26 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 11:35

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Nog geen deal met Corc

- Advertentie -
Geheimzinnigheid troef. Over welke issues het gaat is niet duidelijk. Duidelijkheid over een datum waarop nu het overnamecontract moet worden getekend is er ook niet.

Er is nog geen deal met overnamekandidaat voor de Isla, Corc.

Er zijn een aantal issues waar nog overeenstemming over moet worden bereikt, zegt Chonky de Lannoy namens de Refineria di Korsou tegen het Antilliaans Dagblad. Over welke issues het gaat is niet duidelijk.

Duidelijkheid over een datum waarop nu het overnamecontract moet worden getekend is er niet.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Naschrift KKC

Trouwe lezer over Corc BV: Duizend aandelen van $ 1,00 ! Wat een giller.
2020 09 12 – Extra | Gregory Elias (United Trust) en lokale Corc BV neemt raffinaderij over
- Advertentie -

Artikel delen

12 reacties

 1. Lucho Rosales zou zo maar dicht bij de waarheid kunnen zitten. De directie van CORC bestaat uit een – met respect – oude man en een eigenaar van een aannemingsbedrijf die af veel werkzaamheden verricht voor de raffinaderij.

  De vacature voor directeur werd weliswaar opengesteld, maar tot niemands verbazing is de waarnemend directeur benoemd. Het is hem gegund overigens!

  De naam van de financier ligt op het puntje van mijn tong…..en zijn huidige business wordt minder, dus op zoek naar nieuwe bronnen. Waar wordt zijn naam nog meer genoemd?

 2. Ik denk dat het een verkiezingsstunt was en er was gewoon niets van waar.
  Onbekend clubje die het gaat overnemen.
  Bij Insel waren er ook altijd zogenaamde 10 tallen partijen met interesse maar een naam noemde ze niet,

 3. Ik vond al heel raar , dat de kerstman of sinterklaas zo vroeg in het land was .
  Maar ja nos mes por .
  Wat een poppenkast zeg .

 4. @ Dislect: Risicodragend vermogen kan ook middels een achtergestelde lening worden ingebracht. Tevens kunnen de aandelen worden uitgegeven tegen een hogere prijs dan de nominale waarde waarmee agioreserve en derhalve risicodragend vermogen ontstaat. Tenslotte zegt het aantal aandelen dat volgens de statuten mag worden uitgegeven niets over het aantal dat daadwerkelijk wordt geplaatst en volgestort. Vandaar mijn opmerking dat het maatschappelijk (in gebruikte eerder ten onrechte ‘nominaal’) aandelenkapitaal op zich een weinig relevante maatstaf is. Men had 10 miljard aandelen van $1 in de statuten kunnen opnemen maar welke garantie geeft dat?

 5. sinds wanneer is het nominaal aandelenkapitaal een relevante factor?
  Doordat de aandeelhouders in een bv of NV alleen verantwoordelijk zijn voor het door hun ingelegde ( dus nominale) kapitaal. Bied het lage aandelen kapitaal, bescherming, van de aandeelhouders.
  En zo kan de Croc een groot risico lopen (niet nakomen van aangegane verplichtingen) of faillissement zonder dat dit een zware wissel trekt op de individuele aandeelhouders.
  Dus zie het als een garantie. En aangezien die niet gegeven wordt. Zie het dan maar voor wat het is: een luchtkasteel

 6. Pffff sinds wanneer is het nominaal aandelenkapitaal een relevante factor? Gaat om het risocodragend vermogen dat ze bereid zijn in te brengen. Daar weten we volgens mij nog niets van.

 7. Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven …..
  Ondertussen subsidieert de bevolking van Curacao de ISLA/RdK met X?? miljoen per dag/week.

 8. Op facebook had Lucho Rosales, ja die van de overleden PS, over dat de financiers van CORC BV ook de financiers van Green Town zijn. Volgens hem is de bedoeling om de stekker uit de raffinaderij te trekken zodat Green Town van start kan gaan en dat Chonky De Lanooy de partner in crime is.

 9. In het kader van onze verkipte vorm van bestuur: geef de bevolking economische hoop, de rafinaderij is historisch de belangrijkste economische pilaar, en win stemmen. Dat het niet reëel is is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is is dat er nog geld verdeeld kan worden onder Friends and family en dat er nog niet afgerekend hoeft te worden. Dus nog geen onderzoek naar “verdwenen” geld.

 10. Met de Klesch Group was “de” golden deal bereikt : $1,00 verkoop van de isla, een zogeheten symbolisch bedrag.

  En nu de “golden” deal part deux … CORC B.V. met 1.000 aandelen ter waarde van $1,00 elk.

  Gobierno & Sons B.V. sure know their nickles and dimes deals. Toppers in onderhandelen.

  P.S. More like choosing beggars … gimme some of that nickles and dimes man !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -