27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 01:31

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Homofobe kerken

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Yvonne B. Olf aan het woord.

Werkelijk met verbijstering heb ik kennis genomen van de homofobe, racistische uitlatingen van de kerkvoorgangers verenigd in de APK. Het is ronduit misdadig te noemen dat dergelijke uitlatingen, ingegeven door vijandigheid, domheid en intolerantie tegen de medemens en wel op basis van seksuele geaardheid of vermeende seksuele geaardheid eigenlijk getolereerd kunnen worden.

Ik vind dit uitermate verwerpelijk net zoals het spuien van ondemocratische uitlatingen op basis van godsdienst, levensovertuiging, geslacht, ras, afkomst en in dezen dus geaardheid. Het aanwakkeren van haat op grond van seksuele geaardheid wordt door deze uitlatingen zelfs verergerd door deze openlijke, schandelijke vijandigheid.

- Advertentie -

In 2008 werd er al op initiatief van Frankrijk en Nederland een sterke verklaring afgelegd voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in naam van de Europese Unie. Deze verklaring werd gesteund door 66 landen uit alle regio’s. En er was een oproep om wereldwijd homoseksualiteit te decriminaliseren en schendingen van de mensenrechten op basis van seksuele geaardheid te veroordelen.

In de Europese Unie verbiedt artikel 13 van het EG-Verdrag eender welke discriminatie op grond van seksuele geaardheid en het Handvest van de grondrechten van de EU is het eerste internationale handvest voor mensenrechten dat expliciet de term ‘seksuele geaardheid’ vermeldt.

Artikel 13 van het EG-Verdrag verbiedt elke vorm van discriminatie op grond van geslacht, ras of etnische afstamming, godsdienst of overtuiging. De betrokken kerken balanceren mijns inziens op het randje van deze wet. Schaamt u.

Yvonne B. Olf,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Aan de mensen die steeds God erbij moeten betrekken : MIJN GOD is Groter dan jou God ! MY GOD is Greater than your God ! MI DIOS ta mas Grandi ku bo Dios !
  Dus houden jullie maar op over God dit en God dat.

 2. Laat me nou altijd gedacht hebben dat ONZE God een God van LIEFDE is. Laat me nou altijd gedacht hebben dat dit het basisprincipe is dat door Christelijke Kerken wereldwijd wordt uitgedragen. WE MUST LIVE WHAT WE PREACH !!!
  Ik ben het 100% eens met Yvonne Olf.

 3. @LaStiwsz
  Ook elke zelfverklaarde lolo mag zich zomaar minister noemen. Kennis is niet nodig. Van mavo mp tot viswijf van BB tot postzegelplakker.
  Het eiland van de onbegrensde mogelijkheden.
  We blijven de risee van het koninkrijk.

 4. Steeds duidelijker wordt het dat dit eiland in veel opzichten een zeer bekrompen, kortzichtige maar vooral schaamteloze wijze mensenrechten schendt.

  De stilte in de staten en de ministerraad , en in het bijzonder van de minister van justitie en algemene zaken, spreekt boekdelen, en wekt waarlijk de indruk dat ze daar zwaar achterlijk zijn.

  Op grond van het aangehaalde artikel kan ik alleen maar concluderen dat we blijkbaar ook zeer racistische en discriminerende ministers hebben, in dit kabinet, maar zeker ook in vorige kabinetten!!!!

  Discriminatie op grond van kleur, en nee ik heb het niet over de kleur van de groep die vindt dat hun leven er toe doet, ik heb het over het openlijke racisme van politici, die opstoken en opruien tegen burgers die er anders uit zien als de ministers in dit kabinet. .

  Pastoors: Dit soort handjeklap pastoors, van die als paddstoelen uit de grond schietende kerken, cherrypikken graag teksten uit die ze uitkomen. Een aantal van hen waren (zijn?) de grootste perverts van het eiland, en komen jou nu de les leven, met hun geldkoffertje.

  Tax them, tax them, tax them damn it!!

 5. Seco en de paus hebben niets met die pastors te maken. Pastors zijn van die zelfverklaarde nutcases terwijl pastoors zeker 6 jaar semenarie hebben gevolgd met de vakken theologie, latijn en filosofie en meerdere jaren priester zijn geweest.

  Dit in tegenstelling tot de pastors hier. Elke zelfverklaarde lolo met nul opleiding kan zich hier pastor noemen.

  Neem die Robin (OP)Lichtenberg. Een van die 4 anti homohuwelijk pastors. Pastor van een gemeente van nog geen honderd. Heeft zijn eigen kind laten verrekken omdat zijn godje het wel zou oplossen. Medische hulp is het kind ontzegd. God zou het wel oplossen Niet dus. Kind de pijp uit. MAAR HET WAS TOCH god’s WIL.
  Het gevang in met die nitwit.

 6. @Fred Schiedam. De bisschop van dit eiland zal zeker geen afstand nemen, want zijn achterban zal dit niet pikken. Dus is hij ook een bisschop zonder ballen. Anders had die allang een verklaring via tv doen uitgaan.
  @William. Het merendeel van de kerkgangers is tegen het homo huwelijk, dus ook de echte dominees en priesters, pastoors zullen zich niet uitspreken. De geldelijke afdrachten van de kerkgangers is belangrijker dan distantieren van de uitspraken van die nep pastors. Conclusie: De bisschop en de echte dominees, pastoors en priesters zijn het er gewoon mee eens.
  Maar ja, dat zeg ik als persoon die de bijbel, koran en al die andere geschriften van de ontelbare nep godsdiensten flauwekul, nep en huichelachtig vind.
  Welke katholiek, gereformeerde of wat dan ook houdt zich aan de tien geboden.

 7. Van Seco kun je weinig verwachten. Hij houdt het graag bij zegeningen en openen van winkels en winkelcentrum Sambil (al hoewel zijn zegeningen daar weinig heeft opgeleverd, je kunt er daily een kanon afschieten daar).
  Idd @Fred is paus Franciscus duidelijk geweest.

 8. Jammer dat de R.K.-bisschop ook gėėn afstand neemt van die schreeuwlelijken. De paus is, bij mijn weten, wėl duidelijk geweest.

 9. Prima artikel, Yvonne.

  Ik vraag me ook af of de gebezigde uitspraken vallen onder het strafbare groepsbelediging of ‘aanzetten’ tot discriminatie.
  Het zou het OM passen dit te beoordelen.
  Het maakt m.i. niet uit dat 1 dominee zich distantieert, er zijn nog legio HH pastoor en dominees die hun mond houden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -