30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

HomeLandenCuraçaoPBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel...

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp.

Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat Curaçao tegen eind deze week of uiterlijk begin december overgaat op benzine van betere kwaliteit, zonder dat dit de prijs zal beïnvloeden. De eerste maand is er nog sprake van een vermenging van oude en nieuwe kwaliteit.

“De overstap naar brandstof die voldoet aan de Euro4-norm brengt geen prijsverhoging met zich mee”, aldus Cijntje. Deze uitspraak staat in contrast met eerdere aankondigingen over een verwachte lichte stijging van de brandstofprijzen met een aantal centen.

De Euro4-norm is een set van milieureguleringen die door de Europese Unie zijn vastgesteld om de uitstoot van schadelijke stoffen door voertuigen te beperken. Deze norm is vooral relevant voor auto’s, vrachtwagens en bussen en is van kracht geworden in de Europese Unie in de periode van 2005 tot 2009, afhankelijk van het type voertuig. Curaçao volgt dus laat met deze norm.

Januari

Automobilisten kunnen eind januari verwachten dat ze benzine van alleen maar betere kwaliteit kunnen tanken, terwijl dieselgebruikers iets langer moeten wachten.

“Het grote zwavelverschil tussen de oude en nieuwe diesel vereist een grondiger ‘flush-out’ proces”, legt Yamil Lasten van Curoil uit. De huidige diesel bevat 500 ppm zwavel, terwijl het doel is om over te gaan op diesel met slechts 15 ppm.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. @J. Meijer

  Slechter dan wat we nu uit de pomp krijgen zal het het niet worden.
  De grootste rotzooi die al 22 jaar getankt wordt, 3e rangs klerenzooi.

 2. Betere brandstof? Vergeet het maar.
  Dit is brandstof waar een mengsel van sojabonen en resten van andere planten in verwerkt worden. Deze “ bio” rommel veroorzaakt bezinksel in de tank. De bio bestanddelen in deze “ betere” brandstof kan gaan klonteren als het wat langer Danneels maand in de tank zit.
  Er is geen probleem als de tank binnen een tijdsbestek van een maand wordt leeg gereden. Maar staat de auto lang in de zon en in de warmte dan verergert de vorming van deze sludge.
  Pas op met deze nieuwe “ rommel” .

 3. betere brandstof ???, mijn automotor loopt slechter als ooit , het lijkt wel of er een stel knikkers in zitten waar MP Pik Pik pjasjas mee aan het spelen is. Is dit samen met de NPO club uit NL geregeld $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ dat zijn ook supper oplichters.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties