28 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 21:31

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ramon Chong niet ministeriabel

Dat heeft hij gisteren in een brief te horen gekregen van formateur Chester Peterson | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ramon Chong, beoogd minister van Economische Ontwikkeling namens Partido Nashonal di Pueblo (PNP) is niet ministeriabel.

Dat heeft hij gisteren in een brief te horen gekregen van formateur Chester Peterson.

Chong heeft nog steeds een strafblad met daarop een veroordeling uit 2003. Volgens de screeningswet kan iemand met een veroordeling geen minister worden. De formateur is hiervan door de procureur-generaal op de hoogte gesteld en kan daarom Chong niet als minister voordragen, zo informeert Chong in een schrijven naar de pers. Chong, die partijvoorzitter van PNP is, stelt dit te betreuren en dat hij momenteel de informatie in de brief verder aan het bestuderen is.

- Advertentie -

Voordat het nieuws van Chong bekend werd, hield PNP gisterochtend een beraad over de positie van Chong. Ten overstaan van de pers gaf PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecilia te kennen dat de partij geen andere kandidaat heeft en dat ze in afwachting zijn van de uitkomst van het onderzoek van de formateur. ,,We behandelen dit stap voor stap. Wanneer het zover is, krijgt de bevolking alle informatie”, aldus Larmonie-Cecilia.

Dit nieuws over Chong volgt een dag nadat MFK-lid Eduard Braam bekendmaakte zijn kandidatuur voor het ministerschap in te trekken. Ook Braam werd ruim 20 jaar geleden veroordeeld en vreesde dat deze discussie ten koste zou gaan van de rust die Curaçao nu nodig heeft. Daarom heeft Braam donderdag de formateur geïnformeerd dat hij zich terugtrekt als kandidaat-minister van Justitie.

Het kabinet-Pisas, dat nog beëdigd moet worden, begint op deze manier met een valse start. Er moeten nu twee nieuwe kandidaten voor het ministerschap worden gezocht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Onvoorstelbaar dat zo’n figuur nog door deze partij naar voren werd geschoven, arrogantie ten top. Om over Braam maar niets te zeggen.
  Zijn er nog ‘bestuurders’ te vinden binnen deze partijen die niets op hun kerfstok hebben.
  Hoe gaat Chong alles terugbetalen, beloftes hebben schuld(en) gemaakt.
  Grote schulden. LMAO.

 2. Het kan best zijn dat de PNP zichzelf in de voet schiet en bij de volgende verkiezingen weer nul zetels haalt.

 3. Chong! E vlieger no ta subi!
  Deze keer niet, we zijn wel achterlijk, maar niet meer zo achterlijk als ten tijde van je lucratieve palmengate,

  Een goed stap vooruit voor Curaçao!
  Geen draaideur graaiers meer als Minister! Drechi pa bosnan tur en in het bijzonder voor iemand die dit altijd graak roept.

  Waarschijnlijk staat Chong dik in het krijt bij zijn naamgenoten, en die maken geen graapjus!!!!

  Chong! Bai hunga ku bo pong pong! LOL, maar niet meer in de Ministerraad en over de ruggen van de burger!

  Nu La-money en Croocker nog, lock them up, lock them up! LOL

 4. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/17000-tv-zender-cba-niet-uit-de-lucht

  Chong was eerder lid van de NVP (2014) en stond toen al te boek als corrupte ambtenaar die als hoofd van Economische Zaken mede-eigenaar was van CBA. Over belangenverstrengeling gesproken. Daarnaast lijkt het dat corruptie ook nog wordt verheerlijkt door de hoge populariteit van dit soort lieden onder het kiezersvolk.

  Een aanscherping van de screeningswet en het vroegtijdig wegsturen van corrupte politici en ambtenaren lijkt de enige route naar een volwaardig autonome staat.

  Deze man kan beter ‘kalt-gestellt” worden door emigratie naar Guandong. Daar vertoeven meer van dit soort droevige figuren die het goed meenden voor te hebben met Curacao en de Isla.

  Het “droeftoeter”-gehalte van het aanstormende kabinet zal nog de monden doen openvallen binnen 1 jaar na aantreden.
  Het volk zal ervaren dat “kiezen met de onderbuik” ook een onderdeel is van de keuzes die het kabinet zal maken. Met name Pik Pisas swaffelt met zijn onderbuik naar zijn ondergang. De hersens zijn ingedaald! Dat Rhuggenaath geen deelgenoot wil zijn van dit proces blijkt uit zijn terugtrekking uit de Staten. De wedstrijd moet nog beginnen met dit Kabinet en we staan al in deze morele strijd op 0-2 achterstand.
  Deze kabinetsperiode wordt een lachwekkende vertoning met een miljardentekort op de begroting. Ondernemers op Curacao maken zich ernstige zorgen over deze procesgang en kiezen “webu” voor hun geld.

 5. Ze (Pro Nepotismo Partij) bedoelen te zeggen: Ze hebben nog geen kandidaat gevonden die de partijkas zo goed gespekt heeft als de niet ministeriabele kandidaat.

 6. PNP heeft geen andere kandidaat ????

  Wil de PNP ons nu echt vertellend dat er maar 1 kandidaat was en dat dit een veroordeelde crimineel was ? Iemand anders is er niet ?

  Welke malloten hebben op deze partij gestemd ?

 7. Well, he’s out too. 2nd wet wish to hit a hard place.
  All forces now concentrate on prize of the day, callsign “corruptCharlie”. The smell of mischief is strong with him.
  Last dark cloud of this week. Make my day!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -