28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Tutu

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elisabeth Hollander aan het woord.

Tutu is een Curaçaos bijgerecht, gemaakt van maismeel, maar heeft meer smaak dan funchi, doordat er ook kidneybonen, zoutvlees en veel specerijen in verwerkt worden. Het ministerie van Onderwijs is, onder leiding van de huidige minister, volop aan de slag gegaan, om van ons lokale onderwijs ook een rijke tutu te maken.

Voor de ambachtsschool bezocht de minister Santo Domingo en legde de nodige contacten om onze jongens en meisjes daar naartoe te sturen. Een afvaardiging van het SBO Nilda Pinto werd naar Finland gestuurd om daar bijgeschoold te worden. Voor de digitalisering van ons onderwijs zijn er contacten gelegd in Israël en leden van de MFK-fractie van ons parlement zijn zich in Havana (Cuba), gaan verdiepen in het verband tussen wetenschap en onderwijs.

Het wachten is nu echter nog op de resultaten van de 0-meting van ons onderwijs, die in samenwerking met de Nederlandse Onderwijsinspectie al een tijdje wordt uitgevoerd. Ondertussen heeft de Universiteit van Curaçao, bij gebrek aan fondsen, een sponsorcontract afgesloten met Fundashon Bon Intenshon. Dat moet toch wel een heel rijke tutu worden.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Tutu is net als Paella, een restjes gerecht. Wat die week is overgebleven van de maaltijden wordt in een pap-hap verwerkt. Van alles wat, maar nooit volledig.

  Wat wij hier nodig hebben zijn mensen die volledig een vak kunnen uitoefenen. Niet die maar een beetje van een vak kennen. Geen restjes onderwijs dus.

 2. Je hoeft niet de halve wereld af te reizen. Begin gewoon op het eiland zelf en bespreek de problemen met de scholen zelf. Daar is voldoende kennis aanwezig!

 3. Niets mis met in een andere gaarkeuken kijken, om te zien hoe ze het daar doen (Kan ook digitaal!!!!)

  Maar op de een of andere manier blijft het bij kijken, kijken, kijken bij de statenleden en mInisters die alsmaar op reis zijn, en daarna hoor je er nooit meer wat over. Ondertussen hebben ze allemaal inkopen gedaan in een of andere belendende Mall.

  Zorg eerst maar eens dat de scholen hier een beetje goede infrastructuur hebben: Toiletten die doortrekken, digitaliseren, leraren die didactisch goed zijn onderlegt,, en goede leersystemen. Dan kom je al een heel eind.

  We moeten misschien minder duur en overdreven doen, en wat practischer en creatiever worden. Roeien met de riemen de je hebt. Helaas heb ik nog geen enkele minister noch statenlid op practisch en handson vaardigheden kunnen betrappen. Vooral duur en kostbaar (Dubai, Colombia, en alle overige snoepreisbestemmingen die wekelijks gemaakt worden)

  Allemaal bureaucraten die eers peperdure onderzoeken willen starten die een regeerperiode duren, en allerlei beleid dat al honderd keer is geschreven, in de zoveelste la liggen, wederom geschreven willen hebben, nu door een andere vriendje, voor 1.200 per dag.

  Zet eens een Minister neer die kaas heeft gegeten van onderwijs, en ECHT hart heeft voor een beter schoolsysteem, zonder dat het miljoenen kost aan consultants, dienstreizen, onderzoeken, en ander gesukkel.

 4. Dat is nog al wat, om de halve wereld rond te reizen om het YDK volk te leren hoe men TUTU moet maken, is dit weer een verkiezing plan uit de koker van Linten door knipper MP Pik Pisas & zijn consorten!.

 5. Op naar een rondvliegende CO2 tutu. Prachtig! Ook nog even naar Dubai, Brussel, Sydney en Verwegistan? En natuurlijk een paar pompa-statenleden meenemen. Ban serio shonnan, shame on you

 6. En uiteindelijk is de onderwijs Tutu niet te eten, veel te duur en alweer tot falen gedoemd. Onzinnige ideeën allemaal.
  Bouw hier weer een LTS, ga aan de slag in plaats van allerlei dure onzin plannen te verzinnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...