25 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

Samen met een team van dierenartsen, waaronder de Nederlandse dierenarts Piet Hellemans, worden er in totaal 400 honden gesteriliseerd of gecastreerd.

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd. Zo kan in de toekomst snel worden gezien of een hond al geholpen is of niet.

Het sterilisatieproject van de stichtingen is zondag van start gegaan. Samen met een team van dierenartsen, waaronder de Nederlandse dierenarts Piet Hellemans, worden er in totaal 400 honden gesteriliseerd of gecastreerd. De actie vindt plaats op de praktijk van dierenarts Sjoerd de Groot. Het project is bedoeld om de overpopulatie aan honden op het eiland terug te dringen.

Met name bij teefjes is het moeilijk te zien of ze gesteriliseerd zijn, omdat na verloop van tijd het litteken van de operatie vervaagd. “Bij honden van straat is het extra belangrijk”, stelt Mirjan Seppenwoolde, voorzitter van RPC, tegenover NU.cw. “Het komt wel eens voor dat een teefje gevangen is voor sterilisatie, maar al geholpen blijkt te zijn. Daar kom je dan pas achter als ze open op de operatietafel ligt.”

Seppenwoolde benadrukt het belang van het chippen van je huisdier. Echter is er geen gezamenlijke database op Curaçao, waardoor niet elke chip wordt geregistreerd. Daarom bedachten de vrijwilligers een andere manier om de honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn snel te herkennen.

Tijdens de sterilisatieactie is het de afgelopen dagen twee keer voorgekomen dat een teefje al gesteriliseerd bleek te zijn. Ook werden er twee gecastreerde reuen gebracht. “Als een hond moeilijk benaderbaar is, kan het soms moeilijk zijn om te zien of ze al geholpen zijn”, legt Seppenwoolde uit. “De tattoo in het oor is snel te zien en te herkennen.”

Het sterilisatieproject duurt nog tot en met donderdag.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Prachtig initiatief.
  Er lopen overal op dit moment zoveel honden in de mondi bij Brakkeput MM, veel puppies.
  Veel mensen die het eiland weer verlaten droppen de dieren. Voor mij niet te bevatten waarom je voor een paar maanden een dier neemt om het als oud vuil weg te doen. Asociaal gedrag dit.
  Mijn vrouw heeft zondag een doos met 6 diertjes gevonden en naar de dierenarts gebracht gisteren.
  Treurig allemaal.

 2. @Eric

  Wederom gelul in de ruimte door jou.

  Ga naar de stichting en laat je juist informeren en verifier als je twijfels hebt. Maar deze onzin zegt alles over jou als persoon. Negatief, verbitterd en vervelend. Ga werken aan jezelf, misschien is er nog wat aan te doen.

 3. Alles voor de aandacht van mevr Steppenwoolde. nu kun je weer elke avond uit gaan eten op kosten van de gulle gevers, die eigenlijk voor de opvang van de honden doneren.
  Zo jammer dat ze nu ook al de dierenartsen misbruikt.
  Mijn waardering gaat uit naar de artsen Sjoert en Piet heel veel dank vor dit goede werk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -