25 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Pisas: “Sponsordeal Ajax was investering voor de toekomst”


AFC Ajax bracht afgelopen week een bezoek aan Curaçao. De spelers gaven clinics, bezochten maatschappelijke projecten, waaronder Future Goals, en speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen het team van Curaçao.

Ajax heeft al jaren een speciale band met het eiland. Sinds 2020 is Curaçao Tourist Board sponsor van de Amsterdamse club en prijkt het logo van Curaçao op de mouw van het shirt.

NU.cw sprak premier Gilmar ‘Pik’ Pisas voor de wedstrijd over het duel tussen Ajax en Curaçao en de sponsordeal.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Mss kan @Kari aangeven In hoeverre deze sponsoring ‘zo goed is voor het eiland’, waar zoveel armoede heerst, waar ouderen maaltijden moeten delen, en kids nog steeds zonder eten naar school gaan.
  Shame on deze regering die liever uitlandig zijn en zich op kosten van de lijdende bevolking laten vollopen, wat al aan boord vd KLM gebeurt.
  Ze zijn al de risée van de pax.

 2. ….”Sponsoring Ajax was van PAR/MAN regering en niet Pisas”….
  Wat maakt het nog uit? Pisas vindt het goed. Linksom of rechtsom, het blijft een trieste vertoning.
  Inmiddels is het zeer duidelijk geworden dat IEDERE politieke partij op Curacao een crook-partij is , op haar eigenwijze manier.

  ..”Ik heb geen tunnelvisie. Als iets goed is voor het eiland dan is het goed”….

  Het is goed? hoe heeft u dat gemeten? Ik ben zeer benieuwd…., maar ik verwacht hier niet echt een doorslaggevend antwoord op te krijgen…

  Tja als we nou verdronken in de centen, dan kan ik me bij deze zeer royale doch zeer passieve en luie vorm van creatief investeren, wat voorstellen.
  Goed voor het eiland? Hoe? Wat is de R.O.I geweest tot nu toe?

  …..Van de 38 milj die CTB voor promotie krijgt van de overheid en partners
  CHATA is 2 milj euro een relatief klein bedrag voor de promotie van het eiland. Als sportclubs tv shirts, tickets etc nodig hebben dan moeten hunbestuur hiervoor sponsors zoeken en niet afhankelijk zijn van de overheid…..

  En waar krijgt de overheid dat geld van daan? Volgens mij komt dat uit de toch al belabberde belastingopbrengsten, die vooral aangewend worden voor jullie snoepreizen, en andere onzin plezierbezoekjes in het buitenland, die klauwen met geld kosten, en niets zinnigs opleveren. Kijk naar de verkeersbeurs, het lijkt wel of de wegen er juist nog harder door achteruithollen, en haalt NIETS uit.
  Trieste constatering, dat een eiland waar bejaarden vandaag de dag hun maaltijden moeten delen, bejaarden op stoelen zonder rugleuningen zitten (Ra ra ra welk bejaardentehuis) etc etc…wij besluiten om effe SHIEK te doen en 2 miljoen in een miljardenvoetbalclub te pompen, zodat jullie in de VIP box kunnen zitten?

  Wat een lef van onze toppers om 2 miljoen te doneren aan een miljarden voetbalclub waar verwende voetballertjes in luxe en weelde baden, DAAR GEEFT een land waar ouderen, creperen, 30% honger lijdt ./ onder de armoedegrens leven, 2 miljoen gulden aan? Zoe je dit ook doen als je dit uit je eigen zak moest betalen? Nee natuurlijk niet! Het is veeel makkelijker om het met ANDERMANS geld te betalen.

  Flut CHATA..weet je waar die 2 miljoen ingepompt had moeten worden? In educatie, vorming, toeristbewust maken van in ieder geval de jongeren, of chagreinig zuurpruim personeel bij de Airport, het gezicht van Curacao, want volgens mij, als ik even NUCHTER nadenk, staan we nog in de peuterschoenen op deze klip als het over toerist-minden attitude gaat, zoals ARUBA ons mijlen, decennia voor is., ARUBA denkt veel beter na over dit soort zaken, daarom is het eiland ook zoveel schoner, vriendelijker, prettiger en toersitgeziner, en loop je niet in het glas en cups en rotooi op hun kilometer stranden, ergens goed dat Curacao geen kilometer zandstrand heeft, het zou vol glas en shit liggen.

  Maar nee, een of andere “pientere” grapjurk dacht 2 miljoen in een minuscuul embleempje op een mouwtje met curacao erop te investeren, een aardsluie, easy en passieve investering.

  Laten we u even het voordeel van de twijfel geven en stellen dat uw donatie de nodige toeristen heeft aangetrokken (hoe dat is vast te stellen is mag joost weten, u draagt in iedergeval geen overtuigend argument aan)

  Ik weet niet of ik nu plotseling naar Haiti op vakantie ga, omdat voetballers een mini-embleempje op hun mouw gespeld hebben met “Haiti” erop geborduurd.

  Volgens mij, als ik even mijn boerenverstand gebruik, reis ik graag naar een land af, als ik weet dat het land en de mensen iets leuks, vriendelijks , redelijk veilig en exotisch aan te bieden hebben, mooie natuur, maar dan wel schoon , en niet zoals hier bezaaid met glasscherven en zwerfvuil etc etc

  Het panorama dat hier geboden wordt zijn puingevulde riolen, volgegroeide bermen met daartussen zwerfvuil hopen in struikgewas en natuur, verwaarloosde monumentjes , lijnloze kraterwegen waar elke week zo een beetje een zwaar ongeluk of dode valt, of toeristen die van rotsen af worden gegooid door onopgevoede burgers zonder toekomstperspectief of toersiten die tijdens hun duiktochtje beroofd worden, of tot 2x toe tot bloedens worden geslagen op een dag!

  DIE promotie, die slachtoffer toeristen in hun thuisland promoten, gaat 100.000 X harder dan dat passieve empleempje op de mouw van een stel in luxe badende voetballers voetballers, gedoneerd door een stel in een bubbel warende lokale politie die totaal van het padje zijn, als het om creatief, effectief en strategisch nadenken gaat.

  Maar ja, zoals een goed gezegde luidt, het is kwistig snijden met andermans leer.

 3. Zo sluist Hugo Clarinda, intering directeur van CTB geld wat niet van hem is, weg. Zijn vrouw deed hetzelfde met een half miljoen aan een Braziliaanse voetbalclub. De corrupte druipt er van af bij deze familie. Ajax zal nooit het sponsor bedrag vrijgeven, dus graaien maar weer!!!

 4. Kijk dan heb je ook wat. Alle toeschouwers en tv kijkers zoomen uiteraard in op de mouw. Zien het logo en boeken direct een vakantie naar de kale rots. Ja de centjes zijn goed besteed hoor

 5. Spondoring Ajax was van PAR/MAN regering en niet Pisas. Ik heb geen tunnelvisie. Als iets goed is voor het eiland dan is het goed. Van de 38 milj die CTB voor promotie krijgt van de overheid en partners CHATA is 2 milj euro een relatief klein bedrag voor de promotie van het eiland. Als sportclubs tv shirts, tickets etc nodig hebben dan moeten hunbestuur hiervoor sponsors zoeken en niet afhankelijk zijn van de overheid.

 6. …..”De miljoenen die geinvesteerd zijn in het Ajax project zijn dik en dubbel terug verdient. Perfecte marketing. Ga zo door CTB”……

  Het zou me niet verbazen dat u een lid van de regering of het parlement bent. Mogelijk de motor achter deze sponsering?
  Met het “dubbel en dwars” terugverdiende geld is de hele poppenkast met Pisas als hoofdattractie, dan zeker naar Dubai afgereisd, of reizen de parlementsleden er nu mee op los, onder ander u zelf lust er aardig wat van.

  Want net zoals met het wegenbelastinggeld, wordt er geen cent teruggestopt in het eiland, maar wordt het als spatgeld voor de regering en parlement gebruikt, want zo zijn jullie nou ook weer. Ikke ikke ikke, en de rest ……kun je zelf invullen….

 7. Een eiland zo arm als een kerkrat, vol ratten in de regering ÉN het parlement (beide met keine letter) sponsert één van de rijkste voetbalclubs van het Koninkrijk.

  Een regering en een parlement, vol ratten, die aan een stuk doorreizen, al is de nationale schuld net zo groot als het Nationaal product.
  Terwijl elke publiek sportveld, of sportfaciliteit er bij staat alsof er jaren niets aan onderhoud of renovatie is gepleegd.

  De wereld op zijn kop.

  En de eilandbewoners van dat eiland mogen verrekken (zoals altijd)
  En nu wordt er geroepen: Die miljoenen zijn al dubbel en dwars terugverdiend?

  Zijn ze AANTOONBAAR terugverdiend?
  Hoe dan? Waar is dat te zien?

  En zo ja, dan moet het ook een fluitje van een cent zijn om dat ONDERBOUWD aan te tonen, als het zo stellig gezegd wordt. We zullen het beleven!

  Op deze rots wordt er wel vaker wat geroepen wat kant noch wal slaat, vooral als het leden van de regering, of parlement betreft.

 8. De miljoenen die geinvesteerd zijn in het Ajax project zijn dik en dubbel terug verdient. Perfecte marketing. Ga zo door CTB.

 9. Pik Bashí strooit rijkelijk met centjes die in ieder geval niet uit zijn zak komen. Investering voor de toekomst …nou we zullen het beleven!

 10. Hadden ze dat geld niet kunnen geven aan het vrouwenteam van Curacao? Zijn allemaal amateurs die dan toch elke keer met 6-0 verliezen. Dan stop ermee of zorg ervoor dat die meiden prof kunnen worden.

 11. Hoe geef je een positieve draai aan het ontvangen van 2 mio euro per jaar van een in basis failliet land.
  Heel eenvoudig: eens in de 2 jaar met ca 20 man een korte vakantie, vriendschappelijk balletje trappen, een beetje pr activiteit met vage beloftes, en een logo op de mouw die vanaf 3 m1 niet meer zichtbaar is
  En die sukkels maar denken dat het een investering in hun toekomst is. Houwen zo, makkelijker haal je geen 2 mio per jaar binnen.

 12. Het was leuk voor de jeugd dat Ajax is langs gekomen, voor de club Ajax en het 1e elftal met begeleiding zelf was het gewoon een vakantie reisje een kwartiertje voetballen en de voor de rest het jeugd elftal laten spelen er werd om de paar minuten gewisseld worden dus iedereen kwam aan zijn trekken toch was het leuk om te zien. Alleen dat de kosten zo hoog waren en uit de pan schoten vond ik niet nodig, als er iemand met verstand in de curacrimse voetbal bond had gezeten en met het bestuur van Ajax had gepraat dan was Ajax voor niks noppes gekomen en had dat geld in de pot voetbaljeugd van Curacrim kunnen worden gestopt, maar nee hoor Pik wil de grote jonge uithangen met onze lege schatkist, trouwens volgend jaar is de reclame van Curacrim verdwenen het Shirt op Ajax wegen geld gebrek aangezien de sponser pot leeg gestolen is voor andere doeleinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -