26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Negatief over heropenen Isla

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Negatief over heropenen Isla

Willemstad – Een overgrote meerderheid van de respondenten van een online enquête onder belanghebbenden door de particuliere en zelfstandige denktank Think to Do Institute is van mening dat de huidige klimaatverandering het gevolg is van menselijke activiteit.

En ook dat het heropenen van de Isla-raffinaderij in de huidige staat een bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid en dat het de klimaatrisico’s zal vergroten.

Met 405 respondenten die online drie vragen beantwoordden, noemt het instituut de resultaten representatief.

De eerste vraag luidde: ,,In hoeverre bent u het ermee eens of oneens: de klimaatverandering die we momenteel zien, is grotendeels het gevolg van menselijke activiteit?” 86 Procent van de respondenten was het hier mee eens of zeer mee eens. Slechts 5 procent was het niet eens of zeer oneens met deze stelling. De resterende 9 procent antwoordde neutraal.

Vrijwel dezelfde percentages waren van toepassing op de vraag ‘zal het openen van de raffinaderij in de huidige staat een bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid en de klimaatrisico’s vergroten?’.

Tot slot was werd nog de volgende stelling voorgelegd: ,,Het openen van de raffinaderij in de huidige staat zal een direct negatief effect hebben op de economische sectoren (toerisme, landbouw, visserij).” Hier lagen de verhoudingen onder de deelnemers aan de enquête iets anders, maar alsnog was een overtuigende meerderheid, 75 procent, het hiermee (zeer) eens. 17 Procent was het met de stelling eens noch oneens en 8 procent van de ondervraagden was het er niet mee eens of zelfs zeer mee oneens.

De denktank licht verder toe: ,,Zoals gemeld is de inbreng van burgers van groot belang bij het nemen van grootschalige beslissingen. De impact van dergelijke beslissingen op het sociale en fysieke welzijn van de bevolking moet deel uitmaken van een veerkrachtige, verantwoordelijke besluitvorming.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties