25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao

Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg van 387 naar 539.

Sinds begin van deze maand stijgt het aantal corona-besmettingen weer op Curaçao. De testratio is gestegen van 11,4 procent begin deze maand naar 21,2 procent nu.

Het aantal ziekenhuispatiënten met corona verdubbelde deze week van drie naar zes. Van hen ligt één patiënt op de intensive care.

Aruba

Op Aruba zijn er afgelopen week 504 nieuwe coronacases bijgekomen, 161 meer dan de week ervoor, toen 343 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg van 203 naar 281. Lager dan verwacht, omdat veel mensen uit isolatie kwamen.

De gestadige opmars van Corona op Aruba is al bezig vanaf maart. In maart raakten 367 mensen besmet, in april was dat meer dan het dubbele, 795 en halverwege deze maand zit het eiland dus al op 504.

Het aantal ziekenhuispatiënten met corona halveerde deze week van vier naar twee. Van hen ligt één patiënt op de intensive care.

Afgelopen week overleed er één patiënt aan de gevolgen van covid19 op Aruba. Het is pas de tweede dode vanaf maart, toen de cijfers gecorrigeerd werden met de aantallen in Colombia. Totaal zijn er sinds het begin van de pandemie 213 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Wat opviel tijdens de komst van Ajax op HATO, ten eerste de heren leken geen zin in te hebben, ten tweede stond een Nederlandse mevrouw de spelers één voor één een hand te geven.

    Vreemd, niet dat ik vind dat vrouwen geen hand moeten krijgen maar we zitten nog in een corona crisis. Zijn nou de spelers van Ajax dom of die mevrouw?

  2. Het is grappig en tegelijk triest, de berichten die de laatste tijd op social media rond gaan over mensen die zogenaamd plotseling overlijden zijn als gevolg van de vaccinatie.

    Het lijkt alsof er nu bij elk hartaanval of hersenbloeding mensen gelijk vragen of die persoon gevaccineerd was of niet en trekken daaruit hun conclusie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -