28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

DolfijnFM | Man van doodgeschoten vrouw in Montana Rei meldt zichzelf bij de politie

De man is na zijn verklaring bij de recherche aangehouden en in verzekering gesteld.

WILLEMSTAD – De 50-jarige partner van de Dominicaanse vrouw die op 31 mei in haar hoofd werd neergeschoten heeft zich gemeld bij de politie. Niurka Martina werd die avond dood gevonden liggend in een plas bloed achter een snèk in Montaña Rei.

Getuigen meldden dat er die avond een hevig discussie was en dat daarna schoten zijn gehoord.

De man is daarop gevlucht en was tot voor gisteren onvindbaar voor de politie. Op sociale media hadden bekenden zelfs 50.000 gulden uitgeloofd voor informatie die tot zijn arrestatie zou leiden.

De man is na zijn verklaring bij de recherche aangehouden en in verzekering gesteld.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

7 reacties

 1. Ik zie aan de andere 2 reacties dat dossierkennis ontbreekt. Het heeft niets met een overschot van vrouwen te maken. Meestal gaat het om verlegen mannen die niet durven om op een vrouw te stappen kan zijn dat ze als kind niet genoeg geknuffeld zijn of juist te veel.

  Wat altijd blijkt bij deze relaties is een afhankelijke relatie en daar gaat het meestal mis ze zijn aan elkaar veroordeeld. De vrouw kan niet weg want dan moet ze het land verlaten en de man kan ook niet uit de relatie stappen want die is bang nooit meer een andere vrouw te vinden.. Willen we deze vrouwen helpen en een einde maken aan het moorden van deze vrouwen door hun partner moeten we simpelweg iets verzinnen dat deze vrouwen recht op een verblijfstatus hebben onafhankelijk van de man.

  Aan de andere kant weten we dat de Curaçaose vrouw vaak niet weet hoe een man te verwennen, de meesten kennen alleen één houding en dat is de missionaris houding waarbij ze het liefst nog een Johnny-Cake of pastechi naar binnen werken tijdens het vrijen.

 2. De import van buitenlandse vrouwen kan dus geminimaliseerd worden omdat er een enorm vrouwen overschot op het eiland is.

  Ja maar dat zijn niet de vrouwen die de YDK man wil.

 3. Het probleem is dat deze vrouwen uit Sto. Domingo en Colombia vaak door de samenleving met de nek worden gekeken en ook niet bij vrouwenorganisaties als Aliansa hoeven aan te kloppen. De laatste 3 jaar zijn zeker 3 van deze buitenlandse vrouwen door hun Curaçaose partner vermoord.

  Solidariteit onder vrouwen bestaat hier niet, de dames van Aliansa zijn als de kippen bij om op televisie te verschijnen maar in realiteit zien we niets gebeuren.

  Het gaat ook om de kinderen die deze vrouwen in het huwelijk meenemen. De meeste kinderen die van te huizen, inrichting of van huis wegliepen de laatste tijd waren allemaal van Dominicaanse of Colombiaanse afkomst.

  We zagen allemaal de Power Point presentatie van de komiek Quincy Girigorie bij de vorige regering, het was allemaal voor de buhne, het ging meer om Quincy Girigorie dan de slachtoffers van huiselijk geweld.

 4. De import van buitenlandse vrouwen kan dus geminimaliseerd worden omdat er een enorm vrouwen overschot op het eiland is.
  Onderzoek CBS, niet van mij.

 5. Dit komt vaak voor, niet huiselijk geweld maar problemen in de relationele sfeer tussen Curaçaose mannen getrouwd met Dominicaanse en Colombiaanse vrouwen. Met de kinderen, vaak stiefkinderen is er ook vaak iets mis, de meesten komen in jeugdinrichtingen terecht of lopen regelmatig weg van huis.

  Deze vrouwen zijn hier vaak aan hun lot overgelaten, ze zijn meestal geheel afhankelijk van de mannen die vaak zo een relatie uit frustratie dat ze geen Curaçaose vrouwen kunnen vinden beginnen.

  Bij de Curaçaose vrouwen organisaties hoeven zij vaak ook niet aan te kloppen want Curaçaose vrouwen voelen een soort antipathie voor deze buitenlandse vrouwen. Laten we dat pussy envy noemen want deze Curaçaose vrouwen denken vaak dat deze vrouwen er uit zijn om hun mannen af te pakken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -