24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 21:39

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ramon Chong niet ministeriabel

- Advertentie -
Dat heeft hij gisteren in een brief te horen gekregen van formateur Chester Peterson | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ramon Chong, beoogd minister van Economische Ontwikkeling namens Partido Nashonal di Pueblo (PNP) is niet ministeriabel.

Dat heeft hij gisteren in een brief te horen gekregen van formateur Chester Peterson.

Chong heeft nog steeds een strafblad met daarop een veroordeling uit 2003. Volgens de screeningswet kan iemand met een veroordeling geen minister worden. De formateur is hiervan door de procureur-generaal op de hoogte gesteld en kan daarom Chong niet als minister voordragen, zo informeert Chong in een schrijven naar de pers. Chong, die partijvoorzitter van PNP is, stelt dit te betreuren en dat hij momenteel de informatie in de brief verder aan het bestuderen is.

Voordat het nieuws van Chong bekend werd, hield PNP gisterochtend een beraad over de positie van Chong. Ten overstaan van de pers gaf PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecilia te kennen dat de partij geen andere kandidaat heeft en dat ze in afwachting zijn van de uitkomst van het onderzoek van de formateur. ,,We behandelen dit stap voor stap. Wanneer het zover is, krijgt de bevolking alle informatie”, aldus Larmonie-Cecilia.

- Advertentie -

Dit nieuws over Chong volgt een dag nadat MFK-lid Eduard Braam bekendmaakte zijn kandidatuur voor het ministerschap in te trekken. Ook Braam werd ruim 20 jaar geleden veroordeeld en vreesde dat deze discussie ten koste zou gaan van de rust die Curaçao nu nodig heeft. Daarom heeft Braam donderdag de formateur geïnformeerd dat hij zich terugtrekt als kandidaat-minister van Justitie.

Het kabinet-Pisas, dat nog beëdigd moet worden, begint op deze manier met een valse start. Er moeten nu twee nieuwe kandidaten voor het ministerschap worden gezocht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

9 reacties

 1. Onvoorstelbaar dat zo’n figuur nog door deze partij naar voren werd geschoven, arrogantie ten top. Om over Braam maar niets te zeggen.
  Zijn er nog ‘bestuurders’ te vinden binnen deze partijen die niets op hun kerfstok hebben.
  Hoe gaat Chong alles terugbetalen, beloftes hebben schuld(en) gemaakt.
  Grote schulden. LMAO.

 2. Het kan best zijn dat de PNP zichzelf in de voet schiet en bij de volgende verkiezingen weer nul zetels haalt.

 3. Chong! E vlieger no ta subi!
  Deze keer niet, we zijn wel achterlijk, maar niet meer zo achterlijk als ten tijde van je lucratieve palmengate,

  Een goed stap vooruit voor Curaçao!
  Geen draaideur graaiers meer als Minister! Drechi pa bosnan tur en in het bijzonder voor iemand die dit altijd graak roept.

  Waarschijnlijk staat Chong dik in het krijt bij zijn naamgenoten, en die maken geen graapjus!!!!

  Chong! Bai hunga ku bo pong pong! LOL, maar niet meer in de Ministerraad en over de ruggen van de burger!

  Nu La-money en Croocker nog, lock them up, lock them up! LOL

 4. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/17000-tv-zender-cba-niet-uit-de-lucht

  Chong was eerder lid van de NVP (2014) en stond toen al te boek als corrupte ambtenaar die als hoofd van Economische Zaken mede-eigenaar was van CBA. Over belangenverstrengeling gesproken. Daarnaast lijkt het dat corruptie ook nog wordt verheerlijkt door de hoge populariteit van dit soort lieden onder het kiezersvolk.

  Een aanscherping van de screeningswet en het vroegtijdig wegsturen van corrupte politici en ambtenaren lijkt de enige route naar een volwaardig autonome staat.

  Deze man kan beter ‘kalt-gestellt” worden door emigratie naar Guandong. Daar vertoeven meer van dit soort droevige figuren die het goed meenden voor te hebben met Curacao en de Isla.

  Het “droeftoeter”-gehalte van het aanstormende kabinet zal nog de monden doen openvallen binnen 1 jaar na aantreden.
  Het volk zal ervaren dat “kiezen met de onderbuik” ook een onderdeel is van de keuzes die het kabinet zal maken. Met name Pik Pisas swaffelt met zijn onderbuik naar zijn ondergang. De hersens zijn ingedaald! Dat Rhuggenaath geen deelgenoot wil zijn van dit proces blijkt uit zijn terugtrekking uit de Staten. De wedstrijd moet nog beginnen met dit Kabinet en we staan al in deze morele strijd op 0-2 achterstand.
  Deze kabinetsperiode wordt een lachwekkende vertoning met een miljardentekort op de begroting. Ondernemers op Curacao maken zich ernstige zorgen over deze procesgang en kiezen “webu” voor hun geld.

 5. Ze (Pro Nepotismo Partij) bedoelen te zeggen: Ze hebben nog geen kandidaat gevonden die de partijkas zo goed gespekt heeft als de niet ministeriabele kandidaat.

 6. PNP heeft geen andere kandidaat ????

  Wil de PNP ons nu echt vertellend dat er maar 1 kandidaat was en dat dit een veroordeelde crimineel was ? Iemand anders is er niet ?

  Welke malloten hebben op deze partij gestemd ?

 7. Well, he’s out too. 2nd wet wish to hit a hard place.
  All forces now concentrate on prize of the day, callsign “corruptCharlie”. The smell of mischief is strong with him.
  Last dark cloud of this week. Make my day!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -