26 C
Willemstad
• dinsdag 23 juli 2024 12:30

Nu.cw | Huisartsen gedwongen software te kopen voor deelname aan Huisartsenpost (HAP)

Huisartsenpost (HAP)

Curaçaose huisartsen worden onder druk gezet om het SQlapius-softwareprogramma aan te schaffen voor deelname aan de Huisartsenpost (HAP). De kosten bedragen 3.500 gulden per dokter, met maandelijkse servicekosten van 275 gulden.

Onzekerheid over de keuze en noodzaak van dit programma roept vragen op over mogelijke monopoliepraktijken en intimidatie van huisartsen. Hoewel bijna 80 procent van de huisartsen met de HAP werkt, weigert 23 procent blindelings te tekenen en overweegt dit onder bepaalde voorwaarden te doen.

Huisartsen bekritiseren SQlapius vanwege ontbrekende zorgfuncties en zien de verplichte aankoop als mogelijk monopolie en intimidatie. De kosten, als 75 huisartsen deelnemen, bedragen 510.000 gulden per jaar.

Er rijzen vragen of de minister en de inspecteur-generaal op de hoogte zijn van deze praktijken en of het om een schending van het recht op concurrentie en intimidatie van professionals gaat.

Beeld: HAP

Bron: Nu.cw

Gearchiveerd als

2 reacties

  1. Dit betekend dat alle huisartsen die hun patienten bestanden op papier hebben, ook grote kosten moeten gaan maken om dit digitaal te verkrijgen en de patienten uiteindelijk de dupe worden van de QR code op de smartphones met al je gegevens. De hackers lachen in hun vuistje.

  2. Koppelverkoop. Kan wel eens een actie van onze minister zijn zijn “karige ” inkomen te verhogen. Lekker met Cooper zitten smoezen ??.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties