30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

PBC | Fondsenwervingsdiner in Amsterdam haalt 75.000 euro op voor schoolkinderen op Curaçao

HomeLandenCuraçaoPBC | Fondsenwervingsdiner in Amsterdam haalt 75.000 euro op voor schoolkinderen op...

Persbureau Curacao

AMSTERDAM – In The College Hotel in Amsterdam is deze week een kleine stap gezet in de strijd tegen kinderarmoede op Curaçao.

Een succesvol fondsenwervingsdiner, georganiseerd door de stichting TMMK onder het motto “Elk kind moet eten”, bracht 75.000 euro op. Deze opbrengst is bedoeld om uiteindelijk 1200 kansarme schoolkinderen op Curaçao dagelijks te voorzien van maaltijden.

TMMK, opgericht in 2017, heeft als missie om de voeding en daarmee de ontwikkelingskansen van kinderen in achtergestelde situaties te verbeteren. In Curaçao, waar volgens de organisatie een kwart van de bevolking onder de armoedegrens leeft en waar vier procent van de schoolkinderen onvoldoende voeding krijgt, is deze hulp hard nodig. Op dit moment ondersteunt de stichting meer dan 600 kinderen op ruim 30 scholen.

“Het is geweldig om te zien hoeveel steun we krijgen, zowel vanuit Nederland als vanuit Curaçao zelf,” zegt een woordvoerder van TMMK. “Deze avond symboliseert niet alleen de liefdadigheid, maar ook de sterke band tussen Nederland en Curaçao en de samenwerking tussen publieke en private sector.”

Het diner, verzorgd door het Mondi Restaurant in Amsterdam, kreeg extra glans door de aanwezigheid van bekende Curaçaose en Nederlandse persoonlijkheden, waaronder Izaline Calister, Jandino Asporaat, en Jasmine Sendar. Hun aanwezigheid benadrukt het brede draagvlak voor dit initiatief.

De overheid van Curaçao heeft sinds 2020 de inspanningen van TMMK ondersteund met subsidies, waardoor de stichting haar werk kan voortzetten en uitbreiden. “Deze samenwerking tussen overheid en privé-initiatieven is essentieel in onze strijd tegen armoede. Elke bijdrage helpt ons om een blijvend verschil te maken,” aldus het bestuur van TMMK.

De opbrengst van het diner draagt bij aan het doel van TMMK om uiteindelijk dagelijks 1200 kinderen van drie maaltijden te voorzien. “We zijn ongelooflijk dankbaar voor de gulle donaties en de hartverwarmende steun. Elke euro brengt ons dichter bij een Curaçao waar elk kind de kans krijgt om gezond op te groeien,” sluit de woordvoerder af.

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

 1. Nou dit soort acties doen meer kwaad dan goed, deze regering kan in een buitenlandse snoepreis het veelvoudige van dit bedrag over de balk smijten.

  Zolang idioten in Nederland en de Nederlandse regering geld blijft sturen kunnen ministers en parlementariërs hier 18 a 20.000 Naf in de maand blijven verdienen terwijl families met honger naar bed gaan. Blijkbaar wilt dat niet tot de idioten in Nederland doordringen.

 2. Arianda Bloem ijverde voor de voeding van schoolkinderen op curacao.
  Plotseling is ze onbereikbaar.
  Weten jullie daar iets van?
  Dat vragebn haar Studiegenoten
  Colette van Tilborg en
  Maria Ebbens

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties