeft zij zich nooit ingezet voor de +50:000 minderbedeelden behalve roepen dat er 3000 gezinnen zonder water zaten in het AD.
  Een nietszeggend figuur, geen charisma reislustig niets meer niets minder.

 4. Ze maakt op mij een integere indruk, en dus is ze geschikt voor deze functie, want integere politici vinden is al moeilijk – laat staan dat je er andere kwaliteiten bij zoekt.

  Nu nog een goed boegbeeld voor de PAR, zou niet eens weten wie daar nu partijleider is.

 5. Hoe raar misschien ook, ik denk dat Curaçao met McW een kansje maakt op hervorming.
  Om in de politiek te komen heb je geld nodig zonder dat geld kom je er niet.
  En als je dat geld ontvangt is je integerheid verkocht, simpel.
  Als je nu geen geld nodig hebt om je in te kopen is er een kans dat je eerlijke politiek kan bedrijven.
  Maar als ze integer geweest was hadden we het wel al geweten. Tenzij het een “long play” van haar is om eerst in een sterke positie binnen haar politieke partij te komen.

 6. De laatste aan wie ik mijn stem zou geven. Maar er blijft steeds minder over. Met +300 stemmen kun je de staten in, nietwaar McW?
  En dochter “Chanel” nog steeds vrijwilligster?

 7. Nee, het klopt niet! Lucille Wout was de eerste vrouwelijke statenvoorzitter. En over haar ministerschap, denk ik dat eerder ook andere vrouwen waren. Als dit het begin is om haar profiel op te fleuren, dan zit zij niet goed!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -