27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 09:47

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | 163 katten gesteriliseerd in één week

Om de enorme overpopulatie op het eiland drastisch aan te pakken nodigt de stichting verschillende keren per jaar Nederlandse dierenartsen uit.

Stichting Kitten Rescue Curaçao heeft afgelopen week in samenwerking met twee Nederlandse dierenartsen 163 katten gesteriliseerd en gevaccineerd.

Tijdens deze week zijn er zwerfkatten gevangen en hebben eigenaren die zelf de financiële middelen niet hebben hun kat aangeboden voor de gratis sterilisatie en vaccinatie.

Om de enorme overpopulatie op het eiland drastisch aan te pakken nodigt de stichting verschillende keren per jaar Nederlandse dierenartsen uit.

- Advertentie -

Door de gekozen aanpak en samenwerking met lokale partijen kan de stichting de kosten zeer laag houden waardoor steriliseren op grote schaal financieel haalbaar is geworden. De stichting hoopt dit jaar zo’n 1000 katten te kunnen steriliseren en vaccineren mits de Corona maatregelen dit toelaten.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het is triest en tekenend dat politici, parlementariers, ministers zich werkelijk niet bekommeren om het evident aanwezige en dagelijks zichtbare dierenleed.

  Aan deze mores lees je het niveau van de politici en hun beschaving af., ook dat van een deel van de burgers

  Politici die 4 jaar lang vooral bezig zijn hun “pan” goed te beleggen met worst dushi, ham, webu, salami, keshi, En deze wordt in de laatste fase van de “zitting” nog eens dubbel belegd.

  Zie Zita met haar brug, Martina met zijn 3 miljoen schoonmaakkosten, blijft vast wat aan de strijkstok hangen. Als is het een ton. En last but not least, Gijsbertha, smeriger kan het bijna niet, die zijn dochter,, , een smulconsultants contract gunt van bijna een miljoen nafl.

  Even op de valreep nog een miljoen wegkapen uit de staatskas.

  Gijsbertha, je bent een vieze , vuile graaier.
  Minister onwaardig,

  Niet capabel om je financien te beheren, schaamteloos arrogant om je niet eens te schamen voor je daad. Pakken is het devies.

  Wat schaamte!!
  Een echte ydk minister doet dat nou eenmaal, lijken hij en velen te denken.

  Pak voordat een ander het pakt. Hulanda die zuivert het wel weer aan. Des te meer reden om te pakken en graaien.

  Maar niet @la Robin Hood, maar @,la typische ydk politicus, voor ikke, pour moi, pa mi, alleen!!!!!

  Gijsbertha, de gtote sinbergüensa politicus!

  En de ministerraad? Die vindt het goed?

  Rhuggenaath, sta je deze flagrante nepotisme toe in je kabinet? Ik hoor je niet!!
  Waar zijn alle voornemens om de boel te saneren gebleven? Helaas je eigen kabinet daar dient dd grootste schoonmaak plaats te vinden.

  Te beginnen met de incapabelen maar zeker de ruifvreters.

  .

 2. Ondanks dat er op Curacao diverse mensen zich bekommeren over het dierenleed en zich inzetten voor het dierenwelzijn, kunnen grote acties, zoals deze, nog steeds alleen met medewerking van Nederlandse artsen en vrijwilligers worden uitgevoerd. Curacao heeft nu een wetgeving op dit gebied, dus bestuurders en politici doe er wat mee!

  O ja,
  Ons gezin heeft de afgelopen jaren meer dan 40 katten gevangen en geholpen. Tevens 9 gedumpte honden geadopteerd waarvan er nog 7 bij ons zullen blijven tot ze in de hondenhemel naar believen hun gehaktballetjes kunnen eten en op een lekker bot mogen kluiven. De liefde en dankbaarheid die deze honden teruggeven is ongelooflijk. Helaas zullen de ‘graaiende geld-grissers’ onder ons dit geluk nooit mogen ervaren. Eigenlijk heb ik medelijden met deze kleinzielige stumpers.

  Ook dat nog:
  S.v.p. niet alleen de katten steriliseren maar ook de dames en heren politici. Als hun genen niet meer kunnen worden doorgegeven dan wordt dit eiland over 20 jaar of zo hopelijk weer leefbaar. Misschien maak ik dit nog mee als ik intussen niet ben overleden aan COVID-19 of 20 of 21 of …. What ever.

 3. ik zou hier een dubbele opmerking over Anushka Cova kunnen maken, maar dat doe ik niet, want zo’n persoon ben ik niet

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -