27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Verdeel- en heerspolitiek?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Albert Comenencia aan het woord.

Waarde Statenlid Rennox Calmes (TpK), mevrouw Van Huffelen heeft gezegd dat de 12,5 procent voor ambtenaren voorlopig opgeschort mag worden. Echter dit is niet het geval voor de 25 procent korting voor politici. Daar bent u het niet mee eens en u vindt dat mevrouw Van Huffelen hiermee de politici tegenover het volk plaatst.

Welnu meneer Calmes, u hebt hiermee aangegeven dat u helemaal niets geeft om het volk. Dit heeft niets te maken met Van Huffelen of het volk, maar dit heeft alles te maken met uzelf. Hier op Curaçao noemen wij dit ‘sinberguensería’.

Albert Comenencia,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. De beredenering van de Heer Calmes is dat een Minister en een Statenlid ook een ambtenaar is……

  Het jammere in deze beredenering is dat de Heer Calmes voorbij gaat aan het feit dat Politieke partijen bepalen wie er Minister of Statenlid wordt ALS de partij de meerderheid van het volk aan zich weet te binden. Dus Ministers en Statenleden worden gekozen door de partij. Ze gaan ook niet in loondienst, ze krijgen een vergoeding voor hun inzet.

  Daardoor, Heer Calmes, zijn Ministers en Statenleden geen ambtenaren.

  Hun politieke partij doet de opleidingen van de partijleden betalen, opdat ze klaar zijn voor hun latere taak. Ook hier schort helaas het e.e.a. aan. Zie de onnozele opmerkingen en besluiten van de afgelopen 2 jaar.

  Laat de partij de vergoeding voor Minister en Statenlid betalen. Evenzo de assistenten die ze willen hebben. Het geld daarvoor komt uit de contributie van de partijleden. Zo krijg je een eerlijke regering met gemotiveerde Ministers en Statenleden.

  Op deze manier heb je ook gelijk de restzetels aangepakt. Want hoe meer restzetels een partij krijgt hoe meer kosten de partij voor zijn kiezen krijgt.
  Want wees eerlijk, restzetels zijn stemmen die niet door partijleden zijn uit gebracht.

  Voor ieder die nu roept dat dat een utopie is….. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Denk eens hoeveel belasting dat scheelt!

 2. Ja , dit zijn soort lieden met ‘n heel grote mond, we vergeten zijn zelfverworven snoepreis naar London niet ipv naar ipko . Waarom kan dit gewoon door de beugel. Deze knaap hoort helemaal ook niet op die plaats.

 3. Goed gesproken @ Albert, deze Heer Calmes is zijn gestolen zetel niet eens waard! laat staan zijn salaris van 14.000,00 excl hang en zit vergoeding in de staten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...