25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao

Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg van 387 naar 539.

- Advertentie -

Sinds begin van deze maand stijgt het aantal corona-besmettingen weer op Curaçao. De testratio is gestegen van 11,4 procent begin deze maand naar 21,2 procent nu.

Het aantal ziekenhuispatiënten met corona verdubbelde deze week van drie naar zes. Van hen ligt één patiënt op de intensive care.

Aruba

Op Aruba zijn er afgelopen week 504 nieuwe coronacases bijgekomen, 161 meer dan de week ervoor, toen 343 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg van 203 naar 281. Lager dan verwacht, omdat veel mensen uit isolatie kwamen.

De gestadige opmars van Corona op Aruba is al bezig vanaf maart. In maart raakten 367 mensen besmet, in april was dat meer dan het dubbele, 795 en halverwege deze maand zit het eiland dus al op 504.

Het aantal ziekenhuispatiënten met corona halveerde deze week van vier naar twee. Van hen ligt één patiënt op de intensive care.

Afgelopen week overleed er één patiënt aan de gevolgen van covid19 op Aruba. Het is pas de tweede dode vanaf maart, toen de cijfers gecorrigeerd werden met de aantallen in Colombia. Totaal zijn er sinds het begin van de pandemie 213 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Wat opviel tijdens de komst van Ajax op HATO, ten eerste de heren leken geen zin in te hebben, ten tweede stond een Nederlandse mevrouw de spelers één voor één een hand te geven.

    Vreemd, niet dat ik vind dat vrouwen geen hand moeten krijgen maar we zitten nog in een corona crisis. Zijn nou de spelers van Ajax dom of die mevrouw?

  2. Het is grappig en tegelijk triest, de berichten die de laatste tijd op social media rond gaan over mensen die zogenaamd plotseling overlijden zijn als gevolg van de vaccinatie.

    Het lijkt alsof er nu bij elk hartaanval of hersenbloeding mensen gelijk vragen of die persoon gevaccineerd was of niet en trekken daaruit hun conclusie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -