25 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

ParadiseFM | Twee commissarissen uit RdK vanwege preferred bidder

Twee leden van de Raad van Commissarissen hebben vermoedelijk hun ontslag ingediend. Dit meldt Direct Media. Het zou gaan om Elvis Quarton en Randolph Camelia. Beiden zijn het oneens dat Socap van Luis Giusti de raffinaderij gaat overnemen.

Het kabinet-Pisas heeft vorig jaar een selectiecommissie in het leven geroepen die belast is met de zoektocht naar een nieuwe beheerder voor de olieraffinaderij. De ministerraad steunt de keuze van deze commissie.

Giusti gaf voorheen leiding aan de PdVSA en woont tegenwoordig in de VS. Hij is een deskundige op het gebied van petroleum en energie.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

8 reacties

 1. Met welk geld gaat deze groep de raffinaderij nieuw leven in blazen en er een modern bedrijf van maken zonder giftige uitstoot??????
  Slopen en als schroot verkopen, dat is de enige optie.

 2. Om de, verouderde, raffinaderij te exploiteren is veel geld nodig veel geld voor opstarten veel geld om aan de internationale wetgeving te voldoen.
  Veel geld voor het achterstallig onderhoud en daarna nog veel geld verliezen door dat moderne installaties het rendabeler kunnen.
  Kan het? Alles kan als je er maar voor betaald.
  De vraag is wie het gaat betalen en welke garanties de betalende partij krijgt.
  Ik denk dat het weer alleen voor de bühne is en dit weer het bestaan van de raffinaderij een paar jaar rekt.
  In elk geval tot na deze regeringsperiode.

 3. Je hoort niemand meer over het asfaltmeer praten, koopt de nieuwe BIDDER die er ook bij, of krijgt hij die er gratis bij om er een nieuwe stad/jachthaven te bouwen en als het meer na 15 jaar slecht schoon is gemaakt, “WIT ZEEZAND ER IN EN BOUWEN MAAR”???.

 4. Het gaat niet om de raffinaderij het gaat om de assets. Voorraden en dingen die waarde hebben.
  Die je gratis of voor weinig kan krijgen.
  Die verdeeld kunnen worden onder vriendjes.
  De raffinaderij is verloren

 5. De CEO van Socap is niet Luis Giusti. (Mr. Google)Wat zijn de werkzaamheden van een commisaris? Toezichthouden op de bedrijfssvoering en niet het bezighouden met keuze van depreferred bidder.

 6. Ericlapas moet zich maar iets meer verdiepen in de geschiedenis. Ook hoe de bonden zich opstellen.
  Het zou trouwens een wonder zijn als de raffinaderij weer zou gaan draaien en dan nog aan de milieu-eisen moet voldoen.

 7. De Luis Giusti is 77 jaar oud en staat al met een been in zijn graf, hier zit weer een flinke ADDER slang onder het gras, $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ aan het werk geweest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -