32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Minister van Gezondheid voert modernisering door van toelating tandartsen

HomeNieuwsGezondheidParadiseFM | Minister van Gezondheid voert modernisering door van toelating tandartsen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren bekend gemaakt dat de toelatingsprocedure voor niet-Nederlands opgeleide tandartsen is aangepast.

De toelating gebeurde tot nu toe nog op basis van een 90 jaar oude verordening en is daarmee niet meer van deze tijd. Minister Silvania behadrukt dat de nieuwe procedure in overeenstemming is met de wetgeving die geldt voor artsen en specialisten. Het leidt daarmee tot een gelijke behandeling. Ook worden volgens hem de belangen van de patiënten hiermee beter gewaarborgd.

Minister Silvania van Gezondheid stelt in een bericht van zijn ministerie: ‘De nieuwe toelatingsprocedure is voor zowel landskinderen als vreemdelingen helder en transparant, waar het gaat om de keuze van tandheelkundige universiteiten buiten Nederland. Komende studenten kunnen hun keuze afstemmen op de mogelijkheid om na de studie ook terug te keren en met het diploma toe te treden tot de arbeidsmarkt.” Met de modernisering van de toelatingsprocedure voor niet-Nederlands opgeleide tandartsen doet het ministerie van GMN er volgens hem ‘alles aan om tegemoet te komen aan de grotere vraag naar tandheelkundige zorg, en de noodzaak om de kwaliteit van de zorg op het hoogste niveau te houden’.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. @Brian! Valid point. Dan zit er iemand bij die kan vertalen. Net als bij dommerik Pik de paljas en het oerstomme Parlement vol bobo’s . In ieder geval sluit de signatuur en empathie van de Colmbiaanse doktoren 100 X beter daan dan die krukdroge wzwaar bekakte aardappel in de keel Nederlanders die denken dat ze hier Gods gift to Curacao zijn en beter zijn de de rest van de wereld. Niet allemaal, maar te veel.

  2. @Vele malen vriendelijker ook die Colombiananen . Niet van die droge droogkloten.

    Maar niet iedereen op Curacao spreekt Spaans of Engels en veel colombianen spreken ook geen normaal Engels. Laat staan Papiaments.

  3. Ok Sonja. Dus je argumenten waarbij je een hele generale conclusie maakt van 2 landen is gebaseerd op je eigen ervaring terwijl je niet bij elke apotheker of doctor ben geweest in die landen. Zeer zwak..

    Ik ken een ydk dame die naar Colombia ging en waar haar organen zijn weg gehaald (zonder haar toestemming).. Moet ik nu ook een generale conclusie maken over de gezondheidszorg in Colombia?

  4. Brian, op basis van mijn eigen ervaring !! Op Curacao!! Maar minstens op Curacao is de apotheek in het algemeen van zeer hoge kwaliteit Dat is NIET het geval in Nederland waar veel meer fouten worden gemaakt en veel minder controle is van de beherende verantwoordelijke apotheker!!!! En geen controle van de autoriteiten,die bezig zijn met politiek drijven en niet met hun beroep.Over de oogartsen,het is geen betere als de Clinica Barraquer in Spanje en ook de kliniek met dezelfde naam in Colombia. En de Cubaanse artsen die op Curacao werken,zijn ZEER GOED.

  5. Hetzelfde is geldig voor toelating van artsen en apothekers die afgestudeerd hebben in andere universiteiten. Bijvoorbeeld, de Colombiaanse tandartsen zijn veel beter als de Nederlandse.De Cubaanse artsen, zijn veel beter als de Nederlandse in het algemeen. De Colombiaanse en Spaanse oogartsen zijn veel beter, zelf wereld beroemd voor hun kennis en gebruik van nieuwe technieken.En over de apothekers: ik heb geen slechtere apotheker als de Nederlandse gezien en kan mij zeer goed herinneren dat een Argentijnse apotheker, 17 jaar moest wachten op Curacao om eindelijk erkend te worden om op het eiland haar beroep te kunnen uitoefenen. Curacao heeft 17 jaar haar kennis en kunde gemist. Natuurlijk is het ook zo dat enige eigenaren van praktijken of apotheken geen interesse hebben in goede buitenlandse artsen of apothekers, ze willen geen potenkijkers in hun bedrijven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties