25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Cft: “Curaçao voldoet niet aan aanbevelingen begroting”

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or www.studiorootz.com

De Curaçaose regering voldoet niet aan de aanbevelingen op het advies bij de vastgestelde begroting van 2022. Ook aan de normen van de Rijkswet financieel toezicht (Rft) wordt niet voldaan. Dat meldt het College financieel toezicht (Cft) in een brief aan minister van Financiën Javier Silvania (MFK).

De begroting van 2022 toont een tekort van 162 miljoen gulden. Het Cft constateerde eerder al dat niet werd voldaan aan artikel 15 van de Rft. Volgens het College zijn de baten en lasten niet toereikend toegelicht. Ook zijn niet alle verwachte uitgaven en ontvangsten opgenomen voor zowel 2022 als de meerjarenraming.

Silvania heeft geen opvolging gegeven aan de aanbevelingen die het Cft deed naar aanleiding van de ontwerpbegroting. De inmiddels vastgestelde begroting voldoet dan ook niet aan de gestelde eisen, concludeert het toezichtsorgaan.

In het advies bij de vastgestelde begroting stelde het Cft dat Curaçao goede resultaten boekt met het verhogen van de belastingcompliance. De belastingbaten van het eerste kwartaal wijzen erop dat deze positieve ontwikkeling zich voortzet.

Het College maakt zich echter zorgen over de sturing op de lastenpost, en dan met name de personeelslasten en de goederen en diensten. “De in uw reactie aangekondigde daling van de personeelslasten wordt niet duidelijk onderbouwd”, schrijft Cft-voorzitter Raymond Gradus aan de minister. Daarnaast merkte het Cft op dat de maatregelen om de stijging van de brandstoffen tijdelijk te mitigeren nog verwerkt moeten worden in de begroting.

Het Cft heeft Silvania verzocht om uiterlijk vrijdag 13 mei alsnog invulling te geven aan de genoemde punten en de beheersing van de lasten.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. En intussen is er geen enkele rem meer op het snoepreizen. Oceaanconferenties in Verweggistan, met 15 man naar een verkeersbeurs in Nederland terwijl we hier niet eens stoplichten in werking kunnen houden, om nog maar niet te spreken van de maandelijkse snoepreizen naar het randebielen Parlatino.

    Met als dieptepunt natuurlijk de megasnoepreis naar Dubai.

    Zag daar een nietsnut van Bureau Post rondlopen, die geen idee had wat hij er deed. Maar hij was slechts onderdeel van de strategie van directeur Franklin Sluis: zelf de wereld rond snoepreizen en af toe je lakeien ook een snoepreisje gunnen opdat ze daarover hun mond houden.

  2. Begrijpt S.G. van Huffelen nog steeds niet waarom dat zooitje in de staten geen toezicht wilt hebben van 3 toezichthouders zoals voorgesteld in de COHO? Ze zijn raken voor ten minste 6 jaar hun zogenaamde “autonomia” kwijt.

  3. Alle regelingen stoppen, en de geldkranen eindelijk eens dichtdraaien, dat is het enige wat hier wel indruk maakt.
    Men wil Coho ook niet? Prima dan ook daarmee stoppen en ga het geld maar ergens anders duur lenen. Het verbaast me dat men zich aan de andere kant van de oceaan druk blijft maken over een stel onwillige ezels die het toch weer gaan verknoeien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -