30 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 16:53

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Caribsch Netwerk Churandy Martina over professionele sport Curaçao: ‘Je ziet vooruitgang’

De Olympische sporters bij Blue Bay | Kim Hendriksen

WILLEMSTAD – Het is voor het eerst dat zoveel Curaçaose sporters hebben meegedaan aan de Olympische Spelen in Tokyo: negen kwalificeerden zich tegenover vier in 2016. “Je ziet de vooruitgang.

Hoe meer rolmodellen, hoe vaker ze zien dat het behalen van topsport ook voor hen mogelijk is”, zegt Churandy Martina over de ontwikkeling van de professionele sport op het eiland.

- Advertentie -

Door Kim Hendriksen

Martina is op het eiland met de andere olympische sporters om geëerd te worden. Zijn deelname aan de Spelen in Tokyo was de laatste keer. Vijf keer wist Martina zich voor de Olympische Spelen te kwalificeren.

Hij zou afscheid nemen van de sport tijdens de wereldkampioenschappen in Amerika, maar komt met een onthulling. Want gaat hij wel echt stoppen met wedstrijden?

Churandy Martina over zijn toekomst
- Advertisement -

Om de sportprestaties van Martina te eren, maakt het Curaçaose hotel- en golfresort Blue Bay bekend dat het een jaarlijks terugkerend golftoernooi in zijn naam gaat organiseren: Churandy Martina Charity Invitational. De opbrengsten gaan naar een door Martina gekozen goed doel voor de sportontwikkeling van de jeugd.

Liemarvin Bonevacia, zevende op de wereldranglijst en zilverenmedaillewinnaar op de 4 keer 400 meter estafetteloop bij de laatste Spelen, zegt dat hard werken en doorzettingsvermogen je een heel eind kan brengen.

“Het is niet makkelijk te behalen wat ik heb gedaan, maar het is wel haalbaar. Je moet hard werken, erin geloven en het kunnen dromen. Ook al lijkt het doel onrealistisch, je mentale kracht is heel sterk. Dus als jij jezelf een doel stelt en je doet er alles aan om dat doel te bereiken, kun je heel ver komen.”

Vorig jaar stond Bonevacia nog op nummer 37 op de wereldranglijst en maakte hij weinig kans op een olympische kwalificatie. Hij stond zelfs op het punt om met atletiek te stoppen. Al drie jaar ging het eigenlijk niet zo goed meer.

Op een strand maakt Bonevacia de beslissing om toch nog een keer alles te geven:

Liemarvin Bonevacia over doorgaan

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -