30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 16:50

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidNu.cw | CRA fel tegen 'Lei Seku'

Nu.cw | CRA fel tegen ‘Lei Seku’

Voor restaurants is gebleken dat het kunnen schenken van alcohol bij het eten een voorwaarde is voor gasten om uit eten te gaan | Persbureau Curacao

De Curaçao Restaurant Association (CRA) is tegen een nieuwe drooglegging van het eiland. Volgens CRA overweegt het crisisteam van de overheid om andermaal de drooglegging uit de kast te halen ter bestrijding van het hoge aantal besmettingen.

De Lei Seku heeft volgens de CRA de vorige keer zeker bijgedragen aan het terugdringen van de besmettingen, maar heeft ook veel schade toegebracht aan de Curaçaose economie, vooral die van de horeca.

“Voor restaurants is gebleken dat het kunnen schenken van alcohol bij het eten een voorwaarde is voor gasten om uit eten te gaan. De drastische terugloop in het aantal gasten daardoor is een reden om te zeggen: dat niet meer! Door de financiële klap die vele restaurants ervan krijgen, zullen velen het niet redden en de deuren moeten sluiten”, aldus CRA tegenover NU.cw.

De CRA zegt COVID-19 zeer serieus te nemen en vindt ook dat er maatregelen genomen moeten worden, maar vindt dat die niet zulke verregaande gevolgen zouden moeten hebben zoals een Lei Seku dat heeft.

De CRA heeft begrip voor een Lei Seku op de dag van de verkiezingen om agglomeratie te voorkomen, maar langer dan de verkiezingsdag hoeft het niet te duren. Daarbij zou dan alle alcohol verboden moeten worden om te voorkomen dat hetzelfde gebeurt als eerder, mensen gingen toen volgens de CRA in groepen op thuislocaties alcohol nuttigen.

“Er zal gezocht moeten worden naar een oplossing die beter gericht is op de besmettingshaarden en verspreiding tegengaat”, aldus CRA.

Daarnaast is de restaurantvereniging van mening dat alcohol in restaurants het probleem niet is. Daar waar de regels gehanteerd worden vinden volgens CRA nagenoeg geen besmettingen plaats.

CRA erkent dat alcohol de toenadering tot andere personen vergemakkelijkt, maar ziet dit voornamelijk gebeuren op andere locaties dan in restaurants. “De focus zou dan ook moeten liggen op maatregelen die díe situaties tegengaan, in plaats van met hagel te schieten en zodoende vele hardwerkende restauranteigenaren in financiële nood te helpen.”

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. De Curaçao Restaurant Association heeft nu geen punt, het aantal besmettingen nemen toe dus Lei Secu wordt weer ingevoerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties