27 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

NTR | ‘Hoeveel doden moeten er nog vallen op Curaçao?’

HomeLandenCuraçaoNTR | ‘Hoeveel doden moeten er nog vallen op Curaçao?’
| Persbureau Curacao

De verkeerssnelheid is te hoog, mensen stoppen niet meer voor rood licht en op één specifieke plek op het eiland is de kans om doodgereden te worden opvallend groot. “Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat er iets gebeurt?”, aldus verkeersexpert Tico Ruiter.

In het weekend van 28 oktober wordt Curaçao weer opgeschikt door het twaalfde verkeersslachtoffer van 2023. Een 32-jarige vrouw die de drukke Schottegatweg Noord wilde oversteken, is door een auto geschept en door haar verwondingen om het leven gekomen.

Zij is niet de eerste die op die exacte plek om het leven is gekomen: een jaar eerder werd er een voetganger doodgereden.

Ruiter waarschuwt al jaren voor de gevaarlijke verkeerssituatie op Curaçao. En dan met name het stuk bij het pompstation aan de Schottegatweg Noord.

Verslag: Kim Hendriksen

Op Curaçao gebeuren gemiddeld zo’n dertig ongelukken per dag. Het eiland staat met een gemiddelde van vijftien tot vijfentwintig verkeersdoden per jaar – met een inwonersaantal van 150.000 – hoog op de wereldwijde ranglijst van de World Health Organization (WHO).

“Vorig jaar stonden wij hier ook, nadat een voetganger geschept werd door een auto toen hij de weg wilde oversteken. Hij kwam door zijn verwondingen te overlijden. Hij was de eerste verkeersdode van 2022. Sterker nog, toen waarschuwde ik al voor de tweede keer voor de gevaarlijke verkeerssituatie.”

Volgens minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is er geen sprake van een gevaarlijke verkeerssituaties op de Schottegatweg. “Er zijn wel mensen die zich niet aan de verkeersregels houden en proberen shortcuts te nemen met alle gevolgen van dien.”

Volgens de minister kunnen voetgangers vijftig meter van het pompstation veilig oversteken bij het stoplicht ter hoogte van Rio Frio.

Waarom is de snelheid verhoogd?
Volgens de oud-politieagent moet het verkeersbeleid worden verbeterd. “Sinds de maximumsnelheid op de ringweg in 2019 is verhoogd naar 80 kilometer per uur waarschuw ik al voor de gevolgen hiervan.”

“Er is daarvoor gekozen omdat dat de primaire hoofdweg is”, zegt Directeur van Dienst Openbare Werken (DOW) Frensel Mercilia. “Er moet een scheiding zijn tussen de primaire hoofdweg en de secundaire hoofdwegen.”

Volgens Frensel Mercilia is er wel degelijk rekening gehouden met de infrastructuur rondom de nieuwe snelheid en voldoen alle in- en uitvoegstroken van bushaltes aan de gestelde normen.

‘Mensen stoppen niet voor rood licht’
Wel erkent Frensel dat de verkeerssituatie momenteel onveilig is. “Niemand gaat bij de verkeerslichten oversteken. Bij de verkeerslichten kan je veilig oversteken, want als die lichten rood worden, dan moet iedereen stoppen.”

“Maar we hebben ook een nieuw fenomeen op het eiland: mensen stoppen niet meer voor een rood licht. Je moet altijd wachten tot er drie, vier auto’s door een rood licht rijden. Dus daar wordt het oversteken ook gevaarlijk van.”

Volgens de directeur zijn er momenteel geen plannen om de verkeerssituatie op de ringweg te veranderen. “Enige oplossing zou kunnen zijn om beplanting aan te brengen in de middenberm, zodat niemand kan oversteken”.

De directeur adviseert dan ook dat voetgangers daar eigenlijk helemaal de drukke weg niet zouden moeten oversteken.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

1 reactie

  1. “Er is daarvoor gekozen omdat dat de primaire hoofdweg is”, zegt Directeur van Dienst Openbare Werken (DOW) Frensel Mercilia. Is dit dezelfde Frensel Mercillia die een fles whiskey in zijn bureaula heeft en de hele dag naar whiskey stinkt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties