29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PBC | Caprileskliniek op Curaçao krijgt voorschot

HomeLandenCuraçaoPBC | Caprileskliniek op Curaçao krijgt voorschot

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – De Caprileskliniek krijgt een voorschot van bijna vier miljoen gulden om de nijpende financiële tekorten te dekken die zijn ontstaan door jarenlange weigering van de Curaçaose overheid om de tarieven aan te passen.

Momenteel doet het ministerie van Volksgezondheid onderzoek naar een nieuw tarievenstructuur voor de geestelijke gezondheidszorg op Curaçao.

Dit is onderdeel van de herstructurering van het zorgaanbod en uiteindelijk ook een reorganisatie van de zorgaanbieders, inclusief Caprileskliniek, met als doel de service te verbeteren en de kosten te verlagen.

De implementatie van de verbeteringen in de geestelijke gezondheidszorg en de afronding van het tarievenonderzoek en de daaropvolgende implementatie van een nieuw tariefstructuur zal wel nog enige tijd duren, vandaar het voorschot.

De bijna vier miljoen die daarmee is gemoeid wordt gebruikt voor het tekort vanwege de oude tarieven, maar ook moet er 2,7 miljoen gulden aan achterstand ontstaan in het onderhoud van de gebouwen, het vervangen van kapotte inventaris en het upgraden van de ICT-infrastructuur, betaald worden.

Bij het bepalen van de voorschottranches is rekening gehouden met de onderzoeken van de Curaçaose Zorgautoriteit.

Aan de uitbetaling van de voorschottranches heeft de regering als voorwaarde gesteld dat dit jaar alle salarissen betaald worden inclusief indexering. De geestelijke zorg mag niet worden stopgezet. Ook moeten de instellingen voldoen aan alle fiscale verplichtingen.

De voorschotten mogen enkel worden gebruikt voor de betaling van de noodzakelijke geestelijke-/zorgkosten. Lopende rechtszaken worden door het bestuur van Capriles aangehouden.

De besteding van de verstrekte voorschotten zullen vooraf worden gecontroleerd overeenkomstig met het bestuur van CMC te maken afspraken. De Caprileskliniek dient maandelijks een crediteurenlijst aan het Ministerie van Financiën te verstrekken.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties