30 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 17:18

AntilliaansDagblad | Regering Sint Maarten toegewijd aan herstel airport

Philipsburg - De regering van Sint Maarten blijft zich inzetten voor de continuïteit van het Airport Terminal Reconstruction Project. De interne veranderingen binnen het managementpersoneel van de...

DH | Letter clarifying UN petition approved with stiff opposition from several MPs

PHILIPSBURG--A draft letter from Chairperson of Parliament Rolando Brison, clarifying the legislature’s petition to the United Nations (UN) was approved by a majority in Parliament on Thursday...

Ingezonden | Welk schip bestuurt de MAN?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

PBC | Zoektocht naar familie van zieke man op Aruba

Persbureau Curacao Op Aruba wordt gezocht naar familie van Edmund Vilt. Deze, in Suriname geboren man is erg ziek en ligt in het ziekenhuis. Mogelijk dat mensen op...

NTR | Aruba digitaliseert deels verkiezingsproces: ‘door corona noodgedwongen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Om toeloop van mensen en daardoor het risico op meer coronabesmettingen te voorkomen, digitaliseert Aruba een deel van het verkiezings- en ook stemproces. Zo...

DH | Frontier Airlines will begin flying to St. Maarten in July

AIRPORT--American low-cost carrier Frontier Airlines will be starting two new routes from Florida, United States (US) to St. Maarten as of July 10, announced Princess Juliana International...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoParadiseFM | 163 katten gesteriliseerd in één week

ParadiseFM | 163 katten gesteriliseerd in één week

Om de enorme overpopulatie op het eiland drastisch aan te pakken nodigt de stichting verschillende keren per jaar Nederlandse dierenartsen uit.

Stichting Kitten Rescue Curaçao heeft afgelopen week in samenwerking met twee Nederlandse dierenartsen 163 katten gesteriliseerd en gevaccineerd.

Tijdens deze week zijn er zwerfkatten gevangen en hebben eigenaren die zelf de financiële middelen niet hebben hun kat aangeboden voor de gratis sterilisatie en vaccinatie.

Om de enorme overpopulatie op het eiland drastisch aan te pakken nodigt de stichting verschillende keren per jaar Nederlandse dierenartsen uit.

Door de gekozen aanpak en samenwerking met lokale partijen kan de stichting de kosten zeer laag houden waardoor steriliseren op grote schaal financieel haalbaar is geworden. De stichting hoopt dit jaar zo’n 1000 katten te kunnen steriliseren en vaccineren mits de Corona maatregelen dit toelaten.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het is triest en tekenend dat politici, parlementariers, ministers zich werkelijk niet bekommeren om het evident aanwezige en dagelijks zichtbare dierenleed.

  Aan deze mores lees je het niveau van de politici en hun beschaving af., ook dat van een deel van de burgers

  Politici die 4 jaar lang vooral bezig zijn hun “pan” goed te beleggen met worst dushi, ham, webu, salami, keshi, En deze wordt in de laatste fase van de “zitting” nog eens dubbel belegd.

  Zie Zita met haar brug, Martina met zijn 3 miljoen schoonmaakkosten, blijft vast wat aan de strijkstok hangen. Als is het een ton. En last but not least, Gijsbertha, smeriger kan het bijna niet, die zijn dochter,, , een smulconsultants contract gunt van bijna een miljoen nafl.

  Even op de valreep nog een miljoen wegkapen uit de staatskas.

  Gijsbertha, je bent een vieze , vuile graaier.
  Minister onwaardig,

  Niet capabel om je financien te beheren, schaamteloos arrogant om je niet eens te schamen voor je daad. Pakken is het devies.

  Wat schaamte!!
  Een echte ydk minister doet dat nou eenmaal, lijken hij en velen te denken.

  Pak voordat een ander het pakt. Hulanda die zuivert het wel weer aan. Des te meer reden om te pakken en graaien.

  Maar niet @la Robin Hood, maar @,la typische ydk politicus, voor ikke, pour moi, pa mi, alleen!!!!!

  Gijsbertha, de gtote sinbergüensa politicus!

  En de ministerraad? Die vindt het goed?

  Rhuggenaath, sta je deze flagrante nepotisme toe in je kabinet? Ik hoor je niet!!
  Waar zijn alle voornemens om de boel te saneren gebleven? Helaas je eigen kabinet daar dient dd grootste schoonmaak plaats te vinden.

  Te beginnen met de incapabelen maar zeker de ruifvreters.

  .

 2. Ondanks dat er op Curacao diverse mensen zich bekommeren over het dierenleed en zich inzetten voor het dierenwelzijn, kunnen grote acties, zoals deze, nog steeds alleen met medewerking van Nederlandse artsen en vrijwilligers worden uitgevoerd. Curacao heeft nu een wetgeving op dit gebied, dus bestuurders en politici doe er wat mee!

  O ja,
  Ons gezin heeft de afgelopen jaren meer dan 40 katten gevangen en geholpen. Tevens 9 gedumpte honden geadopteerd waarvan er nog 7 bij ons zullen blijven tot ze in de hondenhemel naar believen hun gehaktballetjes kunnen eten en op een lekker bot mogen kluiven. De liefde en dankbaarheid die deze honden teruggeven is ongelooflijk. Helaas zullen de ‘graaiende geld-grissers’ onder ons dit geluk nooit mogen ervaren. Eigenlijk heb ik medelijden met deze kleinzielige stumpers.

  Ook dat nog:
  S.v.p. niet alleen de katten steriliseren maar ook de dames en heren politici. Als hun genen niet meer kunnen worden doorgegeven dan wordt dit eiland over 20 jaar of zo hopelijk weer leefbaar. Misschien maak ik dit nog mee als ik intussen niet ben overleden aan COVID-19 of 20 of 21 of …. What ever.

 3. ik zou hier een dubbele opmerking over Anushka Cova kunnen maken, maar dat doe ik niet, want zo’n persoon ben ik niet

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties