27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 16:12

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Plaza-project als katalysator’

De afgelopen maanden hebben APC en HPC achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de ontwikkelingsplannen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) en Heritage Plaza Consortium (HPC) willen dat het Plaza-project ‘als katalysator zal dienen voor verdere investeringen in onze prachtige binnenstad’.

Dat zegt APC’s manager Investments Solange Fingal in gesprek met Curaçao Magazine, een uitgave van het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag.

De afgelopen maanden hebben APC en HPC achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de ontwikkelingsplannen.

- Advertentie -

,,Het is mooi om te zien hoeveel belangstellenden zich aanmelden voor het project. Voor een succesvolle realisatie is draagvlak zeker nodig. APC ziet het strategisch belang van investeren in de lokale economie en het behalen van het nodige rendement voor zijn klanten.”

Met de koop van het voormalige Plaza Hotel in hartje Punda geeft pensioenfonds APC aan onverminderd te geloven in de toekomst van het eiland en daar graag een forse steen aan bij te willen dragen. Fingal wordt aangehaald:

,,Samen met het Heritage Plaza Consortium (HPC) worden er hoge ambities gesteld aan dit grootschalige herontwikkelingsproject. Met oog op het 25-jarig bestaan van Willemstad als Unesco Werelderfgoedstad in 2022 krijgt erfgoed een essentiële plek in de plannen. ‘Op oude wortels bouwen aan een nieuwe toekomst voor Curaçao’ vormt dan ook de kern van de visie voor het Plaza-project.”

De manager Investments legt uit dat de ruimtelijke invulling begint met het verbinden van de locatie met de rest van Punda en andere delen van de binnenstad.

- Advertisement -

,,Plezierige looproutes, zichtlijnen, hoogwaardige architectuur, verbinding met het waterfront, aandacht voor het erfgoed en aantrekkelijke openbare ruimten moeten leiden tot nieuwe impulsen voor Willemstad.”

Deze zogenaamde ‘hotspots’ zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de stad, het stimuleren van spontane ontmoetingen en meer activiteiten in het centrum. ,,Een dergelijke infrastructuur is vitaal voor het aanjagen van positieve sociaaleconomische ontwikkelingen, maar ook voor de verdere ontwikkeling van de toeristische sector.”

De herontwikkeling van het Plaza-gebied is daarom ‘heel veel meer’ dan een vastgoedproject. Fingal in Curaçao Magazine: ,,Het moet een impuls geven aan het stadsdeel Punda en de gehele economie van Curaçao. We zien het als een middel om de sociaaleconomische positie van de inwoners van het land te versterken.”

Vanwege de iconische locatie leent het project zich tevens uitstekend voor het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de binnenstad, waardoor deze wint aan aantrekkelijkheid.

,,De Unesco Werelderfgoed-status biedt kansen om dit unieke gebied te transformeren naar een plek waar erfgoed, naast cultuurhistorische waarde, ook in economisch opzicht toegevoegde waarde krijgt.”

Naast de economische en ruimtelijke doelstellingen heeft het project ook als doel ‘de samenwerking binnen het Koninkrijk te versterken’. De Investments-manager van APC:

,,Door de uitdagingen rond economie, erfgoed en onderwijs gezamenlijk op te pakken, moet er een win-winsituatie ontstaan voor Curaçao en Nederland. Deze doelstellingen vormen samen de basis voor de visie en uitgangspunten van de ontwikkeling die ons met Plaza voor ogen staat. Het ruimtelijk ontwerp en programma worden uiteindelijk de vertaling van deze brede visie waarmee de geschetste doelen moeten worden bereikt.”

In de jongste uitgave van het Kabinet van de Gevolmachtigde minister wordt uitgelegd dat de verschillende elementen elkaar moeten versterken en resulteren in een samenhangend geheel.

,,We gaan impact maken door een bruisend gebied te realiseren waarin wonen, cultuur, onderwijs, ondernemerschap en recreatie gecombineerd worden op één plek. Dit zal ervoor zorgen dat het Plaza-gebied aantrekkelijk wordt voor zowel bewoners als bezoekers van ons eiland. In lijn met Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties moet dit project uiteindelijk een bijdrage leveren aan het creëren van inclusieve, veilige, veerkrachtige en duurzame stedelijke gebieden.”

Het vastgoedteam van APC bestaat uit onder andere Erwin van der Wilk, Joseluis Da Silva, Corina Regales en Daivis de Haas.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Ben 25 jaar geleden in de kelders van het Plaza hotel geweest, toen was het al een grote verrotte bende. Plat gooien die zooi en er een nieuw hotel op bouwen is de enigste remedie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -