28 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Ziekenhuiscapaciteit bereikt plafond

HomeNieuwsGezondheidDolfijnFM | Ziekenhuiscapaciteit bereikt plafond
Vijf patiënten hebben slechts één prik gehad. Één persoon werd ziek binnen twee weken na de tweede prik. Vier patiënten waren volledig gevaccineerd, maar hadden immuniteitsziektes | Antilliaans Dagblad

Het plafond van de ziekenhuiscapaciteit is bereikt op Curaçao. Dat meldt Nu.CW vandaag. Volgens algemeen directeur van het Curaçao Medical Center Gilbert Martina kan het ziekenhuis een nieuwe golf van coronabesmettingen niet aan.

Op dit moment liggen er 22 coronapatiënten in het CMC, waarvan acht op de IC. IC-patiënten die niet besmet zijn met het coronavirus zijn al over twee andere afdelingen van het ziekenhuis verdeeld.

Volgens Martina kan de buitenwereld zich niet voorstellen wat voor impact de pandemie heeft op het ziekenhuispersoneel.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @ Dislect,

  Gedeeltelijk en net gevaccineerd houdt inderdaad in dat je niet de optimale beveiliging hebt.
  Geheel gevaccineerd heeft nooit betekent dat je geen corona kunt krijgen.
  Dus 18 van de 22 niet of niet volledig gevaccineerd is 80 %.
  En dat komt weer redelijk overeen met de verwachtingen. Komt nog bij dat vaccins inderdaad minder bescherming bieden tegen omikron, althans de besmetting ermee. V.w.b. het verloop van de ziekte zie je dat gevaccineerde mensen een veel milder verloop hebben dan ongevaccineerd.

  Wanneer we dan kijken naar het aantal niet gevaccineerden hier op het eiland en vervolgens kijken hoeveel van hen er toch in het ziekenhuis belanden dan zijn ze ruim oververtegenwoordigd.

 2. Een zichzelf respecterende Curacaoenaar noemt het eiland geen *****. Hieruit kun je met recht ventileren dat @TM of volslagen getikt is of zichzelf een naam heeft aangemeten die zeker niet bij hem past.
  Tsjechië was het als ik me goed herinner. Vergeet vooral het reisadvies niet te bekijken. Wat een joke dit zg.

 3. Hahahahahahahha ik kom echt niet meer bij van het lachen. Wat een ****** is Curacao geworden zeg. En de bevolking slikt het voor zoete koek en schreeuwt en smeekt om nog meer beperkende maatregelen. bijna een half miljard is er gesmeten tegen dat ziekenboegjestehuis in Otrobanda. Maar bij 22 patienten loopt de dik betaalde directeur al te jammeren en roepen dat er geen plek meer is. Mocht er ooit eens een erg besmettelijke ziekte uitbreken dan gaan we zien dat decenia lang misbruik en wanbeleid maar 1 grote verliezer heeft, het klootjesvolk namelijk die al die tijd braaf heeft gestemd op de clowns in circus Forti. 1x een ebola uitbraak in de “Westerse Wereld” en gans de bevolking in Europa, Amerika, Australie en de kale rots van Curacao wordt weggevaagd, aangezien hun ziekenhuizen bij twee patientjes meer al uit de voegen barsten. Maar goed dit is wat men wil toch? Hopelijk wil ome Pfizer nog even helpen bij het ziekenhuis. Oh nee die is te druk om de centjes te tellen die de burger moedwillig heeft afgestaan.

 4. Even rekenen:
  22 corona patiënten opgenomen:
  5 gedeeltelijk gevaccineerd
  1 net twee weken voor opname
  4 volledig gevaccineerd

  22-(5+1+4)=12
  12 niet gevaccineerd.
  Dat is meer dan 50% terwijl 70% gevaccineerd is
  Vaccinatie helpt niet?

 5. Met dit ziekenhuis wilt men aan zieken toerisme doen ? Men kan niet eens 20 lokale zieken aan. De incompetentie is niet alleen belachelijk maar zelfs crimineel te noemen. Het beste zou zijn deze monster per direct te sluiten. Kan dan verhuurd worden aan een Amerikaanse Medical University.
  Onze ernstige ziekte gevallen naar Colombia uitsturen voor veel beter medische zorg en zal goedkoper zijn. De minder ernstige zieken bij Taams of andere kliniek onder brengen. Van de 1000 werknemers zullen de enkele capabelen zeker ergens anders een behoorlijke baan kunnen vinden. De rest mag in de onderstand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties