25 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

DolfijnFM | Cooper voor behoud Willemstad op werelderfgoedlijst

HH-ANP

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) doet er alles aan om Willemstad op de Werelderfgoedlijst te houden. Cooper verblijft tot en met 24 mei in Nederland voor een werkbezoek. Willemstad staat al 25 jaar op deze werelderfgoedlijst.

Voor behoud van deze positie zal de minister een onderhoud hebben met de Nederlandse staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu.

Daarnaast zal Cooper projecten bezoeken van investeerders die commerciële activiteiten van monumenten ontplooien.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. Wat is de reden voor de reis naar Nederland?
  De werelderfgoedlijst is niet van Nederland hoor!

  Geld vragen?
  Investeerders zoeken voor het organiseren van culturele activiteiten in de monumenten?

  Zijn de rijken van Nederland niet gewoon op Curaçao aanwezig?
  Genieten van belastingvoordelen en privileges?
  Zoek ze eens op zou ik zeggen.

 2. @Kaat, waarom valt u deze hard werkende man zo aan? Hoe werkt hard in het belang van Curacao. Niet zo netjes dus om verwijten te maken. Wat heeft u zelf gedaan om de situatie te verbeteren?

  @John, mijn laatste post aan u. Heb verder geen tijd voor stalkers. Zoek hulp voor uw obsessie. . Toen ik nog op Curacao woonde, organiseerde ik coaching en training sessies voor mensen met een stoornis als de uwe. Maar helaas is dat een geval van “was geweest en komt nooit meer terug”, dus ik kan u niet helpen.

 3. @Tico M

  Allereerst ontbreekt mij de tijd om op alle fora te zitten, dat laat ik graag aan jou over.
  Je valt hiermee dus even gigantisch door de mand.
  Last but not least, als je iets of iemand citeert zet het dan tussen haakjes’ dat is een ongeschreven regel.
  Dat zou jij toch als ‘erudiet Neerlandicus’ moeten weten.

 4. @John. Die bijdrage kwam van Dislect. Maar ja je bent zo verzuurd dat je dat niet eens in de gaten had. Verder verhef ik mij ver boven jou en mag je verder gaan met stalken. Op nu.nl negeer ik jou dus probeer je het hier.

 5. Vazal cooper weet er allemaal geen weg mee, alles stijgt boven z”n dikke kop uit . Behalve reizen, belasting ontduiking , fraude diefstal, daarin is hij een van de beste. Hoe was het ook weer : par , man , geprobeerd met eigen partij 35 stemmen, dan maar naar mfk met m’n crime vrienden schotte jamalo , als ik maar “minister” wordt. Nou dat ben je vuile cooper, een van lik m’n vestje. Dagelijks negatief in ‘t nieuws en die grote kop elke keer maar in de krant. Oh ja , mensen overkopen, wat zag je eruit zeg midden in de nacht uit je nest gehaald.

 6. ‘Het is Cooper die zich zou moeten verontschuldigen voor zijn reisgedrag etc’ aldus Neerlandicus @Tico M.
  Dat is uitermate curieus vooral gezien het feit dat hij ‘Cooper 1 van de meest hardwerkende ministers vindt.

  Zoals eerder gezegd lees je eigen bijdragen nu eens echt goed door. Dan kun je die eigen bs ventileren.

  Vwb ‘weeral’ dat hoor je als ‘zelfverklaarde Neerlandicus’ te weten dat het in het NL niet voor komt.
  Vandaar mijn opmerking dat het in België wel voorkomt.
  De onzin die je verder spuit is voor jou.

 7. @John, ga andere mensen stalken aub. Op nu.nl bijvoorbeeld. Of reageer eens inhoudelijk. Of beter, kom eens met een eigen bijdrage. Als u taalkundig onderlegt bent, dan zou het bekend moeten zijn dat weeral de juiste term is. In het ABN wat vooral op de eilanden en het Vlaams gedeelte van Belgie wordt onderwezen komen er nog meer woorden voor die u niet kent.

 8. Tico:
  https://nu.cw/2021/01/15/politie-stopt-acties-partij-kumun/

  Even lezen.
  Staatsrecht op school?
  Graag maar begin eerst met maatschappijleer en het verschil tussen formeel en reëel.
  Gaat niet gebeuren, de zittende kaste spint garen met de non educatie en wanorde.
  PS. Het is Cooper die zich zou moeten verontschuldigen voor zijn reisgedrag en de toestand van de zaken die onder zijn verantwoordelijkheid vallen.
  En niet andersom.

 9. ‘Weeral gaat onderwijzen’, onvoorstelbaar taalgebruik dit.
  Dit is geen standaardtaal maar die wel vaak in België wordt gebruikt.
  ‘Neerlandicus’(?) nou sorry hoor.

 10. @Tico zegt: “…Het wordt tijd dat men staatsrecht weeral gaat onderwijzen…”

  Kunt u mij uitleggen waarom. Het is mij totaal niet duidelijk.

 11. @Dislect, zeer vreemd. Toen ik nog op Curacao woonde dichten wij de gaten zelf met cement. Wij gingen niet wachten op een minister. De heer Cooper heeft het zeer druk dus als burger mag je ook wat doen als je weet hebt van een gevaarlijke situatie. Automobilisten waarschuwen zijn geen wegwerkzaamheden en een gat in het wegdek mag je wel degelijk dichten. Het wordt tijd dat men staatsrecht weeral gaat onderwijzen. Wij als burgers zijn eigenaar van het eiland Curacao. Om alles in goede banen te leiden worden er ministers aangesteld, die zorgdragen voor de toegedichte portefeuille. Wij als burgers zijn hun werkgevers. Goed werkgeverschap houd ook in dat iedereen zijn of haar verantwoording neemt. Ergo bij weet van een gevaarlijke situatie dient er gehandeld te worden. U mag blij zijn dat het bij die 1500 florin is gebleven. Voor hetzelfde worden u een uw buurman aangeklaagd wegens nalatigheid. Excuses voor het onheus bejegenen van de heer Cooper zijn in deze op zijn plaats en redelijk

 12. @ Dislect, ik noem een man als Tico Martina een holkruiper 1e klas, als hij zelf zo begaan is met die gaten in de zegen zou ik zeggen ga aan het werk dan ben je over 30 jaar nog aan het werk. Of is je naam de Holkruiper van Holle Bolle Gijs.

 13. Tico,
  Je mag zelf geen gaten dichten of wegwerkzaamheden verrichten dan riskeer je een boete.
  Wegwerkzaamheden mogen alleen door de minister aangestelde bedrijven verricht worden.

 14. @Joop, dus jij en de buren hebben weet ervan dat er een groot gat in de weg bevindt, en jullie hebben niet het fatsoen om even een waarschuwings bordje te plaatsen of het gat op te vullen met grind of iets dergelijks? Ik vind het niet chique dat je de heer Cooper verwijten maakt voor jullie nalatigheid. Had even melding gemaakt bij hem dan had hij het zo opgelost. Zie die 1500 gulden maar als boetedoening voor nalatig gedrag.

 15. @ Inderdaad djaka hoorde gisteren een klap van je welste voor mijn deur, keek naar buiten en zag een auto zonder een band in een gat staan en zijn wiel incl band lag in de tuin van mijn buren. Hek schade zeker 1500,00 gulden. Lang leven Holle Bolle Gijs de wegen bouwer is nu aan het bedelen in NL om zak geld te krijgen om gaten met zand te vullen op zijn eigen crimie.

 16. Als de wegen strak zijn word er harder en onverantwoord gereden met meer ongelukken eerst rijgedrag veranderen dan de wegen opknappen

 17. @djaka.
  Als alle gaten in de wegen opgevuld zijn dan is het geen Curaçaos erfgoed meer!

  Shon Asfalt zal dat nooit toelaten!

 18. Trap onder je dikke reet cooper, je kan niet eens de wegen onderhouden qua lijnen , gaten, en doden in verkeer maakt jou niet warm of koud.

 19. De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) doet er alles aan om Willemstad op de Werelderfgoedlijst te houden.

  Net zoals voor de Cat 1 van Hato airport?

  Cooper en hard werken.. Wat een grap!

 20. Dat zijn de regels voor werelderfgoed , zoniet wordt je van de lijst afgehaald .
  Ik zou zeggen , vul nou eens een keer alle gaten van de wegen op Curaçao .
  Dat is Curaçao erfgoed .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -