25.1 C
Willemstad
• woensdag 22 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Nu.cw | Van Huffelen helpt bij Clean Up Sint Joris

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties heeft zaterdag geholpen bij een ‘coastal cleanup’ op Sint Joris. Stichting Curaçao Cleanup organiseerde de opruimactie.

Van Huffelen was onder de indruk van de hoeveelheid plastic die vanuit zee aanspoelt. De staatssecretaris kreeg uitleg over het belang van het vrijhouden van plastic van het natuurgebied. In het water vormt plastic een gevaar voor de zeeschildpadden en aan de kust komt het vast te zitten in de mangroves, die de kraamkamer voor vissen zijn.

Bij de cleanup was er naast de vrijwilligers ook een afvaardiging van Sea Turtle Conservation Curacao en Carmabi Foundation aanwezig.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Het Fort moet eens goed schoongemaakt worden! Het zwerfvuil wordt al door vrijwilligers opgeruimd. SELIKOR deugt namelijk niet zo.

 2. first things first: prima als van Huffelen ergens ludiek wil gaan schoonmaken, maar eerst moeten de hete hangijzers worden opgelost zoals begrotings tekorten, dure en te grote overheid, en integriteits issues.

 3. @Joop van Velzen, bedankt voor je reactie, het lijkt alsof wij met zijn tweeën de enige twee intelligente mensen zijn op dit eiland.

  Het is het zoveelste voorbeeld hoe Nederland de ellende hier op het eiland in stand wilt houden. Knops (de vorige staatssecretaris) had het over de armoede op het eiland en de asociale hoge salarissen vooral uit openbare middelen, dus die moest weg.

  Nu hebben we Van Huffelen die is van pappen en nathouden, plotseling komt Coho niet meer, 12% inleveren moet ook niet meer en er wordt ook geen maximum gesteld aan astronomische salarissen van asocialen.

  Er was ooit een parlementariër van een rechtse partij in Nederland die zei, zet die corrupte bende op Marktplaats dan zijn we van af.

  Blijkbaar kan hier alleen iets veranderen als extreem rechts in Nederland aan de macht komt dan kunnen wij een staatssecretaris krijgen die als Curaçao gaat bedelen om geld zal zeggen, “Porko nan bai limpia bosnan pais”.

 4. Heeft van Huffelen nu echt niks anders te doen dan de rotzooi van een een stelletje asociale op te ruimen, van Huffelen moet de rotzooi op ruimen die de criminele regering PIK in de Staten van curacrim achter zich laten, dat is een puinhoop die groter is dan door de aardbeving in Turkistan en omgeving. Maar daar word zoveel als kan hulp geboden door de hele wereld en dat is maar goed ook.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -