29 C
Willemstad
• donderdag 1 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | Manifestatie tegen Coho

Tegenstanders van het Coho protesteerden vanmorgen bij de ingang van de centrale bank. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen hield daar een toespraak op uitnodiging van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. Een handvol demonstranten droeg borden met ‘Geen Coho wel Referendum’.

Ook willen ze dat Curaçao uit het Koninkrijk stapt en onafhankelijk wordt. De groep manifestanten bestond onder andere uit aanhangers van de politieke beweging Kousa Promé en Partido Aliansa Nobo.

Van Huffelen is tot en met vrijdag op werkbezoek in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Tijdens haar reis wil ze zoveel mogelijk met de bewoners praten over hun dromen en uitdagingen.

Het voorstel van de Rijkswet Coho is ook onderwerp van gesprek. Het Coho moet de CAS-landen ondersteunen bij de hervormingen die Nederland eist in ruil voor de coronasteun. Het voorstel wordt binnenkort in de Tweede Kamer in Nederland behandeld. De CAS-landen vinden dat de wet de autonomie aantast. Ook het Nederlandse parlement ziet verbeterpunten.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

7 reacties

 1. Een glaasje rum, cola of een bak styrofoam met ribben doet wonderen, daar gaan de mensen wel de straat voor op hoorzelfs met een bord met “geen COHO’.

 2. De vrouw op de foto is een werkeloze beroep demonstrant, zo zagen we haar demonstreren toen Schotte naar de gevangenis moest en later was ze samen met ‘Lon’ Mutueel aan het demonstreren tegen de regering van PAR. De vrouw weet blijkbaar niet waar ze voor demonstreert en blijkbaar vindt de MFK haar niet geschikt voor een plaats op de lijst.

 3. Sommige mensen kunnen we gewoon niet serieus of kwalijk nemen .
  Ze weten het niet beter , de schuld is altijd van een ander
  Nos dushi hendenan .
  Onafhankelijk van wie , shonan , van wie .
  En we roepen nog steeds cu nos mes por .
  Pero ki dia wordt er steeds niet bij gezegd .

 4. De intellegentie straalt eraf bij dit soort figuren. Terwijl van Puffelen prinsheerlijk in de airco geniet van een gekoeld drankje en een overheerlijke maaltijd, staan dit soort figuren in de brandende zon uit te drogen. Aan het einde van de dag zit ze lekker op de achterbank van de luxeuse auto, en laat zich rijden naar haar chique hotel. Minzaam staart ze naar het krapuul en denkt bij zichzelf “het is dus waar als men zegt dat aan de gekozen regering men het volk kan herkennen”.

 5. Kijk ze staan, de onwetende mens.
  Beware of what you wish for.
  Men heeft geen benul wat er vandaag de dag nog allemaal door NL betaald en geregeld wordt buiten de COHO tranches.
  Denk aan kustwacht, de marinebasis, paspoorten drukken geld, studiemogelijkheden, de beursen in Nederland, de studiesubsidie, de uitkeringen, sociale woningen, sociale opleidingen, maar ook internationale betrekkingen en rampenbestrijding als er weer een orkaan alngs raast. Zie je Pisas, Cooper en Lamoney met hun deplorabele wegen, infrastructuur en sociale voorzieningen ook maar één vinger uitsteken als er een ramp over het eiland raast in onafhankelijke toestand?

  Tel al dat wat Nederland nog steeds regelt bij het nu al schreeuwende begrotingstekort op, en Curacao is nog dieper gezakt dan Haiti….
  Ga ervoor zou ik zeggen en nederland zal binnekort 160.000 burgers rijker zijn.

 6. En zie ze daar weer staan voor een gratis flesje rum en een bal gehakt, tjonge tjonge hoe getikt moet je zijn om voor Pik Pisas daar te gaan staan.

 7. Go for it, Yippeekiay ! Onafhankelijkheid yes, COHO chokehold no. Ehhh, en dan de week daarna, wanneer de adrenaline is gekalmeerd en je nuchter bent, kijken of je te vreten hebt.
  KLM en TUI zullen de exodus niet aankunnen, NL zal, natuurlijk aangespoord door de rapportages AIVD/MIVD op Parera, uit zelfverdediging eisen dat eenieder vóór landing op Schiphol duidelijk heeft gemaakt dat zij naast eerste opvangonderkomen, een arbeidsplaats (voldoende fte’s) of eigen middelen hebben ter overbrugging 1e jaar. Curacrim-riffraff komt er niet in. Only fair.
  Zelf verwacht ik dat binnen 12 dagen na de onafhankelijkheidsviering Plaza Brion, de TonTon Macoute voor de controlestaat Korsou, de politiestaat uitroepen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -