30 C
Willemstad
• maandag 20 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

NTR | Antigeentest blijft verplicht voor toeristen die Curaçao willen bezoeken

Gerstenbluth: Antigeentest derde dag werkt

WILLEMSTAD – De antigeentest blijft verplicht voor toeristen die Curaçao willen bezoeken. Dat maakte minister-president Eugene Rhuggenaath op vrijdagmiddag bekend tijdens een informatiebriefing. Een aantal belangenorganisaties trok enkele dagen eerder nog aan de bel. Ze willen dat de test wordt afgeschaft.

Volgens de Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata) schrikt de antigeentest, die moet worden afgenomen drie dagen na aankomst op het eiland naast de voor het vertrek verplichte PCR-test, toeristen af om naar het eiland op vakantie te komen. Dat zou het lage aantal bezoekende toeristen verklaren. Het toerisme op Curaçao komt namelijk maar mondjesmaat op gang. In mei 2019 kwamen 36.386 toeristen op vakantie naar Curaçao. Afgelopen maand was dat 76 procent minder. Aruba doet het een stuk beter. Zij hebben in de maand mei maar liefst 70.000 toeristen ontvangen. Aruba zit daarmee al op bijna 80 procent van het aantal toeristen in dezelfde maand in 2019.

Versoepelingen

“We zijn vanaf het begin van de laatste lockdown intensief bezig om samen met de overheid te kijken hoe we het verblijf van toeristen zo goed mogelijk kunnen maken. De versoepelingen waren hier heel belangrijk bij, dat toeristen weer naar het strand kunnen of naar een restaurant”, vertelt Maria-Helena Seferina-Rojas, managing-director van de Chata. “Toen ons eiland weer code geel kreeg voor Nederlandse bezoekers vielen de boekingen eigenlijk sterk tegen. Daarom hebben wij een onafhankelijk onderzoek laten doen onder toeristen. Daaruit kwam naar voren dat de antigeentest naast de PCR-test reden is voor veel toeristen om niet naar Curaçao te komen. Want deze maatregel geldt ook voor personen die al volledig gevaccineerd zijn. Mensen begrijpen dat niet”.

Filter
Volgens huisarts Jerry Semper werkt de antigeentest heel goed en filtert deze de mensen er uit die een negatieve PCR-test hadden, maar toch besmet zijn. “Ik denk dat de antigeentest moet blijven. Wij kunnen het ons niet veroorloven om weer een tweede scenario zoals in maart te krijgen, waar er sprake was van een enorme stijging van het aantal besmettingen. De mens doet wat hij niet laten kan. Ze komen graag samen. Maar Covid is niet weg. Het is er nog steeds. En aangezien 30 procent van de volwassen mensen niet gevaccineerd is en 50 procent van de bevolking, vind ik dat de antigeentest moet blijven”.

Tijdens de informatiebriefing werden ook versoepelingen aangekondigd. Zo wordt de avondklok op dinsdag 8 juni, na 15 maanden, afgeschaft en vanaf vandaag 4 juni kunnen alle inwoners van Curaçao, Aruba en Bonaire die volledig gevaccineerd zijn vrij reizen tussen de eilanden. Zij hoeven hierbij geen PCR-test meer te overleggen en ook geen antigeentest te doen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

11 reacties

 1. Indiase variant neemt overhand in Engeland, ‘tweede prik is echt nodig’*

  Discotheken zouden open gaan, festivals weer beginnen en zelfs de afstandsregel zou worden opgeheven.

  Het optimisme in Engeland was groot de afgelopen weken, maar een nieuwe variant gooit roet in het eten.

  “Er wordt hier gezegd: we zijn twee keer te laat geweest met het nemen van maatregelen. Ze willen hier nu op tijd aan de bel te trekken”, zegt correspondent Anne Saenen.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5235149/indiase-variant-neemt-overhand-engeland-dit-wat-we-weten

  M.a.w. ‘We’re not out of the woods yet’

 2. ‘Massale uittocht Britse vakantiegangers leidt tot chaos in Portugal’

  Britse vakantiegangers proberen zo snel mogelijk Portugal te verlaten omdat ze voor morgenochtend thuis moeten zijn als ze een thuisquarantaine willen vermijden. De massale uittocht leidt tot chaotische taferelen.

  Dat betekent dat Britse toeristen tien dagen in zelfisolatie moeten als ze niet voor morgenochtend vroeg terug zijn in hun thuisland.

  Overbelaste testlocaties

  Terugkerende Britten moeten zich eerst laten testen en dat blijkt vaak lastig.* Portugese testlocaties konden volgens The Times de plotse stormloop van vakantiegangers die naar huis wilden niet aan. *Britten kregen bij een teststraat bij het vliegveld van Faro te maken met wachttijden van vier uur.* Veel andere locaties waren gisteren dicht.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5235079/coronatest-portugal-engels-groot-brittannie-test-quarantaine

  M.a.w. ‘We’re not out of the woods yet’….

 3. @ Reminder,

  De Seychellen zaten wellicht wel hoog in de vaccinatie, maar veel te laag voor groepsimmuniteit. Zaten net op 60 % en dat was ook nog eens met Cinovac, een vaccin dat, volgens de Chinezen zelf, maar 45 % bescherming levert. Vervolgens lapten de inwoners alle regels aan hun laars, dus dat werd kassa.

  Het verbaast mij niet dat er een uitbraak in de Seychellen is.

 4. Tracking Coronavirus Vaccinations Around the World NYT

  More than 2.09 billion vaccine doses have been administered worldwide, equal to 27 doses for every 100 people. There is already a stark gap between vaccination programs in different countries, with some yet to report a single dose.

  By Josh Holder Updated June 5, 2021

  Curaçao en Aruba in de wereldtop 10

 5. Stoplichtsyteem

  Schotland werkt met een stoplichtsysteem om reizigers vanuit het buitenland weer te mogen verwelkomen. Voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk moet je sowieso een formulier passagiersgegevens van de Britse overheid invullen én ofwel een sneltest ofwel een PCR-test hebben afgenomen, waarvan de uitslag negatief is.

  Let op: Jouw land van vertrek (België, Nederland, etc.) kan verdergaande reisbeperkingen opstellen dan wat op deze pagina wordt vermeld. Controleer voor je een reis boekt altijd wat de reisbeperkingen van jouw land van vertrek zijn.

  Groen – geen quarantaine, en verplicht een PCR-test op dag 2 na aankomstGeel – 10 dagen quarantaine, met verplicht een PCR-test op dag 2 en dag 8 na aankomst Rood – 10 dagen quarantaine in een speciaal quarantinehotel, met verplicht een PCR-test op dag 2 en dag 8 na aankomst

  Let op: de kosten voor deze verplichte quarantaine zijn voor de reiziger en kunnen hoog uitvallen. De kosten van een quarantainehotel zijn bijvoorbeeld £1750 per persoon.

  http://www.visitscotland.com

 6. De maatregel om de PCR-test en de antigeentest te handhaven is het gevolg dat het vaccinatie-programma traag verloopt op Curacao. De vaccinatie-teller blijft al een maand hangen op 70% van de volwassenen en 50% van de bevolking.
  Deze vertraging leidt dus tot hogere kosten voor de volledig gevaccineerde toerist die weinig tot geen risico loopt een beroep te moeten doen op de gezondheidszorg te Curacao. Daarnaast geldt er geen restrictie voor de ABC-eilanders. Hier wordt dus onderscheid gemaakt op grond van de herkomst van de reiziger. Dit lijkt discriminerend (onderscheid maken en verschillend acteren op dat onderscheid). Hier is goed over nagedacht en is dit dus beleid? De vaccins zijn door Nederland gratis verstrekt aan Curacao en betaald door de Nederlandse belastingbetaler en deze toerist annex Nederlandse belastingbetaler betaalt nu extra voor een dure PCR en antigeentest. Dit lijkt op “zinloos geweld” want de gevaccineerde toerist kan wel naar Aruba en Bonaire zonder extra kosten, maar niet naar Curacao. De gevaccineerde toerist wordt hiermee onnodig financieel belast, omdat het volledig (en zonder verdere condities) openstellen van de wereld uitsluitend afhangt van de vaccinaties. Dit beleid leidt ertoe dat de daling van het toerisme volledig te wijten is aan het vaccinatiebeleid van de overheid en het gebrek aan kennis over het belang van vaccinatie onder de bevolking. Jammer voor diezelfde bevolking die lijdt onder de hoge werkeloosheid.

 7. Voor wie gevaccineerd is, is een antiegentest echt niet nodig. Onzinnig. Jammer dat er nog eigenzinnige en conservatieve mietjes bestaan die dat nog steeds niet begrijpen. Onze economie zal hun een zorg zijn. Nederland komt wel weer met hulp tog? En zo lopen wij dus alweer achter op Aruba en andere landen. Korsou porfin… Time for change

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -