25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 05:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Crisis, dankzij maatregelen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we A.M.H. Ehren aan het woord.

Op 9 oktober jl. las ik de ingezonden brief van de heer Luijten. De heer Luijten schijnt niet geleerd te hebben, verder dan de rand van zijn bordje te kijken. De pandemie heerst wereldwijd, en de maatregelen zijn niet door Nederland bedacht maar worden wereldwijd – soms meer, soms minder – toegepast. Dat deze ‘griep’ een over-levingskans van 99,9 procent heeft, moet hij eerst maar bewijzen.

Het aantal personen, dat aan Covid-19 is gestorven, bewijst een ander resultaat. Dat het Curaçao Medical Center (CMC) geld en personeel tekortkomt is niet alleen te wijten aan de afhankelijkheid van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), maar ook daardoor, dat dit ziekenhuis steeds meer patiënten moet behandelen, die eigenwijs waren, en zich niet lieten vaccineren.

- Advertentie -

Wereldwijd zijn de virologen het ermee eens, dat deze pandemie uitsluitend door vaccinatie overwonnen kan worden. De patiënten die nu in het CMC met Covid-19 worden opgenomen, worden behandeld met geld, dat iedereen, dus de maatschappij heeft betaald.

Of dit geld nu van de SVB of van de overheid (belastinggeld) is, speelt geen rol. Het is en blijft een belasting voor ons allemaal. Zover ik weet, is niemand gedwongen een ‘Health Pass’ te hebben, men kan zelf beslissen deze te nemen. Ik weet uit eigen ervaring, dat deze ‘Health Pass’ op reis en ook bij het bezoek van restaurants, musea, enz. voordelig is.

Helaas wordt deze ‘Health Pass’ nu pas op Curaçao ingevoerd. Deze maatregel is een belangrijke stap in de richting om de samenleving weer te normaliseren. Ik ben op Curaçao geboren en opgegroeid.

Tot nu toe heb ik iedere twee of drie jaar het eiland bezocht. Ik wacht met verlangen op verdere versoepelingen van de maatregelen op Curaçao, zodat ik me weer zonder beperking op het eiland kan bewegen.

- Advertisement -

A.M.H. Ehren,
Duitsland

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Gedeeltelijk eens met Ehren. De laatste paar alinea’s vind ik een beetje kinderlijk overkomen ‘dat ik me vrijelijk op C kan bewegen’.
    Wie dat zelfs naar denkt is toch een beetje stil blijven staan.

    We blijven maar wisselende cijfers zien die vaak niet up to date zijn, vandaag weer een patiënt overleden, weer een paar mensen in het zkh opgenomen, kortom we beginnen weer van voren af aan.
    Er is nota bene nog maar 65.5% van het eiland gevaccineerd, we doen het hier slechter dan in de regio.
    Het wordt weer vervolgd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -