30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

PBC | Enqûetecommissie HNO met burgerconsultaties in de wijken

HomeNieuwsGezondheidPBC | Enqûetecommissie HNO met burgerconsultaties in de wijken

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – In het onderzoek naar de totstandkoming van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao heeft de parlementaire enquêtecommissie HNO afgelopen zaterdag twee burgerconsultaties uitgevoerd. Een in Barber en een in Montaña.

Deze bijeenkomsten, bedoeld om de burgers van Curaçao te betrekken bij het onderzoek en hun stem te horen, hebben volgens de commissie zelf al vruchten afgeworpen met de eerste burger die belangrijke informatie aanbood.

Het doel van deze bijeenkomsten was om burgers te informeren, vragen te beantwoorden, en het onderzoekstraject toe te lichten.

De commissie, onder voorzitterschap van Eduard Braam, legde uit dat het onderzoek niet bedoeld is als een volkstribunaal, maar om de feiten op tafel te krijgen. Parlementsleden Giselle McWilliam, Ana-Maria Pauletta en Gwendell Mercelina waren aanwezig om deze missie te ondersteunen.

Het publiek toonde zich kritisch en vroeg naar zaken als het budget van het onderzoek, het openbaar maken van informatie, en het werkproces van de commissie.

Het onderzoek van de enquêtecommissie richt zich op de complexe besluitvorming en potentiële misstanden rondom de bouw van het nieuwe ziekenhuis, een project dat oorspronkelijk bedoeld was als vervanging van het verouderde Sehos.

Belangrijke vragen betreffen de beslissing om een geheel nieuw ziekenhuis te bouwen in plaats van het bestaande te renoveren, de rol van politieke belangen bij locatiekeuzes, en de financiële impact van deze beslissingen op de Curaçaose samenleving.

Dit onderzoek richt zich op feitelijke omstandigheden, maar is van vitaal belang voor het inzichtelijk maken van eventuele misstanden en het herstellen van vertrouwen in het politieke en gezondheidssysteem van Curaçao.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties