25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 04:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Mijn moeder Viola Rojer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jean-Louis Margareta aan het woord.

Mijn moeder Viola Rojer

Afgelopen week kregen wij, de kinderen van Viola Rojer, te horen dat mama op de intensive care lag op Curaçao en dat het slecht ging met onze moeder. Met paniek in ons lichaam zijn wij afgereisd naar Curaçao om onze moeder bij te staan. Op zaterdagavond zijn we geland op Curaçao. Het eerste wat ik deed was bellen naar het ziekenhuis met de vraag hoe de situatie van mama op dat moment was! Ik kreeg Gerard Buitenhuis aan de lijn.

- Advertentie -

Ondanks de angst die over mij regeerde, wist de stem van Gerard enige rust bij mij te creëren. Nog amper bekomen van de reis kregen wij zondagochtend het bericht van de artsen dat wij onmiddellijk naar het ziekenhuis moesten komen. Het zag er niet goed uit met betrekking tot de gezondheidstoestand van onze geliefde moeder. Nog geen 15 minuten later stond ik op de afdeling om samen met mijn zus en broer onze mama te gaan bezoeken.

Toen draaide de deuren van de ic open voor ons: wat ik toen voelde, kan ik het beste omschrijven met … alsof de poorten van de hél opengingen en ik de hel zélf binnenstapte. Wat een vreselijke ellende op die afdeling, allemaal mensen die aan de beademing lagen, zoals ons lieve ‘Viooltje’. Wat heel mooi was om te zien was, dat in die hel, waarin ik mijzelf op dat moment bevond, een batterij aan ENGELEN (PERSONEEL) rondliep om alle patiënten te helpen.

Helaas was vlak nadat wij op de afdeling arriveerden onze lieve moeder in het bijzijn van onze vader en haar kinderen begonnen aan haar laatste reis. Wat ik zelf als traumatisch ervaren heb, is dat terwijl wij onze moeder aan het begeleiden waren naar haar laatste reis, er een team van personeel naast ons letterlijk een man, die kennelijk de strijd ook aan het verliezen was, stond te reanimeren.

Wauw wat was dat heftig om mee te maken. Nadat onze lieve moeder overleden was, heb ik samen met broeder Gerard onze moeder verzorgd. Wat een liefdevolle man was dat! Hij bood me een gevoel van troost in het grootste verdriet dat iemand maar kan hebben.

- Advertisement -

Ik wil bij deze mijn diepe respect uitspreken naar al het personeel van de ic op Curaçao, dat 24 uur per dag vecht om mensenlevens te redden. In het bijzonder gaat mijn dank uit naar dr. Vanessa Brown en haar man maar zeker ook naar onze neef Roshendly Martina en nogmaals in het bijzonder naar Gerard Buitenhuis. Bedankt voor de goede zorgen die jullie met het team hadden voor onze moeder!

Blijf strijden voor de levens van jullie patiënten … jullie doen zo’n fantastisch werk? Onze moeder was niet meer te redden, maar aan jullie heeft dat nooit gelegen….

Wilt u haar ook gedenken, bezoek dan https://www.memori.nl/ gedenkplaats/viola-rojer-1/

Jean-Louis Margareta,
trotse zoon van Viola Rojer,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @ ericlapas, ziekenhuismedewerkers in het algemeen werken hard. Voor alle patienten. Helaas, onder druk van dat **** figuur ****, moeten hun alles laten vallen om mensen die het chinese vleermuizensoep bacilletje hebben opgelopen te helpen. De reguliere zorg komt in gevaar omdat de prioriteiten verkeerd liggen. Kunnen die mensen niks aan doen. In plaats van dat ze op Sanbil een legertent neerplaatsen met veldbedjes voor de kortademigen en geconcentreerd zorg verlenen, moet nu alles wijken in het ziekenhuis. Zeer slecht beleid. Maar ja met een verwarde struisvogel als minister van gezondheidszorg en een ***** als adviseur kun je niks anders verwachten op Zure Kou.

 2. Beste @Kaat, heb je wel goed gelezen? Het CMC personeel liet gewoon bezoekers op de IC-afdeling waar corona patiënten liggen. Het is begrepen dat ziekenhuis personeel wereldwijd complimenten krijgt maar dan hebben we over gekwalificeerd personeel.

 3. Beste @Tico Martina, ik begrijp de lof voor het ziekenhuis personeel niet zo goed. De meeste mensen die aan corona zijn overleden waren allemaal in het CMC opgenomen.

  Daarbij komt dat veel mensen in het CMC besmet zijn geraakt. Ik ben geen corona expert, maar ik kan me voorstellen als iemand met corona wordt opgenomen en in het ziekenhuis dubbel besmet wordt, het einde verhaal is.

 4. Zeer mooie (gedenk) brief en veel sterkte met het verlies. Ook een neef van mij is helaas met spoed opgenomen in het CMC en aldaar overleden. Niks dan lof voor het personeel. Ik ben blij dat u, ondanks de strubbelingen, toch tijdig op Curacao kon zijn om afscheid te nemen van uw moedertje, ook al was ze al bezig met haar laatste reis.

  @ Brian S, Ericlapas jullie zijn onverbeterlijk. De briefschrijver heeft het fatsoen om dankbaar te zijn voor de goede zorgen die zijn moedertje heeft gekregen. Zijn aandacht is gevestigd op het zorgpersoneel, de toestand op de IC, zijn moeder en alle anderen nauw betrokken. En dan gaan jullie lopen blaten over zijn oom en Dos Santos? Wat hebben die te maken met dit alles? Ga jullie huis uitmesten en toon dankbaarheid naar het personeel van het CMC toe. Hebben jullie al wat lekkers rondgebracht daar? Een brief naar hun geschreven?

 5. @Kaat, Daarom is het een schande dat oom Menki de hele dag niets uitvoert en steeds met kwetsende en gewelddadige uitspraken komt en daar heel veel geld voor krijgt en het hard werkende personeel van het ziekenhuis krijgen zeer weinig.

 6. Liefdevolle brief over zijn moeder en vol lof over hardwerkende met hart en ziel werkend personeel in CMC. RIP. Neem voorbeeld moe rojer kdnt.

 7. Jean-Louis: mijn innige deelneming met het verlies van je geliefde moeder.
  Het went nooit helemaal, maar langzamerhand leer je het accepteren.
  Moge zij in vrede rusten.

 8. Het schijnt een zus van Menki Royer te zijn. Laten we hopen dat als Menki Royer straks zijn oude baan oppakt dat hij zijn leven verbeterd en niet meer loopt te lanterfanten.

 9. Jean-Louis, Gecondoleerd met je moeder.

  Ik hoop wel dat je de heer dos Santos zal aanspreken op zijn aanmerkingen dat je voor covid een asperientje en awa limoenchi moet nemen. Door deze uitspraken sterven er dagelijks mensen zoals je moeder (Die een KdnT aanhanger was).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -