28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | 24 groepen in Seú-optocht

Seú oogstfeest | persbureau Curacao
Op 3 juli doen er 24 groepen mee aan de Seú-optocht. Dit heeft de organisator van het oogstfeest onlangs aangekondigd. Sinds de pandemie heeft de folkloristische optocht niet meer plaatsgevonden. Traditioneel vindt de Seú-optocht op Paasmaandag plaats.

Dit jaar is er voor gekozen om het culturele feest in het weekend van de Dag van de Vlag te houden. De stoet begint om 11 uur ‘s ochtends ter hoogte van de verkeerslichten aan de Rooseveltweg.

De optocht eindigt bij het kruispunt voor het vroegere Coney Island. Dit betekent dat de optocht niet door de Roodeweg gaat.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

1 reactie

 1. Blijkbaar hebben we aan carnaval niet genoeg en moet nu ook Seú erbij en allemaal in de hitte, respect. Ben zelf nooit langs de weg gaan staan dus weet niet of er veel mensen op afkomen.

  Deze optocht gaat niet door de Rode weg, heeft het iets te maken met de achterstallige onderhoud van de gebouwen die op instorten staan?

  Zo heeft jaren geleden tijdens een carnaval optocht een muur ingestort waarbij een mevrouw invalide is geraakt, ze heeft een zaak tegen de overheid aangespannen en gewonnen.

  Helaas heeft die mevrouw intussen weduwe nog altijd niet een schadevergoeding gekregen. Ministers Earl Balborda, Camelia-Römer en Zita Jesus Leito hebben allemaal geprobeerd om haar met een kluitje in het riet te sturen. Stel je voor een eenvoudig iemand zonder banden met de partij miljoenen geven?

  Intussen is haar man overleden en de vrouw moet zich alleen in een rolstoel zien te redden. Hier is geen media aandacht voor want blijkbaar zit dat niet goed met regering.

  Wellicht moet ik mij verontschuldigen, maar het vult mij met walging als ik de organisatoren van seú en carnaval op tv zonder aandacht voor het leed van deze mevrouw te vragen, weer een optocht zien aankondigen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...