27.2 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 16:31

Laatste reacties

- Advertentie -

NRC | Kabinet verlengt voedselhulp aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Kasper van Laarhoven

De Nederlandse regering wil naar eigen zeggen toewerken naar „een meer structurele vorm” van hulp, die de huidige voedselprogramma’s moet vervangen | Foto Manon Hoefman Picture-This!

Nederland trekt nog eens 15,2 miljoen euro uit voor voedselhulpprogramma’s op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De ministerraad heeft vrijdag besloten de noodhulp tot 1 juli te verlengen.

Volgens het demissionair kabinet kampen de drie eilanden door de coronapandemie en het weggevallen van het toerisme met „grote uitdagingen”, zoals toegenomen armoede.

- Advertentie -

De hulp de landen binnen het koninkrijk kwam medio vorig jaar op gang. Afgelopen januari de voedselprogramma’s te verlengen tot april. Volgens het kabinet worden momenteel tachtigduizend mensen op de drie eilanden geholpen met de Nederlandse noodbijstand, die door het Rode Kruis wordt gecoördineerd.

De Nederlandse regering wil naar eigen zeggen toewerken naar „een meer structurele vorm” van hulp, die de huidige voedselprogramma’s moet vervangen. Volgens demissionair staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, CDA) is de situatie zeer schrijnend „op sommige plekken binnen ons Koninkrijk”.

In januari was volgens het kabinet respectievelijk 15 en 20 procent van de bevolking op Curaçao en Sint Maarten afhankelijk van voedselhulp.

Bron: NRC Handelsblad

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Het wordt tijd dat alle werk overeenkomsten, aanstelling van consultants die plaats hebben gehad in de laatste 2 maanden voor de verkiezingen door huidige ministers, door de nieuwe regering, welke het ook mag zijn, terug gedraaid worden zonder enige ontslag vergoeding. Als deze aangestelde laatst minuut werknemers en consultants nodig zijn, dan moet een open vacature geplaatst worden en een goede evaluatie komen over de waardigheden van de kandidaat door en onafhankelijke instantie en de salarissen akkoord zijn met kennis, diplomas,ervaring en leeftijd. En de beste kandidaat moet de open positie kunnen bekleden. Geen rotsneus dochter of familie op onnodige dure posities.

 2. Gerucht dat de ronde doet dat Kennet Gijsberha op de vooravond van de verkiezingen zijn dochter heeft gematst met een consultants contract @ 23 K per maand, voor 3 jaar. Daar hadden een hoop voedselpakketen mee aangekocht kunnen worden

  .. “Kenneth Gijsbertha a soru pa su yu muhé haña un contract komo consultant pa 3 aña kontra di konseho di financial controller.

  Zus de Lannooy (kompinchi di Kènènè) a “overrule” e konseho di e financial controller. E yu muhe ta bai haña Naf 23.600 pa luna kuminsando 15 mart 2021.

  Tin indikashon fuerte ku e yu muhé no tin sufisiente formashon pa un salario astronómiko asina. Nepotismo di marka mayor. Parti e kos akí. Kenneth no por sigui horta pais.
  Hopi fresku i kondenabel i kasi inkreibel”……

 3. Doet denken aan Zimbabwe . Ooit de graanschuur van Afrika. Na 15 jaar mugabe afgezakt tot voedselbehoevend land.

  Zelf woonde hij in villas met gouden kranen., had luxe appt in Dubai, geen inkopen doen in shanhai, terwijl zijn volk verhongerde.

  Op Curaçao hebben we ook een paar Mugabes die steeds rijker worden, miljoenen salarissen uitdelende aan f&f en vloekend naar nederland als die een paar checks en balances wil doorvoeren..

  Maar wel zonder blikken of blozen voedselhulp ontvangen voor 35 % van volk.

  Overigens gaat er een gerucht rond dat Gijsberha op de valreep en vooravond van de verkiezingen een leuke job heeft geregeld voor een dochter voor 23.000 per maand.

 4. Veelvreters kdnt ps mfk zouden zich moeten schamen om nog hun dikpensen en dikkoppen te showen, ze gaan er prat op, ze zijn volksvertegenwoordigers en zitten in het hoogste orgaan. Schandelijk dat die santos campagne aan ‘t voeren is bij mensen met geestelijke en lichamelijke handicap. Kan ‘t nog lager??

 5. Deze mosseljongen moet echt een keer tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

  Kneus á priori t.a.v. beste kliniek.

 6. en de hufters Pik, Amparo en de rest politiek partij zakken vullers en het slijmers zooitje volk die achter deze Nederlandse haat zaaiers staan zullen eerdaags nog eens goed op hun bek vallen als het Nederlandse volk wat zelf ook amper te vreten heeft de opdracht geven aan Rutte en Knops en straks de nieuwe regering de steker er uit te trekken met voedsel pakketten weg geven aan het ondankbare verwende volk, laat ze net zo leven als in zuid Afrika waar de mensen honderden km moeten lopen voor een zak rijst en een aardappel, in dit ge aangezien de boten in beslag zijn genomen door de regering leiders, voor het volk word het zwemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....

DolfijnFM | Èxtra maakt zich boos om straatvuil nu cruiseschepen weer naar Curaçao komen

De Èxtra maakt zich boos over afval op straat. Niet alleen zwerfvuil, maar ook opzettelijk gestort vuil, alsof heel Curaçao een landfill is. De fotografen van de...

DolfijnFM | Aruba kent verdubbeling besmettingen in één week

Op Aruba is het aantal covid-besmettingen verdubbeld in een week, van 111 naar 210 gisteren. Het ziekenhuis kreeg het ook drukker met vier patiënten op de Intensive...
- Advertentie -