28 C
Willemstad
• zaterdag 4 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

Extra | Journaal 8 december 2022


Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands.

Bron: Extra

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. @John schreef;
  “Ik ga mij verder niet in deze discussie mengen. Het lezen van het stuk over Bonaire zegt mij genoeg.”

  Het is ook niet nodig John, want wat kan er nog over de slavernij geschreven worden, de feiten zijn immers bekend.

  Ik heb dat stuk over Bonaire gelezen. Maar het is niet alleen Bonaire. Het zit er diep in. Maar zoals ik vaker heb geschreven is het niet per se het slavenwerk= de slavernij die de meeste schade bij de slaaf en nazaten heeft aangericht. Begrijp me goed, ik zeg niet dat slavernij goed was, nee, het was zonder meer een wreed systeem.

  Maar nog wreder dan een zweepslag is een mentale slag, spelen met de mind, spelen met de psyche van mensen. Dat vind ik echt veel erger dan een zweepslag, hoewel ik niet weet hoe pijnlijk een klap met de zweep is.(lol)

  Ik heb een mening, en mijn mening is misschien niet de juiste, want het is maar een mening van de leek die ik ben.

  Men praat vaak over de slavernij maar zelden over de periode na de slavernij. Namelijk de koloniale tijd. Hoe zijn de nazaten behandelt tijdens de koloniale periode? De onverschillige behandeling van de nazaten van de voormalige slaven door de koloniale overheden tot eind jaren 60 van de 20ste eeuw is nefast geweest voor de huidige ‘state of mind’ van vele nazaten.

  Er kwam geen zweepslag aan te pas, maar wel systematische uitsluiting, de slechtste buurten, het bewust dom houden van de nazaten, huizen als kippenhokken, slecht onderwijs etc en etc.. Onze hondenhok was vergeleken met die huisjes (eigenlijk kippenhokken), die ik in mijn vroege jeugd op Curaçao heb aanschouwd een 5 sterrenkamer. no joke!

  En tot overmaat van ramp werden de armere nazaten door de ontstane zwarte elite die het voor het zeggen kreeg niet anders of beter behandelt dan de behandeling die zij van de voormalige heersers gewend waren. Zij bleven arm en onwetend. Wat dat betreft heeft @ericlapas gelijk, ik schrijf het in andere bewoordingen. Ik begrijp zijn boosheid. Ook al heeft hij soms de neiging te overdrijven.(wink)

  @ericlapas schreef hetzelfde als volgt;
  “Wat de Curaçaose neger de andere aandoet is erger dan wat de blanken de slaven aandeden, de ene groep negers sluit systematisch de andere groep en zijn nazaten uit van een menswaardig bestaan.”

  Misschien is @ericlapas er niet van op de hoogte dat in vrijwel elk Caribisch eiland waar er sprake was van slavernij hetzelfde heeft plaatsgevonden. Zowel op de Engelse en Franse eilandjes. Dus zwarte politieke en economische elites die goed voor zichzelf, familie en vrienden zorgen, maar het nalieten/nalaten goed voor hun zwarte burgers te zorgen.

  Ik denk dat zowel Afro-Antillianen als Afro- Surinamers tijdens de ongeveer 80 opeenvolgende jaren “na de afschaffing van de slavernij” het meest mentaal beschadigd zijn. Niet letterlijk allemaal natuurlijk, er zijn natuurlijk ook zwarte Curaçaoënaars die geen last ondervinden van de slavernijperiode.

  Surinamers, m.n. de oudere generatie, hebben daarbij behalve de bekende minderwaardigheidscomplexen ook nog een meerderwaardigheidscomplex t.a.v. Antillianen opgelopen. Dat vanwege de Nederlandse taal.(lol)

  In ieder geval, juist vanwege de onverschillige discriminatoire bejegening en de psychologische belediging van de nazaten tot eind jaren 60 van de 20ste eeuw ontkiemden de huidige en nu al een tijdlang tot wasdom gekomen verschillende soorten “hardnekkige minderwaardigheidscomplexen” waarmee zowel Afro-Surinamers en Antillianen te kampen hebben. Dit is mijn mening.

 2. Knoek-koe schreef;
  “Oooh wacht! Ze willen het exclusieve gebuiksrecht hebben van het woord nigger? Dus maw alleen members van de tribe mogen dit woord gebruiken. De tribe die zelf voor elk ras en soort een “koosnaampje” heeft!”

  Hoi Knoek-koe, leuk dat je meedoet.
  Het gaat om het woord neger, want Surinamers praten Nederlands. Nou ja, veelal Surinaams-Nederlands. Het probleem voor de Surinaamse groepen die deze eis hebben gesteld is dat zij dan zelf ook menig Surinaamse uitdrukking die het Surinaams woordje ‘nengre’ bevat moeten aanpassen. Ik weet echt niet of zij daaraan gedacht hebben toen ze genoemde (bizarre)eis opstelden. Bijvoorbeeld “chin nengre = kleine neger. Betekenis klein kindje of kind.

  Of hetgeen deze zelfverzekerde Surinamer in de videoclip die duidelijk iets gemeen heeft met de YdK @ericlapas, zelf ook verklaart.(lol)

  https://www.youtube.com/watch?v=uJ-kGGoINSQ

 3. joop van Velzen schreef;
  “@ Mano maak je niet ongerust over die excuses onzin”

  Ik ben echt niet ongerust hoor, ik beschouw die excuses als een teken van beschaving. Voor de rest laat het me eigenlijk koud. (lol)

 4. @ericlapas schreef;
  “Nou @Mano, I am black and I am proud.”

  Beste ericlapas, ik weet het, dat laat jij sinds je op het forum actief bent merken.(lol)

  https://www.youtube.com/watch?v=m3qj9fYZjSc

  @ericlapas schreef;
  “weet eerlijk gezegd niet wie deze zwarten gevraagd heeft om namens hen te onderhandelen.”

  Wat zeg je me nou ericlp? Ik wist niet dat deze Surinaamse organisaties o.m. voor Curaçaoënaars onderhandelen? Dus waarover maak jij je zo kwaad, je bent toch geen Surinamer?

  @ericlapas schreef;
  “Het lijkt eerlijk gezegd op een kleine groep negers die interessant willen doen, hun five minutes of fame pakken.”

  En dat hebben ze inderdaad gedaan ericlapas! Ik wed dat genoeg Surinamers met kromme tenen het nos-journaal van eergisteren hebben gevolgd. Het optreden van deze 5 Surinaamse slavernijorganisaties, na de uitspraak van de rechter, was van dien aard dat het niet uitgesloten is dat het bij menig Surinamer tot plaatsvervangende schaamte heeft geleid, tenminste, dat vermoed ik.

  Ze waren het niet eens met de uitspraak en dat mag. Maar wat er daarna volgde waren boze woorden zoals racist/racisme en nog andere beledigende woorden, die overigens naar het hoofd van de rechter geslingerd werden.

  Als Curaçao zich door deze Surinaamse organisaties laat leiden is het een grote fout. Curaçao moet haar eigen ding doen en zich vooral niet laten leiden door Surinamers die beweren nog steeds pijn te voelen vanwege de toch wel niet te ontkennen wrede slavernijgeschiedenis.

  @ericlapas schreef;
  “Weet niet wat de Nederlandse kinderen in Nederland voor geschiedenis krijgen maar als ze ook lessen over de slavernij krijgen, lijkt het wel zinnig als het nu excuses komt want dan weten de leerlingen dat het zwarte ras niet minder is dan het witte ras.”

  Ik begrijp dat je voor excuses bent ericlapas, het gaat jou persoonlijk aan. Ik ben er ook niet tegen hoor. Ik bezie het op mijn manier, mijn eigen wijze. West-Europa, waaronder Nederland, heeft veel geleerd van het verleden. De 21ste eeuw is overigens de eeuw van de excuses, overal in de westerse wereld worden excuses geboden voor gebeurtenissen in het verleden die eigenlijk niet hadden mogen of moeten plaatsvinden, dus niet voor alleen voor het slavernijgebeuren.

  Het is een teken van beschaving, excuses aanbieden voor calamiteiten in het verleden begaan door de Europese koloniale machten. Het is voortschrijdend inzicht en de Westerse wens, de zucht haast, naar enige beschaving. Het is bijna logisch, hoewel ik er niet zeker van ben dat er zoiets als ‘bijna logisch’ mogelijk is.

  De realiteit is dat het zoogdier “mens” helemaal niet zo beschaafd is. En volgens mij is daar vrijwel iedereen het over eens. Een technologisch hoogontwikkelde wereld zegt niets over beschaving. Beschaving heeft eerder te maken met de menselijke aard. En dat is hét grote probleem, mensen kúnnen gewoon niet, ook al willen ze heel graag, beschaafd zijn. En het geldt zeker de West-Europeanen.

  Sommigen nemen mij kwalijk omdat ik niet ondersteboven ben van menselijke wandaden. Terwijl het gewoon niets meer dan een waarheid is dat het dier “mens” niet af kan van zijn wrede dierlijke natuur. Dus vrijwel geen enkele misdaad, waaronder wrede oorlogen, wekt mijn verbazing, geenszins!

  Maar mocht ik wel degelijk onthutst en verbaast zijn, als er bijv. kinderen verkracht en vermoord worden, dan keer ik helaas binnen de minuut weer tot de verbazingloosheid, de realiteit van het dier “mens”. Het is de mens die het doet.

  @ericlapas schreef;
  “Een andere reden waarom excuses en een vorm van vergoeding moet komen is dat de oudere generatie, onze neger opa’s en hun vaders door de slavenperiode letterlijk met niets, zero moesten beginnen.”

  @Beste ericlapas, moet ik je nou echt iedere keer aanspreken wegens het gebruik van woorden zoals in dit geval, “onze, wij” etc en etc.? Als je nou eens duidelijk schrijft wie allemaal jij bedoelt middels het woordje “onze”, dan is het goed. Want ik betwijfel ten zeerste dat elk forumlid ooit neger opa’s heeft gehad.
  Misschien dat sommigen 180 jaar geleden inderdaad een “bet bet bet bet overgroot neger opa” had. Maar je kunt niet namens iedereen op dit forum spreken, dat doe je natuurlijk wel als je het woordje “onze of wij” te pas en te onpas bezigt.

  Beste ericlapas, heb jij overigens al berekent/uitgerekend hoeveel euro op de bankrekeningen van jouw neger opa’s (en eventueel op de jouwe) bijgeschreven zal worden? D.w.z., mocht die vergoeding/herstelbetaling inderdaad geboden worden .(lol)

  @ ericlapas schreef;
  “Het enige probleem is, dat de neger, althans de Curaçaose neger een hijo de puta is geworden. Wat de Curaçaose neger de andere aandoet is erger dan wat de blanken de slaven aandeden, de ene groep negers sluit systematisch de andere groep en zijn nazaten uit van een menswaardig bestaan.”

  Ik kan het met je eens zijn, hoewel ik niet geloof dat letterlijk iedere Afro-Curaçaoënaar hijo de puta is. Want als je schrijft “dé Curaçaose neger” bedoel je in feite letterlijk elke zwarte Curaçaoënaar, inclusief jijzelf ericlapas!

  Overigens wordt die door jou genoemde handelswijze van de leiders t.o.v. de bevolking door 95% van de regeringen die deze wereld rijk is toegepast. ONRECHT! Vandaar de vele broodprotesten, opstanden en in het ergste geval revoluties en burgeroorlogen in verschillende landen op verschillende continenten van deze wereld.

  Maar dat betekent natuurlijk niet dat de Curaçaose bevolking het moet pikken. De bevolking van zo’n klein eiland waar zoveel geldstromen bij elkaar komen, had niet zo arm mogen zijn. Het is treurig, maar je moet beseffen dat je met het ondier “mens’ te maken hebt.

  En dat heeft echt geen shit van doen met zwarte of blanke ras. De wereld wordt tegenwoordig, al meer dan 50.000 jaar, echt bevolkt door maar 1 enkel menssoort. De laatste andere menssoort of zo je wilt mensenras(neanderthaler), is door de huidige menssoort(homo sapien) waarschijnlijk ook uitgeroeid, maar heeft in sommige gevallen ook ermee gepaard.(lol)

  Zo vreselijk levensgevaarlijk is de huidige menssoort waartoe niet enkel jij maar letterlijk elk forumlid behoort. Het is helaas niet anders!
  Er is dus geen enkel “verschil van zijn” tussen mensen van Europa, Azië, Afrika en die op de andere continenten anders dan uiterlijk, huidskleur en zeker de culturele verschillen.

 5. Gisteren avond even een rondje Casino’s in de binnenstad Poenda / Otrobanda gemaakt en wie zag ik daar, alleen maar aow uitkering trekkers aan de over vollen bezette gok kasten en roulette tafel staan om hun laatste geld te staan vergokken. En tot mijn grote verbazing kwam ik ook diverse ambtenaren en loop jongens van de ministerraad tegen die zwaar stonden gokken op de roulette tafel. Ook kwam ik bij een hotel casino in Otrobanda een clubje hoog geplaatste AASGIEREN ministers tegen met de namen Gerrit de Raaf, Sultan PIK PISAS en Wegenbouw zakken vuller Holle Bolle Gijs Cooper daar t vliegreis ministers aan een roulette tafel staan er gingen duizenden guldens op nummers die schijnbaar onder de tafel konden bestuurt worden door een kaboutertje ( ben effe ze naam kwijt door mijn TIA ) geboren in Venuzuela, en toch heeft de Y de K regering de gore moet om aan de nederlandse burger die het nu ook slecht heeft te vragen om kwijtschelding van 1000 miljard en een vrijwaring van komende schulden van 4.9 miljard, hebben zij nu echt een klap van een Nederlandse windmollen gekregen en rijp zijn voor het gekkenhuis ZON EN SCHILD in Amersfoort of denkt Pik en zijn geld graaiers nu echt dat Rutte & CO echt gek geworden zijn. DOEI Y de K op de goeie na?

 6. Dat stelletje dwazen in de (regering) zijn te stom om voor de duvel te dansen. Ze zijn alleen uit op nog meer poen , niet om het eiland vooruit te helpen, daarmee bedoel ik “hun pueblo” , maar nog meer te kunnen jatten en “nos pueblo” te laten kuchen.
  Het wordt de hoogste tijd om daarvoor excuses aan te bieden.
  Wil ze graag eens laten wat zich hier afspeelt , maar ook dat zal ze koud laten. Wat ‘n smerig tuig die mfk.

 7. Excuus nitwit Pik Pisas met zijn gansterbril van Naf 2.500 eist herstelbetalingen van 1,4 miljard? Een schuld die hij en zijn Maffia Friends & Klunzen partij zelf veroorzaakt hebben? Tijdens welke transitstop heeft hij dat verkondigd? Kan de MFK er weer eens op los spatten net zoals de eerste vrijschelding! Het wordt steeds gekker. Een ander wil herstelbetalingen voor elke afstammeling. Moet grootgrondbezitster Maria ook herstelbetalingen krijgen? Of Zita die haar familie een project van 7 miljoen gegund heeft? Of aan Steven Martina, voor wie de salarissen door de MAN goed opgeschroefd zijn toen ze wisten dat hij CEO van een overheids NV zou worden. Al deze figuren hebben hun herstelbetalingen al ruimelijk weggeroofd van de kleine burger. Het woord “Neger”strafbaar stellen? Dat zullen de rappers, die grossieren in dit woord, vast geen goed idee vinden. Oooh wacht! Ze willen het exclusieve gebuiksrecht hebben van het woord nigger? Dus maw alleen members van de tribe mogen dit woord gebruiken. De tribe die zelf voor elk ras en soort een “koosnaampje” heeft!

 8. Ook de ‘regering’ pik deed een duit in het zakje en had als voorstel kwijtschelding van de 1,4 miljard € die dit land natuurlijk nooit kan terugbetalen. Ze beklagen zich over de rente.
  Ook dat gaat niet gebeuren.
  Maar Rutte heeft vanavond al laten weten dat er geen sprake van herstelbetalingen zal zijn.
  OK what’s next. Behalve pech voor de organisaties en individuen die zich al rijk rekenden.

 9. Was een beetje aan het zoeken op mijn pc en toen kwam ik het bedel verhaal van een paar MFK dwazen tegen met koning admiraal Pik Pisas voorop, en wat denk je, ik dacht meteen aan het liedje van Wim Sonneveld, POEN POEN POEN etcetra echt een lied voor de Y de K klaplopers?. nou ik pak maar weer een lekker biertje, proost Pik, alias Gerrit de Raaf!.

 10. Toe maar, de achteruitkijkspiegels en roeptoeters zijn in grote delen van het koninkrijk weer eens helemaal uitverkocht. Iedereen, terecht of niet, grijpt zijn kans, blijkbaar in de veronderstelling dat hij met terugwerkende kracht ook wel eens slachtoffer zou kunnen zijn. Dat lijkt me ronduit een heel grote belediging voor juist die voorouders die dit hebben doorgemaakt. Wake up roeptoeters en maak zelf wat van je leven !

 11. Nou @Mano, I am black and I am proud, weet eerlijk gezegd niet wie deze zwarten gevraagd heeft om namens hen te onderhandelen. Het lijkt eerlijk gezegd op een kleine groep negers die interessant willen doen, hun five minutes of fame pakken.

  Weet niet wat de Nederlandse kinderen in Nederland voor geschiedenis krijgen maar als ze ook lessen over de slavernij krijgen, lijkt het wel zinnig als het nu excuses komt want dan weten de leerlingen dat het zwarte ras niet minder is dan het witte ras.

  Een andere reden waarom excuses en een vorm van vergoeding moet komen is dat de oudere generatie, onze neger opa’s en hun vaders door de slavenperiode letterlijk met niets, zero moesten beginnen.

  In feite een vorm van herstelbetaling gekoppeld aan een vorm van armoede bestrijding zou je zeggen. Het enige probleem is, dat de neger, althans de Curaçaose neger een hijo de puta is geworden. Wat de Curaçaose neger de andere aandoet is erger dan wat de blanken de slaven aandeden, de ene groep negers sluit systematisch de andere groep en zijn nazaten uit van een menswaardig bestaan.

 12. @ Mano maak je niet ongerust over die excuses onzin, ik zou zeggen ze eisen maar een eind aan en ik vind dat de Surinaamse bevolking dik tevreden mag zijn met 200 miljoen dukaten hulp van Nederland als zij nog meer willen hebben moeten zij maar aan de deur van massa moordenaar Bouters geen bedelen om geld, deze schooier heeft het land Surinamen tot op het bot leeg geroofd met zijn companen. En wat betreft de andere eilanden met Curacrim voorop die hebben helemaal niks te zeggen, hebben in december1999 2 miljard ” 2 duizend miljoen Euro “in de poked gehad die in 2003 al totaal onder de zon was verdwenen in de regering Gerrit de Raaf. En nu is er weer 1000 miljoen Euro ” 2000 duizend NAF zo genaamd COVID ” verdwenen in een tijds bestek van nog geen twee jaar. En is excus niet genoeg, nee iedereen van 1 jaar tot 100 jaar moet 50.000,00 op zijn bankrekening gestort krijgen voor het leed van wat zij noemen slaventijd ik zou zeggen ga ook effe in zuid Amerika en Spanje poenne vragen word op zeker zero gulden. Ik zou zeggen Rutte Suriname 200 miljoen en de rest niks nada nopes, Laat ze maar bij Bouty en Gerrit de Raaf de de eilande leeg hebben gestolen hun hand gaan op houden, game is over die geld geverrij.

 13. Wel, die Afro-Surinamers maken geen grapjes. Het was groot nieuws gisteren, 5 Surinaamse slavernij organisaties zijn behoorlijk boos geworden omdat Nederland zonder hen te raadplegen besloot op 19 december op excuustour te gaan in Suriname en de Caribische eilanden.

  Sterker, ze hebben zelfs een eisenpakket samengesteld. Zo moet er een herstelfonds komen voor nazaten van de slachtoffers van de slavernij. Het woord neger moet strafbaar worden gesteld en Zwarte Piet moet uit het publieke domein verdwijnen.

  “Dat schrijven diverse belangengroepen in een brief aan het kabinet, die in handen is van Nieuwsuur. Alleen met het inwilligen van deze en nog meer eisen gaan de partijen akkoord met de publieke excuses van het kabinet op 19 december. (no joke)

  De organisaties willen dat het kabinet een concreet routeplan presenteert dat net zo lang duurt totdat “de achterstelling van de nazaten is opgelost”. Zo willen ze dat Nederland de binnenlandse schuld van de Caribische eilanden en Suriname gaat kwijtschelden. Het herstelfonds moet daarnaast zwarte culturele instellingen en instituten structureel gaan financieren.

  Een andere voorwaarde is dat koning Willem-Alexander een toespraak zal houden in het Amsterdamse Oosterpark tijdens de herdenking op 1 juli. De premier van Aruba en organisaties waaronder Zwart Manifest, Kick Out Zwarte Piet, The Black Archives, NiNsee en Vereniging Antilliaans Netwerk ondersteunen dit document vol “randvoorwaarden”.(NOS nieuws)

  Wat ik zelf best wel interessant vond in het pakket is de eis dat het woord ‘neger’ strafbaar moet worden gesteld. Ik moest natuurlijk gelijk denken aan @ericlaps. Het KKC forumlid die zichzelf jarenlang omschreef als zijnde een ‘neger’.

  Ik dacht zo, wat nou als een Afro-Curaçaoënaar of Afro-Surinamer zichzelf moedwillig omschrijft als Neger/Negre? Krijgt hij dan een proces verbaal aan zijn broek of een geldboete omdat hij zichzelf graag neger noemt?

  Ik denk dat het bezigen van het woord neger nooit en te nimmer strafbaar zal of kan worden gesteld, het zou een unicum zijn.

 14. @ericlapas schreef;
  “Ik zal alvast mijn verontschuldiging aanbieden voor de taalfouten, want als ik boos ben, let ik niet zo erg op spelling en zinsconstructie.”

  Juist omdat je je verhaal begint door bij voorbaat vrij opzichtig en heel expliciet je verontschuldiging aan te bieden voor eventuele door jou gemaakte taalfouten, denk ik dat je je uiterste best hebt gedaan om 0 taalfouten te maken. (lol)

  Heb trouwens niet gemerkt dat je vaak aangesproken wordt vanwege taalfouten ericlapas. Wie maakt ze niet? Ik maak ze heel vaak, maar kom op zeg, daar zal ik me er nooit voor verontschuldigen, en dat ook nog bij voorbaat(?) Maar goed, jij bent een fatsoenlijk mens met een hoog moreel kompas, misschien daarom de van te voren gemaakte excuses?(wink)

  (ach, waar bemoei ik me eigenlijk mee? die ericlapas zal wel z’n eigen redenen hebben om zich bij voorbaat te verontschuldigen voor de toen, – specifiek op hét moment van het aanbieden van de verontschuldiging -, nog niet gemaakte taalfouten.)

  @ericlapas schreef;
  “Het lijkt alsof ik de enige fatsoenlijk mens met een moreel kompas in dit land ben.”

  Beste ericlapas, bovengenoemde opmerking getuigt gelukkig van een realistisch besef, ‘het lijkt’ inderdaad ‘alsof’.(winki)

  @ericlapas schreef;
  “Laatst zat ik te zappen en zag toevallig dat het nieuws op Direct TV bezig was dus ik dacht even kijken wat er allemaal gebeurd is.”

  Kom op ericlapas, er is niets toevalligs aan dat je naar het direct tv nieuws zapte. Dat doe jij letterlijk iedere dag, en dat mag natuurlijk. Maar nu doe je alsof het zappen naar genoemde tv zender een toevalligheidtje is geweest. Al jaren, sinds je actief bent op het KKC-forum, schrijf je over direct tv en jachmin Pinedo. Tegenwoordig misschien iets minder.

  Je klaagde bijvoorbeeld over haar (volgens jou) ‘nep-je weet het wel’ dingetjes en dat soort zaken. En ook over de andere vrouwen die daar(tv direct) werken had je veel te vertellen. Niet dat ik het problematisch vond hoor, want die mensen boeiden mij nooit. Ik bedoel te zeggen dat je niet ‘toevallig’ naar tv direct zapte

  Je hebt mij eens zelfs radio direct aanbevolen om het politiek nieuws te volgen, een ander raadde mij radio mass aan. Maar dat is een heel ander verhaal.

  Je had het ook steeds over een dame met een blijkbaar, zoals toentertijd door jou omschreven, enorme achterwerk. (dat feit alleen al fascineerde je als je ‘t mij vraagt immens!)

  Maar die dame weer, die met die enorme billenpartij, presenteerde volgens jou een tv prog. op Tele Curaçao. Je hebt toen verschillende malen aangedrongen om naar dat prog. op Telecur. te kijken, maar jammer genoeg ben ik er nooit aan toegekomen.

  Maar dát je ‘wat of iets’ met die Curaçaose Tv-presentatrices hebt is wat mij betreft zo duidelijk als wat. Je bent dol op ze.(lol)

 15. Ik zal alvast mijn verontschuldiging aanbieden voor de taalfouten, want als ik boos ben, let ik niet zo erg op spelling en zinsconstructie.

  Het lijkt alsof ik de enige fatsoenlijk mens met een moreel kompas in dit land ben.

  Laatst zat ik te zappen en zag toevallig dat het nieuws op Direct TV bezig was dus ik dacht even kijken wat er allemaal gebeurd is. Ik zag een randdebiel met een te grote hoed op die zich tegen homohuwelijk verzette en zoals we gewend zijn van Direct TV is het nieuws altijd eenzijdig, het gaat om de mening van de directrice, Jachmien Pinedo.

  Moet zeggen dat ze bij Direct TV steeds dieper het moeras zakken en het lijkt alsof het moreel kompas daar totaal zoek is. Daar kunnen we de tot 2x toe veroordeelde crimineel Umpie Welvaart doodleuk reportages zien maken.

  Nou weten we in dit land dat het OM met twee maten meet als het om het veroordelen van criminelen gaat maar ja een televisie station moet beter weten, hier gaat een verkeerd signaal van uit.

  Wat mij wel bijna van mijn stoel deed vallen was een reportage van die zelfde Umpie Welvaart over een man die een toerist mishandeld en beroofd heeft.

  De verdachte een man met psychische problemen werd duidelijk geboeid zittend in de politie auto in beeld gebracht en het was duidelijk te merken dat hij zijn medicijnen een tijd niet heeft ingenomen.

  Het is toch fucking ongelooflijk (vandaar mijn kwaadheid) dat de politie agenten dit zomaar toelieten en dat geen enkele instantie, ook niet de psychiaters van Capriles Kliniek waar deze verdachte naar toe is gebracht hier iets over zeiden. Die zelfde Direct TV heeft in het verleden ook een minderjarige slachtoffer van seksueel misbruik in beeld gebracht en toen was het niet Umpie Welvaar maar die andere Jason Lo a kiem.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -