27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 11:58

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | ‘Klopjacht op Venezolanen weer begonnen’

De nieuwe regering van Gilmar ‘Pik’ Pisas hanteert volgens hen dezelfde aanpak als voorgaande regeringen: onbarmhartig en intolerant.

De Curaçaose overheid heeft deze week de klopjacht op Venezolanen geintensiveerd. Volgens Human Rights Defense Curaçao is dat omdat er aanstaande zaterdag weer een deportatievlucht is, en die moet vol, zegt de mensenrechtenorganisatie HRDC.

De nieuwe regering van Gilmar ‘Pik’ Pisas hanteert volgens hen dezelfde aanpak als voorgaande regeringen: onbarmhartig en intolerant. In de inmiddels beruchte vreemdelingenbarak kan geen Venezolaan meer bij.

Volgens Amnesty International vinden er daar mensenrechtenschendingen plaats. Human Rights Defense Curaçao hoopt dat De Staten deze zaak snel oppakken.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Laat Pik en Holle Bolle Gijs deze vluchtelingen cq goudzoekers meteen aan het werk zetten. Er is genoeg werk te doen waar een YDK te beroerd voor is om te doen. Laat de vluchtelingen maar beginnen met weg gaten te vullen maar dan wel aub goed, zag vandaag weer een hele ploeg gatendempers met een schep de gaten dicht slaan zodat ze net als de twee weken geleden gevulde gaten die weer na een regen bui open zijn gespoeld. Cooper en die gene die de opdrachten krijgen worden schatrijk van die onzin, en dan durft Pik en Cooper nog te zeggen dat de wegen belasting betaald moet worden zonder zeuren en zeiken door de automobilist die zich blind betaald aan reparatie kosten aan zijn auto omdat curacrim zulke mooie wegen heeft, waar halen Pik en Cooper de gore moed vandaan om te zeggen dat zij goed bezig zijn op deze klip. Knops neem direct een vliegtuig en kom kijken waar het laatste geld heen gaat, ja naar F&F en niet anders.

 2. Amnesty International moet wel rekening mee houden dat de regering niet onbarmhartig is maar incapabel, het zijn een stelletje randdebielen, maakt niet uit wat ze voor hun naam hebben of het nou drs. of MSc. is, maakt niet uit.

  Een mensenrechtenbeleid vereist plannen, woonruimte en inkomsten voor de vluchtelingen daar is deze en vorige regeringen incapabel om een oplossing te verzinnen dus we sluiten ze maar op.

 3. “omdat er aanstaande zaterdag weer een deportatievlucht is, en die moet vol”
  Maak een tussenstop in Aruba wij maken het vliegtuig zo vol….(zelfs een A-380)

 4. Die denken ook. Curacao is Nederland en in Nederland kan je als gelukszoeker een huis krijgen, geld en uiteindelijk een Nederlands paspoort.

 5. Veruit de meesten zijn economische ‘vluchtelingen’. En geen politieke. Die het Land illegaal binnenkomen. En helaas nog te vaak drugs en of wapens hebben. Vergeten we dat opeens? Vluchtelingen moet je netjes behandelen, jazeker, belangrijk. Maar je moet wel reeel blijven, met alle partijen praten en geen zielige kletspraat proberen te verkopen. Dat geldt zeker in ons Land met 20+ % werklozen en 30% armoede. Of is de Hollandse mevrouw van HRD dat ook vergeten? Het is gemakkelijk praten als je financieel onafhankelijk bent, geen werk hoeft zoeken en in een luxe resort woont

 6. Klimaat verandert, zeespiegel stijgt, wie overblijft na de grote exodus naar het kikkerlandje, zal per bootje naar Maracaibo, Coro e.o. vluchten voor hoger terrein.
  Ik hoop dat de Venezolanen hen daar met dezelfde social graces zullen ontvangen die hun vluchtelingen hier hebben doorstaan en vooral alles dat ooit uniform gedragen heeft, weer het water opstuurt. Can’t wait to see that happen!
  Reciprocity is a sassy bitch with nasty malicious intent.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -