30 C
Willemstad
• zondag 26 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

Samen met een team van dierenartsen, waaronder de Nederlandse dierenarts Piet Hellemans, worden er in totaal 400 honden gesteriliseerd of gecastreerd.

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd. Zo kan in de toekomst snel worden gezien of een hond al geholpen is of niet.

Het sterilisatieproject van de stichtingen is zondag van start gegaan. Samen met een team van dierenartsen, waaronder de Nederlandse dierenarts Piet Hellemans, worden er in totaal 400 honden gesteriliseerd of gecastreerd. De actie vindt plaats op de praktijk van dierenarts Sjoerd de Groot. Het project is bedoeld om de overpopulatie aan honden op het eiland terug te dringen.

- Advertentie -

Met name bij teefjes is het moeilijk te zien of ze gesteriliseerd zijn, omdat na verloop van tijd het litteken van de operatie vervaagd. “Bij honden van straat is het extra belangrijk”, stelt Mirjan Seppenwoolde, voorzitter van RPC, tegenover NU.cw. “Het komt wel eens voor dat een teefje gevangen is voor sterilisatie, maar al geholpen blijkt te zijn. Daar kom je dan pas achter als ze open op de operatietafel ligt.”

Seppenwoolde benadrukt het belang van het chippen van je huisdier. Echter is er geen gezamenlijke database op Curaçao, waardoor niet elke chip wordt geregistreerd. Daarom bedachten de vrijwilligers een andere manier om de honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn snel te herkennen.

Tijdens de sterilisatieactie is het de afgelopen dagen twee keer voorgekomen dat een teefje al gesteriliseerd bleek te zijn. Ook werden er twee gecastreerde reuen gebracht. “Als een hond moeilijk benaderbaar is, kan het soms moeilijk zijn om te zien of ze al geholpen zijn”, legt Seppenwoolde uit. “De tattoo in het oor is snel te zien en te herkennen.”

Het sterilisatieproject duurt nog tot en met donderdag.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Prachtig initiatief.
  Er lopen overal op dit moment zoveel honden in de mondi bij Brakkeput MM, veel puppies.
  Veel mensen die het eiland weer verlaten droppen de dieren. Voor mij niet te bevatten waarom je voor een paar maanden een dier neemt om het als oud vuil weg te doen. Asociaal gedrag dit.
  Mijn vrouw heeft zondag een doos met 6 diertjes gevonden en naar de dierenarts gebracht gisteren.
  Treurig allemaal.

 2. @Eric

  Wederom gelul in de ruimte door jou.

  Ga naar de stichting en laat je juist informeren en verifier als je twijfels hebt. Maar deze onzin zegt alles over jou als persoon. Negatief, verbitterd en vervelend. Ga werken aan jezelf, misschien is er nog wat aan te doen.

 3. Alles voor de aandacht van mevr Steppenwoolde. nu kun je weer elke avond uit gaan eten op kosten van de gulle gevers, die eigenlijk voor de opvang van de honden doneren.
  Zo jammer dat ze nu ook al de dierenartsen misbruikt.
  Mijn waardering gaat uit naar de artsen Sjoert en Piet heel veel dank vor dit goede werk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Elektriciteit 30 procent duurder

Kralendijk - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland (CN). De stijging bedraagt 30 procent en...

AntilliaansDagblad | ‘Verlaag financieringstekort dit jaar’

Oranjestad - De economie van Aruba herstelt voorspoedig. Het pre-coronaniveau van 2019 is in april en mei overtroffen. Aruba moet van dit herstel gebruikmaken om de begroting...

AntilliaansDagblad | Gratificatie wacht op gouverneur

Silvania: Voldoende geld in kas Martina: Waarschijnlijk niet voor 1 juli Willemstad - Komende week ontvangt gouverneur Lucille George-Wout het antwoord van de Raad van Ministers op haar vragen...

AntilliaansDagblad | Geplande vluchten gaan gewoon door

TUI elf keer per week en KLM vanaf 11 juli weer twee keer per dag naar Hato Willemstad - ,,Ik kan gelukkig officieel bevestigen dat alle TUI-vluchten naar...

AntilliaansDagblad | ‘Oprukkende gentrificatie ongewenst’

Rif-bewoners sturen brief ook naar Tweede Kamer en Van Huffelen Willemstad - De regering moet ingrijpen tegen de oprukkende gentrificatie in de binnenstad. Gentrificatie betekent de opwaardering of...

Democracy now! | Friday, June 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -
- Advertentie -