25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Aangepast schema Selikor om achterstanden in te halen

Selikor vuilnisophaaldienst | Antilliaans Dagblad

Selikor rijdt deze week volgens een aangepast schema om de achterstanden in het ophalen van huisvuil van afgelopen week in te halen. Dat laat de vuilophaaldienst weten via sociale media.

Wijken waar de kliko’s normaal gesproken op vrijdag worden geleegd, zijn nu maandag aan de beurt. De buurten van dinsdag en donderdag ruilen van ophaaldag: wijken waar op dinsdag het vuil wordt opgehaald zijn donderdag aan de beurt en de donderdagbuurten verschuiven naar dinsdag.

- Advertentie -

Selikor zegt zich bewust te zijn van de huidige situatie en biedt haar excuses aan voor de eventuele overlast en de verandering in het schema.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Wijken waar de kliko’s normaal gesproken op vrijdag worden geleegd, zijn nu maandag aan de beurt. De buurten van dinsdag en donderdag ruilen van ophaaldag: wijken waar op dinsdag het vuil wordt opgehaald zijn donderdag aan de beurt en de donderdagbuurten verschuiven naar dinsdag.

  Dus de wijken van de maandag ( selicor niet geweest) mogen hun vuil op straat dumpen of verbranden?

  Dump je afval en betaal je rekening beslist niet!!!!

 2. De rekening van water kan met 20% naar beneden als het “lekverlies” naar 10% wordt gebracht.
  Ik neem eigenlijk aan dat het lekverlies aan electra op een gelijk niveau is.
  Dat zijn kosten posten die mischien nog hoger liggen als een directe die bestaat uit 9 directeurs en nog meer onderdirecteuren .
  En dan nog geen hebben met technische opleiding.
  Lekverlies is geld van de gemeenschap weggooien maar een dergelijke directie ook.
  Maar er is een plan uitgebroed om nog meer directeuren aan te stellen aqualectra data provider. Wedden dat die directeuren ook geen technische nodig hebben?
  PS. Het overgrote deel van het lekverlies ontstaat door aftappen voor de meter en het, bewust, niet innen van verschuldigd gebruik bij “speciale personen”

 3. Dhr. Jonis “Wil de prijs van water en electra met 1cm omlaag gaan dan moeten de salarissen bij Aqualectra met fl6.000.000 per jaar dalen.”

 4. Terwijl ik toen ik op curcrim kwam wonen bracht ik zelf mijn vuil naar de vuilnisbelt toen ik 60 jaar was mocht ik mijn vuil voor nada langs de weg zetten, kocht voor ons zelf een eigen kliko en dacht klaar te zijn, maar nee hoor kreeg een jaar geleden een rekening van 2050,00 van selikor geregeld op het kantoor van Selikor maar de rekening word maar duurder en blijft gewoon in mijn bus vallen. Met mijn wegenbelasting heb ik ook een probleem, heb sinds ik hier woon 20 jaar nooit voor deze mijnenveld wegen wegenbelasting betaald met ook aangetekende brief verzoeken nooit antwoord op gehad en wat denkt U gisteren kreeg ik een wegenbelasting rekening van 1998 in de bus, moet nog een verzoek maken aan Holle Bolle Gijs wegenbelasting maanlanding kantoor om vrijstelling tot dat het maanlandschap gaten vrij is en niet meer zo als de laatste 20 jaar regelmatig nieuwe schokbrekers wiel lagers en uitlaten moet kopen wat mij al duizenden guldens heeft gekost. Het lijkt mij beter voor de regering MFK/PNP om de auto rijdende bevolking van curacrim te ontlasten met deze kosten en de wegen aan te pakken met asfalt en niet laten vullen door F&F met aan gestamd zand. En even een tip voor Rutte geen wegengeld opsturen naar deze ambtenaren straatrovers zij verklaren toch zelf geld genoeg in kas te hebben en er is geld genoeg om constant snoepreizen te maken omdat zij zo hard gewerkt hebben de laatste jaren door de corona, tis toch God’s geklaagd dat deze 1e klas regeringskas leegvreters nog op een stoel in de Staten zitten, in Nederland had dit hele zooitje ambtenaren en Statenleden allang voor jaren in het hok gegaan.

 5. De brain drain “Met name voor het niveau net onder directie”
  Niet op het niveau van directie; hun positie is afhankelijk van politieke plaatsing, en ze hebben geen brain om te drainen.
  Ik zal me wel vergissen maar volgens mij had aqualectra 9 directeurs posities waarvan er niet een bekleed werd door iemand met een technische opleiding, voor een bedrijf dat technisch in aard is en monopolist in het bezit van de regering is dit vreemd.
  Dus de mensen die verstand hebben van het bedrijf die gaan gekort worden.
  Jonis heeft gelijk als hij een probleem ziet.
  Het probleem is op te lossen door juist op directie niveau te reorganiseren.
  En een of twee technisch directeuren aan te stellen (electrische installatie en waterwinning) die ook daarvoor zijn opgeleid.
  Dan kunnen technische mensen doorstromen en blijven ze niet hangen onder het glazen (politieke) plafond.
  De grootste kostenpost voor de overheidsnv’s zijn en wordt veroorzaakt door directies die;
  Overbetaald zijn, geen idee hebben van de mogelijkheden en beperkingen van hun bedrijf en hun positie te danken hebben aan politieke willekeur (het zal ze ook wel wat kosten).

 6. https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/25871-directeuren-onv-s-dreiging-van-braindrain

  Braindrain, grappig dat deze figuren dit noemen. Ze kunnen niks weten niks en zitten al jaren op hun vette krent belastinggeld te consumeren. Deze ‘braibsraibs’ zullen in Nl nooit aan de snag komen noch op Aruba en Bonaire.

  Nu begrijp ik ook dat er een 1/2 jr geleden geen Porsches meer te krijgen waren. De dames/heren van het ADC en andere overheidsdiensten nv’s rijden massaal Porsche.
  Berguensas

 7. Kook moet zelf een keer in een kliko gedumpt worden en door selikor opgehaald worden om bij het grof vuil te storten. Wat een amatuer

 8. Achterstanden inhalen? Als je op vrijdag komt ipv maandag en dan de maandag overslaat, dat haal je achterstand niet in maar sla een beurt over. Dus komt er meer afval op straat en kan je dus ook niet het volledige bedrag voor de ophaaldienst vragen. Je komt je afspraken niet na als je nu 3 keer ipv 4 keer per maand het afval komt ophalen. Wel een bijzondere manier van het definiëren van ” inhalen” (dus overslaan)

 9. Een voorbeeld van de goed betaalde banen op Curaçao:
  Politiek geplaatst, incapabel en de kosten afgewenteld op de bewoners.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -