30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Opknapbeurt voor 12 scholen

Het ministerie van Onderwijs knapt dit jaar twaalf scholen op. Het achterstallige onderhoud wordt aangepakt met middelen die Nederland beschikbaar heeft gesteld. In totaal is er 30 miljoen euro voor het schoolonderhoud gereserveerd.

Dit bedrag geeft het ministerie de komende drie tot vier jaar uit. Aan de hand van een inventarisatie moet blijken welke scholen het eerst worden opgeknapt. Medio juli moet hier meer duidelijkheid over zijn.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. 30 miljoen voor 12 scholen, betekent 2.500.000 per school. Zou het zijn omdat dit aannemersbedrijf een of andere relatie heeft met de MFK?

 2. “Dit bedrag geeft het ministerie de komende drie tot vier jaar uit. Aan de hand van een inventarisatie moet blijken welke scholen het eerst worden opgeknapt. ”
  We hebben 30 miljoen (euro)
  Beginnen met het aanstellen van een commissie voor 4 jaar (10miloen)
  Beoordelingen van de individuele scholen
  2 jaar en een 2 miljoen
  Kosten van aanbesteding (doorlichten en onderzoek naar de bedrijven) 2 miljoen.
  Budget voor controle en toezicht 5 miljoen
  En dan blijft er nog 11 miljoen over voor het onderhoud dat is bijna een miljoen euro per school.
  Dan moeten er nog wel een paar posten verzonnen worden als “dienstreizen” om de bouwkundige toestand van scholen in het buitenland te bekijken om beter je werk als toezichthouder te doen.
  En als het budget wat overblijft gezakt is tot een paar ton in guldens dan is er nog genoeg voor een lik verf en nieuwe lampen.

 3. Onder deze corrupte ministers zullen er veel “zakken” van politici , ex ministers en F&F opgeknapt worden . Dankzij Nederland natuurlijk, die deze zelfde ministers verguizen

 4. Dat is dus 2.5 miljoen euro per, opgeknapte, school gemiddeld ben heel benieuwd wat er voor dat geld gedaan gaat worden, hoeveel meer dan een paar lampen en een lik verf.
  Er zijn, volgens mij, al meerdere onderhoudsprogramma’s gefinancierd door Nederland mischien is dat de reden dat er nog scholen zijn.

 5. MO heeft weer een eigen $$$$$$ plan en dat komt overeen met het sprookje EZELTJE STREK JE, TAFELTJE DEK JE, voor de Regering Pik, word het KNUPEL UIT DE ZAK!.

 6. Er zijn momenteel ongeveer 80 FO scholen en het moeten er 50 worden in 2050. Na inschrijvingen moet bepaald worden welke scholen fuseren dus enkelen zullen niet opengaan 2022-2023 en zullen natuurlijk niet opgeknapt worden.

 7. Aan de hand van een inventarisatie moet blijken welke scholen het eerst worden opgeknapt .
  Dat vind ik vreemd , heel vreemd .
  Normaal gesproken is al een lijst welke scholen er opgeknapt moet worden .
  Ik voel weer nattigheid er blijft weer een hoop aan de stijkstok hangen , en sommige mensen die weten weer van niks
  Dweilen met de kraan open , er komt weer een som geld uit Nederland
  Shonan ban djòdjò atrbobé .
  F&F fiesta na …….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -