29 C
Willemstad
• dinsdag 29 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Ingezonden | Waar de Geest van Liefde is, daar is vrijheid, wereldbreed

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marianne van Delden aan het woord.

God heeft de mens geschapen om in een paradijs te leven. Wij mensen zijn schatten in aarde potten. Maar door de eeuwen heen heeft de mensheid door hebzucht gedreven, de aarde, de mens en al wat daar leeft geplunderd en geschonden.

Kan een Herdenkingsmunt ter herdenking van een triest slavernijverleden soms de pijn verzachten of wegnemen van de slavernij van de zonde veroorzaakt door de slavernij van de zonde van Me-Too en You-Too, zoals voorgesteld door de commissie “Curacao heeft een slavermij syndroom”? Neen, natuurlijk niet. Zo’n munt is geld, kost geld en is van geen nut.

Als wij elkaars zonden blijven gedenken, wie houdt dan stand? Laten wij eerst maar eens onze eigen zonden onder ogen zien, en God en elkaar om vergeving vragen. Dan zijn wij in staat te luisteren naar en ons te ontfermen over degenen die nog intense pijn hebben en honger lijden en dorst hebben. Dan kunnen wij er voor hen zijn. Excuses aanbieden voor wat wij menen dat anderen hebben misdaan heeft geen zin.

Zoals die prachtige Surinaamse vrouw zo oprecht vanuit het hart zei tijdens het Keti Koti festival in het Oosterpark in Amsterdam op 1 juli 2021: “excuses nemen de pijn niet weg”. Op Curacao zeggen ze “e sorry no a fria e dolor.” De tranen springen mij in de open telkens als ik hieraan denk. En ik bid voor haar dat de Levende haar pijn zal verlichten en haar zal helen. En ik ben ervan overtuigd dat velen dat met mij doen en dat God zich
over haar zal ontfermen.

Ik vind het hypocriet van de commissie “Curacao heeft een slavernij syndroom” om de helse pijn die anderen voelen en hun eigen good looks te gebruiken voor een show die alleen maar dient om de eigen ego een boost te geven, en om geld te krijgen om kennis te vergaren, alleen voor zichzelf, voor hun eigen project, terwijl weggekeken wordt van de mens in nood en de medemens wordt vastgepind op een vermeende zonde.

Laten wij God danken voor al het goede dat hij ons schenkt en ook de medemens die wat hij heeft met ons deelt.

Al heeft een mens alle wetenschap, als de Liefde niet is dan baat het hem niet.

Waar de Geest van Liefde is daar is Vrijheid.

Jesu Christo nos tin confiansa den Bo!!!

Marianne van Delden

Artikel delen

8 reacties

 1. @ inderdaad John Bash. In de bijbel lees je alleen oorlogen en moord en dood slag, het begon al met Kain en Abel, de best geloven Kerkgangers die naar de Pastoor cq Dominee en nog van al de onzin figuren luister en in hun geloven zitten met hun handjes in elkaar om vergiffenisch te vragen en als zij weer uit de kerk of uit het hok komen zijn het direct weer huigelaars zie Gerrit de Raaf doet nu al weer les in alles wat God verboden heeft bij ZIJN OPGERICHTE MFK KERK, Gerrit zingt elke dag 10 keer, Hale luja Looft Den Heer en geef mij macht en nog meer dat ik terug keer weer met een jubelend MFK volk op mijn hand met veel $$$$$$$ over 4 jaar weer om mijn 1.8 geleende miljoen gulden terug te kunnen betalen aan het gestolen geld dat Pik en Holle Bolle Gijs PAPIER HIER voor hem uit de staats kas heeft geroofd.

 2. @Fox, @de Belastingbetaler, @John en @Tuna: van dit Gutmensch Marianne hoor je niets meer. Die zit zich momenteel het huigje rood te bidden voor het welzijjn van mensen zoals wij.

  Als god werkelijk zou betsaan dan hoeven noch wij, noch zij hier iets over te zeggen.

  Maar ach kom, ik zag dat het goed was.

 3. Pfff gaan we weer. Curaçao heeft niet alleen een slavernijsyndroom, maar vooral een geloofssyndroom. Standaard uitdrukking “si of ku dios ké”. Vraag mij dan telkens af….. really y “kiko abo mes ké”?

  Slavernij, onderdrukking, oorlogen en andere narigheid, zijn zoals terecht door andere reageerders hier opgemerkt meestal met de bijbel in de hand tot stand gekomen. Zou goed zijn als deze mevrouw zich daar eens in gaat verdiepen. Misschien kan ze naast het grote sprookjesboek eens de evolutietheorie van Darwin bestuderen?

 4. Prima om aandacht aan slavernij te besteden want het is een mensonterend iets. Vertel wel echter het hele verhaal: slavernij bestaat meer dan 4000 jaar en is niet afhankelijk van ras. De trans-Atlantische slavenhandel is een voorbeeld van slaven misbruik maar niet het enige voorbeeld

 5. “Waar de Geest van Liefde is daar is Vrijheid.”

  Freedom can only be found in death, everything else is some form of economic slavery.

 6. @Marianne. Waarom moet ik een gefingeerd iemand danken voor al het goede dat dit gefingeerd persoon heeft gebracht? Laat ik het zo zeggen: Dit gefingeerd persoon was/is de grootste vernietiger van de beschaving en de grootste oorlogsvoerder die er was/is. Alle misstanden werden vergeven als dit doorgegeven werd aan dit sujet.
  Het komt er op neer dat alles mag, als het maar in naam van dit sujet was/is.

 7. @Marianne zegt: “…Laten wij God danken voor al het goede dat hij ons schenkt…”

  Met name gericht op hetgene waar u over schrijft: in deel 1 van het grote sprookjesboek, maar ook in deel 2 , keurt uw fictieve haatdragende mannetje slavernij meerdere malen goed.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -