32 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçao onder vergrootglas om anti-witwassen en bestrijding terrorisme

HomeLandenCuraçaoPBC | Curaçao onder vergrootglas om anti-witwassen en bestrijding terrorisme

Persbureau Curacao

Cristina Halaby-de Freitas Brás, voorzitter van het CIFA-bestuur

WILLEMSTAD – Curaçao ligt in juni onder een vergrootglas, wanneer de Caribbean Financial Action Task Force, CFATF onderzoek doet naar de naleving van internationale normen op het gebied van anti-witwassen en het bestrijden van de financiering van terrorisme en proliferatie.

De uitkomsten daarvan zijn volgens de Curaçao International Financial Services Association, CIFA van cruciaal belang voor de reputatie van Curaçao.

Diverse belanghebbenden, waaronder financiële dienstverleners, makelaars, notarissen, advocaten, leveranciers van bouwmaterialen en vertegenwoordigers van de openbare sector zoals douane, politie en het ministerie van Justitie, moeten hun naleving van de internationale normen, en de impact van hun acties aantonen.

De CFATF-beoordeling bepaalt uiteindelijk of Curaçao wordt beschouwd als een land dat voldoet aan deze richtlijnen. Als blijkt dat Curaçao niet of onvoldoende voldoet, zal het openbaar worden vermeld als een land met tekortkomingen in zijn kader.

EU-belasting ‘grijze lijst’

Naast de CFATF-beoordeling wordt de financiële sector van Curaçao geconfronteerd met de uitdagingen die de EU-belasting ‘grijze lijst’ met zich meebrengt.

De EU ‘grijze lijst’ verwijst naar een lijst van landen en gebieden die zich hebben toegezegd tekortkomingen in hun belastingsystemen aan te pakken en te voldoen aan de belastingbestuursprincipes van de Europese Unie, maar die deze toezeggingen nog niet volledig hebben geïmplementeerd.

Daardoor is er sprake van verhoogd toezicht, wat buitenlandse investeringen kan ontmoedigen en de toegang tot wereldwijde financiële markten kan beperken.

“De toekomst van de financiële integriteit van Curaçao hangt af van onze gezamenlijke inspanningen om de CFATF-beoordeling en de EU-belasting ‘grijze lijst’ aan te pakken”, zegt Cristina Halaby-de Freitas Brás, voorzitter van het CIFA-bestuur.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties