27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 00:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Digitalisering van scholen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ace Suares aan het woord.

Geachte minister van OWCS dhr Van Heydoorn,

Mijns inziens wordt de digitalisering van de scholen geleid door een aantal bedrijven, en niet door een beleid van de overheid.

- Advertentie -

Eén van de redenen waarom dit kan gebeuren, is dat er geen of weinig beleid vanuit de beleidsorganisatie van het ministerie van OWCS gemaakt wordt.

Wij (als Land) moeten ons afvragen wat wij precies aan onze kinderen willen leren, en waarom. Daarnaast zijn metingen en ijkpunten noodzakelijk om de voortgang te bewaken. zodat het beleid door voortschrijdend inzicht bijgesteld kan worden.

De invloed van bedrijven die een bepaald product verkopen lijkt erg sterk aanwezig in het proces van digitalisering van de scholen. De vorige minister van Onderwijs, de heer Steven Croes (PAR) heeft drie bedrijven een totaalbedrag van 20 miljoen gulden toegekend waarvan men zich kan afvragen op welke basis en op welk beleid, deze keuzes gemaakt zijn. Onder andere het dubbel betalen voor Internet en het inhuren van een datacenter roepen vragen op.

De bedrijven die betrokken zijn bij de Commissie Digitalisering hebben ongetwijfeld hart voor Curaçao en voor de kinderen. Echter, hun doel is het verkopen van hun producten en oplossingen. Deze bedrijven denken vanuit hun eigen aanbod en niet vanuit wat het onderwijs nodig heeft. Daarom moet de overheid eerst vaststellen wat het beleid is, en daarop gebaseerd keuzes maken voor bepaalde technieken en apparatuur en niet andersom.

- Advertisement -

Bedrijven willen graag langdurige contracten met de overheid, waarbij het steeds moeilijker wordt om later voor een andere oplossing te kiezen, omdat er al zoveel geïnvesteerd is. Deze ‘vendor-lock-in’ zorgt ervoor dat de overheid geen keuze heeft, ook als in een later stadium de prijzen voor de diensten omhoog gaan, of dat er extra betaald moet worden voor aanpassingen, upgrades en functionaliteit.

De commissie digitalisering maakt geen gebruik van reeds opgedane ervaring op verschillende scholen in de afgelopen 6 of 7 jaar, en laat zich leiden door oplossingen die door bedrijven aangedragen worden omdat zij die oplossingen toevallig in hun winkel hebben liggen.

Mijn vrees is dat een aantal bedrijven het digitaliseringsproces in het onderwijs dicteren en daarbij uitgaan van hun eigen motieven, en dat dit zal resulteren in een (te) duur systeem waarbij de kinderen de dupe worden.

Hoogachtend,

Ace Suares,
Curaca0

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -