30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Twee commissarissen uit RdK vanwege preferred bidder

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Twee commissarissen uit RdK vanwege preferred bidder

Twee leden van de Raad van Commissarissen hebben vermoedelijk hun ontslag ingediend. Dit meldt Direct Media. Het zou gaan om Elvis Quarton en Randolph Camelia. Beiden zijn het oneens dat Socap van Luis Giusti de raffinaderij gaat overnemen.

Het kabinet-Pisas heeft vorig jaar een selectiecommissie in het leven geroepen die belast is met de zoektocht naar een nieuwe beheerder voor de olieraffinaderij. De ministerraad steunt de keuze van deze commissie.

Giusti gaf voorheen leiding aan de PdVSA en woont tegenwoordig in de VS. Hij is een deskundige op het gebied van petroleum en energie.

Bron: ParadiseFM

8 reacties

 1. Met welk geld gaat deze groep de raffinaderij nieuw leven in blazen en er een modern bedrijf van maken zonder giftige uitstoot??????
  Slopen en als schroot verkopen, dat is de enige optie.

 2. Om de, verouderde, raffinaderij te exploiteren is veel geld nodig veel geld voor opstarten veel geld om aan de internationale wetgeving te voldoen.
  Veel geld voor het achterstallig onderhoud en daarna nog veel geld verliezen door dat moderne installaties het rendabeler kunnen.
  Kan het? Alles kan als je er maar voor betaald.
  De vraag is wie het gaat betalen en welke garanties de betalende partij krijgt.
  Ik denk dat het weer alleen voor de bühne is en dit weer het bestaan van de raffinaderij een paar jaar rekt.
  In elk geval tot na deze regeringsperiode.

 3. Je hoort niemand meer over het asfaltmeer praten, koopt de nieuwe BIDDER die er ook bij, of krijgt hij die er gratis bij om er een nieuwe stad/jachthaven te bouwen en als het meer na 15 jaar slecht schoon is gemaakt, “WIT ZEEZAND ER IN EN BOUWEN MAAR”???.

 4. Het gaat niet om de raffinaderij het gaat om de assets. Voorraden en dingen die waarde hebben.
  Die je gratis of voor weinig kan krijgen.
  Die verdeeld kunnen worden onder vriendjes.
  De raffinaderij is verloren

 5. De CEO van Socap is niet Luis Giusti. (Mr. Google)Wat zijn de werkzaamheden van een commisaris? Toezichthouden op de bedrijfssvoering en niet het bezighouden met keuze van depreferred bidder.

 6. Ericlapas moet zich maar iets meer verdiepen in de geschiedenis. Ook hoe de bonden zich opstellen.
  Het zou trouwens een wonder zijn als de raffinaderij weer zou gaan draaien en dan nog aan de milieu-eisen moet voldoen.

 7. De Luis Giusti is 77 jaar oud en staat al met een been in zijn graf, hier zit weer een flinke ADDER slang onder het gras, $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ aan het werk geweest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties