28 C
Willemstad
• maandag 15 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Curaçaohuis ‘host’ dinerbijeenkomst

HomeBlogsBlog Carlson ManuelIngezonden | Curaçaohuis ‘host’ dinerbijeenkomst
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Met verbijstering en onbegrip las ik in de krant van woensdag 22 februari op pagina 9 dat de Gevolmachtigde minister Carlson Manuel (MFK) opgetreden heeft als ‘gastheer’ in het Curaçaohuis voor vertegenwoordigers van verschillende overheids- nv’s, in het kader van een ‘energiebijeenkomst’.

Nu hebben meer dan 50.000 mensen het op Curaçao erg zwaar, ergo zij zitten zelfs onder de armoedegrens, ergo velen van hen hebben niet eens schoon water. Dan is het toch wel extra wrang dat een groep van 9 (?) op kosten van de belastingbetaler in Den Haag een dinerbijeenkomst kan bijwonen. De wereld op zijn kop.

Je vraagt je af waarom Manuel dit niet op Curaçao had kunnen houden, want hij is hier regelmatig. Het zou deze regering sieren als zij een keer openheid van zaken zou geven in de kosten van alle regelmatige reisjes en deze reis in het bijzonder. Waar blijft de oppositie in deze, of is men dit inmiddels normaal gaan vinden?

Josef Martina,
Curaçao

10 reacties

 1. @Kari: Het feit dat ministers en parlementariers deze bedragen voor eigen plezier en vertier kunnen budgetteren, en tevens een hoop bedragen NIET budgetteren voor de bevolking, maakt het nog niet legitiem, en spreekt boekdelen over de morele volwassenheid van deze feestkleuters! Het feit dat er een budget, is wil nog niet zeggen dat het rechtmatig is! Zeker niet met deze raddraaiers en ikke ikke ikke bestuurders, die hun eigen budget vaststellen en goedkeuren, en die geen zak, zier en moer geven om de bevolking. Kijk naar opperclown Pias! De man feest en beest mee met elk Godgegeven gelegenheid! Ach, je weet wat ze zeggen hè, van zwakke leiders, heel laag vermogen tot uitsel van gratificatie. Slap dus! Men wil nu feesten, reizen, lol maken, vreten, zuipen en dure ministerauto’s kopen, ook al is er geen geld en zelfs een gapend gat in elke begroting. Dat is zwakte, typisch voor zwakke, slappe mafketelleidertjes als Pisas .

 2. Nog even op de valreep.
  Het gaat hier niet over een Kerst diner hoor. Het was zeer recent dat alle clowns van de overheids nvs naar het Haagse afreisden.
  KLM, M class, dag gelden hotel.
  Ja hoor dit zit helemaal goed.

 3. Veel ministeries zijn hun prestatie budgetten al er overheen.
  Dat zie ik in de post van @Kari niet terug.
  Vind het nogal kort door de bocht als je de rekening bij papa en mama neerlegt en klaarblijkelijk niet wetend waar je over hebt.
  Mss zou een keertje contact op kunnen nemen met psychologen en maatschappelijk werk hoeveel mensen in diepe ellende zitten depressief zijn en alles wat bij de extreme armoede hoort.
  Hetzelfde soort mensen die net als clown Jonis de schuld van water afsluiting neerleggen bij de zwaksten van de Curaçaose samenleving.
  Mensen als @Kari zijn nu juist de boosdoeners die het best vinden dat mensen van het ordinaire slag van Manuel cs zich volvreten terwijl de 50.000 mensen hier verkommeren.
  ‘Goed besteed worden’? Dat heeft de belastingbetaler de afgelopen jaren kunnen zien.
  Maar F&F first nietwaar.

 4. Regeringsformatie op Curaçao is niet het bepalen van een beleid dat in overeenstemming is met de respectievelijke partijprogramma ‘s maar het verdelen van de minister posten.
  Dat snap ik als het daarna is dat elke minister zijn budget krijgt en dat kan besteden naar eigen inzicht en dit is normaal en acceptabel.
  Ik ben niet tegen overheid ik ben tegen een overheidsbestuur dat zijn volk uitzuigd arm maakt en dom houd.
  Je mag kerstdiners geven in het Curaçaohuis, in Nederland voor bestuurders van Curaçaose overheidsnv’s om dat daar budget voor is?
  Je mag je volk laten verrekken om dat er geen budget voor is?
  Je mag zorgen dat de diensten en producten van overheidsbedrijven boven “normaal” duur zijn en die betaald moeten worden door een bevolking die steeds minder te spenderen heeft?
  Ik neem aan dat de sfeer tijdens het kerstdiner operbest was, en er getost is op het budget en de hoge rekeningen betaald door de bewoners van Curaçao

 5. Zijn oogappel heeft het wel ver geschopt. Is niet zo moeilijk hier.
  Geen opleiding , strafblad , drugs , fraude , diefstal .
  Je wordt door mfk met vlag en wimpel binnengehaald.

 6. Elke ministerie heeft zijn budget, voor o.a salarissen, huisvesting en representatiekosten goedgekeurd door de staten zodat zij hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en zeker hier op Curaçao en de meeste landen. Zolang deze niet overschreden worden en goedbesteed worden volgens de wet contabiliteit is dit geoorloofd. Arme hongerige kindertjes helpen kan alleen als papa en mama elke dag wakker worden en gaan WERKEN, zij zijn de eerste verantwoordelijken voor brood op de plak en NIET de overheid. Werk zat. Kijk o.a. elke dag op de facebk page van Kòrsou tin trabou voor nieuwe vakatures. Ik ben tegen overheids en religieuze patronage dat het volk alleen arm houdt

 7. dank Josef Martina voor u scherpe stukken die hout snijden! Ik lees ze altijd met plezier

  @Nardy/KKC: nogmaals het verzoek om de komkommer foto vaker te plaatsen, die is erg op zijn plaats

 8. Ja hr. Martina de opposite is het normaal gaan vinden want zij eten ook allemaal uit de ruif die F&F heet.

  Overigens leuk stuk. Maar dat terzijde.

 9. Pfff,

  Storm in een glas water en in essentie een tautologie.
  Politici zijn door de band genomen graaiers en zijn zij dat niet ab initio, dan worden zij het wel.

  Kanttekening hier is dat dit een nieuwe groep is, en ook een nieuwe groep vertegenwoordigd die vinden dat het nu hun beurt is om aan de vetpotten te snoepen, en bovenal, al doen zij zich volleerd voor, het spel te leren. Daarmee is dan gelijk maar dan impliciet gezegd dat hun voorgangers het wat subtieler, geruislozer en beschaafder deden. Lees: gedekt door hun achterban.
  Deze gasten die niet zelden komen uit een verdeel en heers milieu, destijds ook bedoeld om de fysiek sterkeren en slimmeren te knevelen en uit te schakelen, bevechten elkaar als ratten en zijn in staat hun moeder zelfs te verraden voor twee grijpstuivers.
  Plegá pa kos.

  Nee, ik ben ook niet onder de indruk van hun doen en laten, noch hun dieptegang en ontwikkeling. Dat zijn eigenschappen de u doorgaans niet moet zoeken onder politici. Dat zijn de loopjongens tussen volk en grote belanghebbers in de handel, industrie en economie.

  Tot slot, daarmee is niet gezegd dat papa Cali Manuel, geen aimabel en sympathiek klinkende overlever is met een buitengewoon flexibele ruggengraat en ooit begonnen als parti juice aan boord van de Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij en doorgestroomd via de media als influencer en om zijn zoon klaar te stomen voor de media.
  Nieuw?
  Nee.
  Papa Sulvaran, ooit politieagent die de dienst om zijn moverende redenen verliet om als reportero te beginnen. Mooi was hij niet, zijn bijnaam Feo deerde hem niet.
  Een overlever en overleveraar van het stokje was hij wel. In hart en nieren. Een zoon: oud politcus,
  Een andere zoon, mediabaas en een andere zoon, doorgestroomd van CIOS gymleraar/sportleider naar penoze advocaat. De bordjes zijn inmiddels verhangen en zijn laatste aankoop? De woning van een machtig bankier, nu annex woning en kantoor en al afbouwend zijn dochter klaarstomen voor de zware jongens die indirect en informeel deze economie draaiende houden, maar dit even terzijde.

  Hoe ook ik mag denken over papa Cali zijn intellect en dieptegang, zijn oogappel heeft het wel ver geschopt. Die eer moet ik papa Manuel wel geven.

 10. Schaamteloos.

  De hele familie Manuel kent geen enkele schaamte meer. Het is alleen nog maar graaien, graaien en nog meer graaien.

  Onbegrijpelijk dat vader Manuel er bij TV Direct nog niet uitgegooid is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties