27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Vergunningen voor bouwprojecten

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorAntilliaansDagblad | Vergunningen voor bouwprojecten

Willemstad – Het was vorige week drie keer raak wat betreft uitgiftes van bouwvergunningen door minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en de Uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP).

Het gaat hierbij om de bedrijven DeliNova, Europe West Indies Trading Company (EWT), en een ‘community center’ van de Iglesia Alpha & Omega. Alle drie miljoenenprojecten.

DeliNova, dat al ruim 30 jaar diensten verleent aan de horeca op Curaçao, gaat namelijk door met zijn uitbreidingsproject te Zeelandia in het gebouw waar voorheen Kusters’ Trading gevestigd was, gelegen aan de Kaminda Andre J. Kusters. Investeringskosten: 12,8 miljoen gulden. ,,Het is goed voor onze economie dat een lokaal bedrijf zo’n grote investering doet”, aldus minister Cooper donderdag, waarbij ook gemeld werd dat de ontwikkeling van de ‘drive-thru’ van DeliNova zich in de afrondende periode bevindt.

De minister en de ROP hebben daarnaast een vergunning afgegeven aan EWT voor het uitbreiden van hun terrein en bedrijf in de wijk Amerikanenkamp.

EWT gaat in verschillende fasen minimaal 8 miljoen gulden investeren.

De eerste fase vond vorig jaar al plaats, namelijk de bouw van een magazijn en een nieuwe vriezer, en nu wil het beginnen met de tweede fase: een kantoor.

Tot slot kwam de aankondiging en de daarbij horende vergunning voor het binnenkort te realiseren nieuwe community center in Mon Repos.

Het centrum, onder leiding van pastors Eugene Huybregts en Solange Huybregts-Henriquez, zal een theater voor sociale en spirituele activiteiten bevatten, zalen die te huur worden aangeboden, een bowlingcentrum, een restaurant, een speelruimte en een school ‘voor kinderen uit families met een minder inkomen’.
Dit alles vergt een totale investering van 4 miljoen gulden in de eerste fase om daarna verder te gaan met fase 2, waar ook rond de 4 miljoen in geïnvesteerd zal worden.

Deze fondsen voor onder meer de school worden mogelijk gemaakt door sponsoren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties