29 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Politici Curaçao blijken geen drugs te gebruiken: tests zijn negatief

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Politici Curaçao blijken geen drugs te gebruiken: tests zijn negatief

Gilmar ‘Pik’ Pisas, de minister-president van Curaçao, is negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in zijn bloed. Dat geldt ook voor andere ministers en alle negen parlementsleden van zijn partij MFK.

De politici lieten zich testen vanwege aanhoudende verhalen over drugsgebruik door politici op het eiland. De uitslag werd donderdagavond naar de media gestuurd.

De gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Carlson Manuel, zal zich in Nederland laten testen. Minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport Sithree ‘Cey’ van Heydoorn heeft zich in Colombia laten testen, waar hij was voor een werkbezoek.

Gwendell Mercelina, parlementslid voor regeringspartij PNP, onderging woensdag al een drugstest. De resultaten van de urinetest waren ook negatief, wat betekent dat hij cocaïne noch marihuana heeft gebruikt. Mercelina werd door een collega-parlementslid beschuldigd van drugsgebruik.

Voordat hij de test onderging, zei Mercelina tegen de aanwezige pers dat hij persoonlijk geen behoefte had om de test te doen, omdat hij zelf weet dat hij ‘schoon’ is. “Maar ik ben een parlementslid en vertegenwoordig het volk. Dat heeft recht op openheid.” Hij riep alle andere politici op zich ook te laten testen.

De MFK liet woensdag weten alle politici naar het laboratorium te sturen om een drugstest te laten doen, omdat er volgens de partij allerlei valse beschuldigingen worden geuit. Het is nog onduidelijk of ook ministers en parlementsleden van andere partijen zich laten testen.

Bron: Nu.cw

34 reacties

 1. @Eric. Het verschil is dat Corupto Blooper zegt: Ik wil geen Makamba, en dat Derksen zegt: Het is geen Makamba (Fries) . Die uitspraak van Cooper Pooper is flatout discriminatie, omdat hij een soort onherroepelijk uitsluit. Derksen uitspraak definieert eerder, maar hij heeft niet gezegd dat hij geen Ethiopieer wil. . Denk je dat ze Pik Pisas als een Chinees zien als hij naar China gaat? Of een Arabier is als hij naar Dubai gaat? Ze zien hem gewoon als een zwarte Afrikaan. En een niet zo snuggere ook!

 2. Nederland maakt zich druk over een racistische rel.

  Wij doen hier precies hetzelfde maar hier is er nooit ophef om. Iemand met een blanke huid wiens ouders en voorouders al honderd jaren open de eilanden wonen noemen we makambas en ze moeten oprotten. Mensen met een arabische roots blijft een arabier en latinos blijven latinos.

 3. @Knoek-koe, nieuws is er altijd. Het is velen de oproer in Nederland niet ontgaan. Oorlog in Oekraine, duizenden doden en hongersnood in Gaza maar Nederland maakt zich druk over een racistische rel.

  Het gaat om een racist althans iemand die vaker racistische opmerkingen maakt, Johan Derksen van het tv programma vandaag-inside.

  Die heeft over een zwarte Kamerlid Habtamu de Hoop, van Ethiopische afkomst, maar in Friesland opgeroeid gezegd: “Hij is toch geen Fries,, Nou dit heeft gelijk een rel bij de politiek correcten in Nederland veroorzaakt, er is zelfs een aanklacht wegens racisme tegen Derksen ingediend.

  Op zich wel vreemd want als deze Derksen over Silvana Simons heeft, gebruikt hij woorden als “zo trots als een aap” of als hij over zwarten heeft zoals de “Brabo neger” (Steven Brunswijk) heeft hij het over “snotaap” in plaats van “snotneus”.

  Maar ja, dat is waarschijnlijk niemand op gevallen maar ben benieuwd waarom Habtamu beledigd is, schaamt hij zich voor zijn Afrikaanse roots?

 4. Is er soms geen nieuws meer, behalve dit MFK tegemoetkomend nieuws? Er is van alles gaande op deze klip, naast de nonsense van de MFK gangsters.

 5. @Waar blijft de “black live matters beweging”, geldt dat alleen als blanken zwarten vermoorden?

  BLM is een verdien model. En laten we eerlijk zijn. In Haiti en Ruanda verdien je geen cent met dit BLM. Aan de andere kant. In het witte westen kan je er zelfs rijk van worden en of een goede baan aan overhouden.

  OJ Simpson is gisteren ook overleden, Hij werd niet veroordeeld voor 2 moorden omdat de advocaat ook de racism kaart speelde.

 6. @Knoek-koe, weet niet of je het antwoord heeft maar Haitianen slachten elkaar af en we hebben allemaal gezien wat in Rwanda is gebeurd met de slachting van de Tutsi’s door de Hutu’s.

  Allemaal zwarten die elkaar met kapmessen zonder pardon vermoorden.

  Waar blijft de “black live matters beweging”, geldt dat alleen als blanken zwarten vermoorden?

 7. Intussen hebben wij een grote groep Haitianen hier, maar niemand weet wat ze het recht geeft om hier te zijn. Het zijn geen politieke vluchtelingen maar economische vluchtelingen.

  Niet dat iemand daar iets tegen heeft maar het is de vraag waarom Haitianen wel en Venezolanen niet. Die Venezolaanse vluchtelingen (altijd onze goede buren geweest) worden als beesten opgesloten en zonder pardon weggestuurd en niet te vergeten hoe ze door die camp fuhrer, Quincy Girigorie zijn behandeld.

  Denk niet dat die luie parlementariers die we hier hebben de ontwikkelingen in Haiti volgen. Daar worden mensen op beestachtige manier met kapmessen vermoord en in brand gestoken.

  Weet niet of wij Curacaoenaars het in ons hebben om zo wreed te keer te gaan zoals deze Haitianen. Intussen zijn deze Haitianen vergeten waarom ze hier zijn en zijn ze bij SantaRosa weg langs de weg een nieuwe koffie shop aan het bouwen en in de Tunnel gebruikten ze openlijk drugs.

  Daar zit het gevaar in, alcohol en drugs bij deze Haitianen dan worden het net beesten die zonder enige mededogen aan het moorden slaan er zijn zelfs verhalen van kanibalisme in Haiti.

  Iedereen is welkom hier maar willen we straks in het kader van familie heriniging deze groep mensen onder ons hebben?

 8. @Knoek Koe:
  Mw Knoek Koe is er erg gecharmeerd van trouwens.
  Wist je dat?
  Zo zie je maar weer: op andere mensen vallen, en niet eens weten dat er ondanks jou, thuis de klepel wel heel hard hangt.

 9. Met zo’n roversbaard kun je toch heel succesvol een schuursponsjes fabriekje starten? Hoeft hij ook niet meer te stelen van het volk.

 10. Rechtsaf je trekt de verkeerde conclusies.
  Kennis van of ervaring met “testen”, “opsporing” moet is het onderwerp.
  Er staat niks over “maskeren”.
  Of je moet bedoelen dat betrokkenen ogenschijnlijk 2 weken hebben gewacht en dan pas een bloedtest deden die niks meer zal aantonen.
  Ja haren en de baard van Pisas werkt het ook.
  Nu moeten we opletten wie plots naar de kapper gaat en dingen korter laat trimmen.
  Is het bij jou Freudiaans ?. Het lijkt als of je je persoonlijk voelt aangevallen zelfs als het niet over jou gaat.
  Ja het geloofwaardigheid gehalte in zuid Amerika is laag, om het zo maar te zeggen.
  Op Curacao zijn het allemaal acteurs.

 11. Menigeen hier heeft zo te zien knap wat ervaring met drugs.
  Ze hebben zich klaarblijkelijk erg verdiept in hoe je het beste sporen van drugsgebruik kunt maskeren. Het zijn zo te horen “Ervaringsdeskundigen”
  Nietwaar Kaat, Koe, Loes etcetera etcetera…..

 12. Controle drugsgebruik dien je niet – alleen – via bloed te testen maar via hoofdharen. Via bloed is gebruik sneller niet meer te traceren, enkele dagen, terwijl dit via hoofdhaar nog circa 1 jaar vaststelbaar is.

 13. Hoe je het wend of keert , de zaak beflessen doen ze tóch hetzij belastingontduiking hetzij de aardbol rondvliegen , geen enkel meelij met
  hun stemvee .

 14. Welk lab was dat? Die krijgt binnenkort vast een licentie, belastingontheffing of andere toezegging. En Loes heeft een punt, lijkt allemaal heel gecalculeerd! Gewoon een haar op de parlementslidstoel opsporen en die naar een onafhankelijk lab brengen . Alleen lukt dat eens in de drie maanden. Ze zijn amper op Curaçao.

 15. En vergat ik nog. dingen als coke moet je in je haren testen. Pisas baard kan ook.
  Cocaïne: 2-5 dagen bij incidenteel gebruik, 8 dagen bij intensief gebruik. De halfwaardetijd van cocaïne of coke is ongeveer 1 uur. Dat wil zeggen dat na 1 uur de helft van de cocaïne uit het bloed verdwenen is. De hoogste concentratie cocaïne wordt na 1 uur bereikt, dus 2 uur na inname is ongeveer de helft verdwenen.

  Cannabis wordt na ongeveer een half uur in je vetweefsel opgeslagen en daarna in 2–7 dagen afgegeven aan je bloed. Hoe lang blijft wiet in je bloed bij chronisch gebruik? Dat kan wel 1–3 weken het geval zijn.

  Dat zullen de dames en heren ook wel hebben opgezocht. En gelet op het tijdsverloop kan je makkelijk apart testen dat he t niet zichtbaar meer is in je bloed.
  Maar laten ze haren testen.

  Als je haar nooit geknipt zou worden kunnen alle drugs aangetoond worden die iemand in zijn leven heeft gebruikt, met een paar centimeter haar kan al tot 3 maanden terug worden gekeken. Hoe langer het haar hoe lastiger aantoonbaar. Meestal houdt men een maximum van een jaar aan dat het aantoonbaar is.

 16. Ja persoonlijk allemaal naar het zelfde externe Laboratorium filiaal … Ahum
  Niet naar het landslab of een testje in het CMC
  Een test in Colombia kan ook de uitslag krijgen die je wilt voor 50.000 pesos.
  Bloed afgeven aan een onafhankelijke partij.
  Die gaat dubbel blind op 2 of meerdere pkekken testen.
  Of suur het op naar een onafhankelijke partij in NL.

 17. Het is toch triest om Alexandra van Huffelen in het praatprogramma OP1 te zien en horen praten over armoede op de eilanden terwijl ze met geen woord repte over de astronomische salarissen van sommige hufters op het eiland.

 18. En er zijn veel belangrijker nieuws gaande.B.v.b. een belangrijke juridische ontwikkeling heeft plaatsgevonden met betrekking tot de definitie van ” veroordeeld wegens misdrijf” in de context van de Landsverordening integriteit kandidaat ministers op Curacao, gepubliceerd door Curacao.nu.De procureur generaal (PG) heeft advies gevraagd en gekregen van het Hoge Raad in de kwestie van dhr.E.Braam die gaarne minister wilde worden En het zou fijn zijn als de PG zich niet alleen hiermee bezig houdt in wat betreft de wetten van Curacao en ook daar advies zou vragen in andere belangrijke kwesties zoals het familierecht en erfrecht. Op Curacao dat een gedeelte is van het Koningsrijk der Nederlanden, b.v.b. worden kinderen buiten huwelijk geboren gediscrimineerd
  en hebben ze ook geen recht op de legitieme portie van hun biologische vaders en erven niks.Als ze geboren zijn in Nederland, dan hebben ze wel het recht op de legitieme portie als hun vader/biologische vader overleed. Het ziet bijna uit dat de geografie ook hier op invloed heeft, niet alleen die deze discriminerende wetten maken. En nog veel andere kwesties die belangrijker zijn voor de burgers van Curacao. Het wordt tijd dat de journalisten ook over dit soort themas bericht,niet alleen over de politiek.

 19. Pisas is corrupt. Bewijs maar eens waar je het geld vandaan hebt om een villa op coral estate te kopen, je was pas nog een slecht betaalde loopjongen op een politiepost

 20. Wat is er aan de hand door slecht 1 positief politiek nieuws item ??. De knipselkrant geconfisqueerd door MFK of regering zodat ze onbelemmerd hun hele en halve onwaarheden kunnen verkondigen. Was het AD niet voldoende ??.
  Stappen richting een Venezuela/Rusland/China democratie ??.
  Kritische verslaggevers zijn er niet cq al monddood gemaakt. Is de knipselkrant het volgende slachtoffer ??. Ha ,ha, zal niet waar zijn maar ………. .

 21. En wat maakt de noodzaak om als gehele partij aan te tonen dat je geen drugs gebruikt? Waarom op basis van aanhoudende geluiden op het eiland dan maar een drugstest ondergaan? Is dat juist niet laten zien dat je gevoelig bent voor verkondigde onwaarheden die dan moeten worden weersproken met een drugstest? Dit vraagt er juist om een volgende onwaarheid of roddel te moeten weerleggen. Kortom: een zwak bod van politici om pontificaal dit soort acties te ondernemen en daarover dan nog eens breeduit in de pers (waar laat de pers zich voor gebruiken….) melding van te doen? Waar is de kritische pers? Waarom laten onafhankelijke journalisten zich niet horen? Waar ligt de grens? Geeft deze actie juist niet aan dat de politici bang zijn en hun handen continue, net als Pilatus, in onschuld te moeten wassen? Dit verhaal past precies in het verhaal rondom Pasen. Leuke actie MFK! Wat doen jullie met Hemelvaart? Een dansje maken met elkaar bovenaan de Julianabrug om te laten zien dat je geen hoogtevrees hebt tijdens Hemelvaart? Ik lees het graag!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties