27 C
Willemstad
• maandag 23 mei 2022 06:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Cft: “Curaçao voldoet niet aan aanbevelingen begroting”

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or www.studiorootz.com

De Curaçaose regering voldoet niet aan de aanbevelingen op het advies bij de vastgestelde begroting van 2022. Ook aan de normen van de Rijkswet financieel toezicht (Rft) wordt niet voldaan. Dat meldt het College financieel toezicht (Cft) in een brief aan minister van Financiën Javier Silvania (MFK).

De begroting van 2022 toont een tekort van 162 miljoen gulden. Het Cft constateerde eerder al dat niet werd voldaan aan artikel 15 van de Rft. Volgens het College zijn de baten en lasten niet toereikend toegelicht. Ook zijn niet alle verwachte uitgaven en ontvangsten opgenomen voor zowel 2022 als de meerjarenraming.

- Advertentie -

Silvania heeft geen opvolging gegeven aan de aanbevelingen die het Cft deed naar aanleiding van de ontwerpbegroting. De inmiddels vastgestelde begroting voldoet dan ook niet aan de gestelde eisen, concludeert het toezichtsorgaan.

In het advies bij de vastgestelde begroting stelde het Cft dat Curaçao goede resultaten boekt met het verhogen van de belastingcompliance. De belastingbaten van het eerste kwartaal wijzen erop dat deze positieve ontwikkeling zich voortzet.

Het College maakt zich echter zorgen over de sturing op de lastenpost, en dan met name de personeelslasten en de goederen en diensten. “De in uw reactie aangekondigde daling van de personeelslasten wordt niet duidelijk onderbouwd”, schrijft Cft-voorzitter Raymond Gradus aan de minister. Daarnaast merkte het Cft op dat de maatregelen om de stijging van de brandstoffen tijdelijk te mitigeren nog verwerkt moeten worden in de begroting.

Het Cft heeft Silvania verzocht om uiterlijk vrijdag 13 mei alsnog invulling te geven aan de genoemde punten en de beheersing van de lasten.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. En intussen is er geen enkele rem meer op het snoepreizen. Oceaanconferenties in Verweggistan, met 15 man naar een verkeersbeurs in Nederland terwijl we hier niet eens stoplichten in werking kunnen houden, om nog maar niet te spreken van de maandelijkse snoepreizen naar het randebielen Parlatino.

    Met als dieptepunt natuurlijk de megasnoepreis naar Dubai.

    Zag daar een nietsnut van Bureau Post rondlopen, die geen idee had wat hij er deed. Maar hij was slechts onderdeel van de strategie van directeur Franklin Sluis: zelf de wereld rond snoepreizen en af toe je lakeien ook een snoepreisje gunnen opdat ze daarover hun mond houden.

  2. Begrijpt S.G. van Huffelen nog steeds niet waarom dat zooitje in de staten geen toezicht wilt hebben van 3 toezichthouders zoals voorgesteld in de COHO? Ze zijn raken voor ten minste 6 jaar hun zogenaamde “autonomia” kwijt.

  3. Alle regelingen stoppen, en de geldkranen eindelijk eens dichtdraaien, dat is het enige wat hier wel indruk maakt.
    Men wil Coho ook niet? Prima dan ook daarmee stoppen en ga het geld maar ergens anders duur lenen. Het verbaast me dat men zich aan de andere kant van de oceaan druk blijft maken over een stel onwillige ezels die het toch weer gaan verknoeien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -