29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçaose politie zoekt weggelopen Daniella (12)

HomeLandenCuraçaoPBC | Curaçaose politie zoekt weggelopen Daniella (12)

Persbureau Curacao

Vermist: Daniella (12)

WILLEMSTAD – De politie is op zoek naar de 12-jarige Daniella Jean, die vrijdag 23 december zonder toestemming Huize Sint Josef in Santa Rosa verliet en niet meer terugkeerde.

Huize Sint Jozef richt zich op het bieden van zorg, opvoeding en professionele begeleiding aan jeugdigen met sociale en psychosociale problemen. Onder andere aan meisjes van vier tot dertien jaar oud.

Daniella is 1,61 meter lang, heeft een krachtig postuur en een ovaal gezicht. toen zij de opvang verliet had ze slippers aan.

Een ieder die haar op vrijdag of daarna gezien heeft, of anderszins weet waar zij nu is, wordt verzocht de politie te bellen op 917 of anoniem op 108.

Bron: Persbureau Curacao

2 reacties

  1. Een tehuis voor kinderen moet toch de laatste keuze zijn, maar vaak wordt heel snel naar deze optie gegrepen. Neem aan dat de subsidie vaak ook gebaseerd is op het aantal kinderen.

    Het zal niemand verbazen als armoede hierbij ook een rol speelt, laten we elkaar geen Mietje noemen, ouders met geld kunnen altijd hun kind naar een psycholoog sturen als dat nodig is.

    Ik moet toegeven, het is psychologie van de koude grond, maar het kan toch nooit in het voordeel van een kind zijn om in een tehuis zonder enige privacy op te groeien.

    Deze kinderen worden tussen hun 4de en 12de leeftijd uit huis geplaatst en als ze 13 zijn moeten ze terugkeren naar de zelfde huis situatie die in eerste instantie ongeschikt werd bevonden.

    In de tijd dat deze kinderen uit huis zijn wordt niets gedaan aan de thuis situatie de ouders worden niet begeleidt en er wordt niet aan de relatie ouder kind gewerkt, het is dan logisch dat het bij deze kinderen vaak tussen de 13 en 16 jaar het behoorlijk mis gaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties