28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

NU | Celstraffen van 22 en 20 jaar voor moord op Curaçaose rapper Boechi

HomeLandenCuraçaoNU | Celstraffen van 22 en 20 jaar voor moord op Curaçaose...

De rechter op Curaçao heeft vrijdag hoge straffen opgelegd voor de moord op de dertigjarige rapper Boechi. Schutter Christopher Z. kreeg 22 jaar celstraf, terwijl medeplichtige Churendi C. 20 jaar de gevangenis in moet.

De Antilliaanse rapper Ruchendell Bonifacio Windster, die in Tilburg woonde, werd in de nacht van 9 december vorig jaar op Curaçao doodgeschoten. Volgens de rechter is de Curaçaose samenleving geschokt door de moord op een man “in de bloei van zijn leven en carrière”.

Een motief werd uit het onderzoek niet duidelijk. Wel is bewezen dat 24-jarige Z. zes tot zeven keer op Boechi heeft geschoten. Hij werd vier keer geraakt.

De schutter is een familielid van Boechi. Hij zat samen met 44-jarige C. in een auto die achter de rapper aan reed. Toen de auto van Boechi stopte bij een mobiel eettentje, stapte Z. uit en schoot hij waar andere mensen bij waren op de rapper.
Verdachte beweerde dat hij ziek thuis was

Z. beweerde tijdens de behandeling van de zaak dat hij op het moment van de schietpartij ziek thuis was en zijn telefoon aan C. had uitgeleend. Maar verklaringen van zijn moeder, broer en vriendin hierover waren volgens de rechter niet overtuigend.

C. stelde dat hij dacht dat er een gewapende overval op Boechi zou worden gepleegd om zijn ketting af te nemen. De rechtbank vond die verklaring ook niet overtuigend. Het openbaar ministerie had 22 jaar cel voor Z. geëist en 19 jaar cel voor C. De straf voor laatstgenoemde is dus wat zwaarder uitgevallen.

Het openbaar ministerie eiste daarnaast namens de weduwe van Boechi een schadevergoeding van 50.000 Antilliaanse gulden (ongeveer 25.000 euro) voor de familie van Boechi. Daarvan is 30.000 toegekend voor materiële schade. De immateriële schade van 20.000 Antilliaanse gulden is niet toegekend. Daarvoor kan de familie een civiele procedure starten.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties